Tek.no

Test LG 55LW650W

Storebror banker lillebror

Denne 55-tommeren fra LG koster mer enn sine småsøsken, men du får en mye bedre TV.

25 Nov 2011 09:44

Vi har allerede testet både 42- og 47-tommers størrelsene av LW550W fra LG i år. Begge disse skjermene er passive 3D-skjermer og gir deg mye TV for pengene.

Nå har vi testet storebror LW650W. Ønsker man seg en stor LED-TV, helst et stykke oppe på 50-tallet i tommer, med 3D og høy bildekvalitet til en fornuftig pris, burde du ta en nærmere kikk på denne. Her får du en 55-tommers stor LED-LCD som gir deg god bildekvalitet.

Sortnivået på skjermen er godt, selv om det blir noe redusert når du har mye lys i rommet. Dette fordi det matte panelet absorberer en del av lyset fra omgivelsene. Men til gjengjeld får du mindre problemer med gjenskinn fra omgivelsen. Tidligere modeller fra LG har nemlig hatt svært blanke overflater, og dermed vært plaget med at TV-en var rene speilet mot lys fra omgivelsene.

Bildet må justeres

Foten til LW650W

Bildemodiene fra fabrikk er overdrevne, så du må en tur innom menyen for å justere bildet riktig. Blant annet er det for mye farger, samt at lys og kontrast er stilt for høyt. En fin funksjon er Picture Wizard, som hjelper deg med å justere bildet, ved at du steg for steg korrigerer de forskjellige verdiene. Er du litt mer ihuga, er det svært gode muligheter å justere blant annet hvitbalansen i menyen på LW650W.

For med bildet riktig justert er fargene både naturlige og godt mettet. LW650W klarer seg også godt i graderingstestene våre, samt at den gir bra med detaljer, selv i de mørkeste partiene av filmen.

God på bevegelse

Skjermen er også god på bevegelse, der den blant annet henger bedre med i svingene når bildet panoreres raskt, enn lillebror LW550W. Storebror LW650W gjør også en bedre jobb når det kommer til å behandle signaler i standardkvalitet (SD). Når det kommer til HD er det mindre forskjeller som skiller de to søsknene.

Bare passiv 3D

Også 3D håndterer LW650W godt. Med passiv teknologi betyr det at du får noe lavere oppløsning, men dette er ikke like synlig om du kanskje skulle tro. Dog er skarpheten litt dårligere enn på aktive 3D-TV-er. Men til gjengjeld slipper du langt rimeligere unna når du skal kjøpe 3D-briller til LW650W. Du kan blant annet bruke brillene du kjøpe sist du så film i tre dimensjoner på kino. Dessuten kan du bruke 3D-funksjonen til å spille to stykker med delt fullskjerm i 2D.

LW650W har også en grei design. Rammene er laget i plast, der indre del er sort med en blåstripe i ytterkant før en blank kant avslutter rammen helt ytterst. Ulempen med slike plastrammer er at de er allergiske mot fettflekker, striper og støv.

Flere apps å velge i

En del småprogrammer finnes på LGs marked. Men fortsatt litt lite norske apps å velge i.

Menyen er ny av året, og den er mer oversiktlig enn tidligere. Når du trykker på Home-knappen på fjernkontrollen får du opp en oversiktlig meny der blant annet programmet du ser på vises i et lite vindu til venstre for en liste med apps. Applikasjonsmarkedet har også blitt bedre siden sist vi testet LG 47LW55W, med flere apps å velge i.

Holder høy kvalitet

Alt i alt er LW650W fra LG en bra allrounder som kan brukes til både å se 3D, men som også holder høy kvalitet på vanlige 2D-sendinger. Prisforskjellen mellom LW650W og LW550W er heller ikke stor, slik at vi ville heller lagt de ekstra kronene i potten og kjøpt LW650W – spesielt om du skal se mye innhold i standardsendinger.

Finn beste pris på LG 55LW650W

+ God på SD og HD
+ Bra 3D-kvalitet
+ God på bevegelse
+ Naturlige og gode farger
+ Oversiktlig meny
+ Billige 3D-briller
+ 3D kan brukes til å spille split screen i fullskjerm


- Lavere skarphet i 3D enn aktive TV-er
- Bildet mister litt gnist i høy belysning
- Dårlig lyd

  Vil du vite mer?

Les hele testen av LG 55LW650W på Hardware.no »

Alternativer

Panasonic VT30

Ønsker du deg heller en plasma-TV på 50-tommer og skal bruke denne til å se 3D, vil vi anbefale deg å ta en kikk på Panasonics nye flaggskip TX-P50VT30. Her får du markedets beste plasma som foruten å være meget god på 3D også er en glimrende skjerm å se vanlige sendinger på.

Vil du heller ha en rimeligere LCD og har rundt ti tusen kroner å bruke? Da bør du se nærmere på vår stortest av folke-TV-er til under ti tusen kroner. Her kom Samsungs nye 6000-serie seirende ut av duellen. Med UE46D6505 får du en solid allrounder som leverer både god bildekvalitet og utstyrsnivå.

Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Vi tester seks folke-TV-er
Les også
LG 47LW550W: En ulv i fåreklær
Les også
Ny monster-TV fra Sharp
Les også
Har du plass til verdens største TV?
Les også
Kan TV-en din dette?
Les også
Hvor stor TV skal du ha?
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Store flatskjermer faller drastisk i pris
Les også
LG 42PW450
Les også
Panasonic TX-P50GT30
annonse

Les også