Tek.no

Test

HP Pavilion dv6-3000so

29 Jan 2011 09:20Først publisert 7 Sept 2010 14:30
annonse

HP Pavilion dv6-3000so

For tiden har vi tatt litt av med bærbare altmuligmaskiner, og HP har selvfølgelig noe å bidra med her. Modellen som kalles Pavilion dv6 har eksistert en stund (vi testet blant annet dv6-1233eo i fjor), men kommer stadig i nye konfigurasjoner. Denne gangen har vi tatt en nærmere kikk på en ny utgave som kalles dv6-3000so.
 
Som bærbar allroundmodell er Pavilion dv6 greit utstyrt og kommer med en grafikkløsning som gjør at den egner seg like godt til tung spilling som til enklere og mer hverdagslige oppgaver.


Kjappe tekniske data for HP Pavilion dv6-3000so:15,6 tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
AMD Athlon II P320 - 2,1 GHz
500 GB harddisk - 7200 RPM
4 GB minne
ATI Mobility Radeon HD 5650 (svitsjbar) - 1 GB RAM
Webkamera og mikrofon
Gigabit LAN, 802.11b/g/n WLAN
HDMI og VGA ut
Vekt: 2,5 kg
OS: Windows 7 Home Premium
Pris: ca 6000 kroner
HP har de siste årene lagt en del vekt på design og stil, og nye Pavilion dv6 er ikke noe unntak. I likhet med Packard Bell har HP klart å holde seg unna så alt for mye blank plast, noe som betyr at lokk og håndleddstøtte holder seg relativt fri for fingermerker. Fargevalget på dv6 har denne gangen falt på brunt, noe som egentlig høres verre ut enn det er. Lokket har fått et intrikat strekmønster og en HP-logo som lyser når maskinen er i bruk.
Maskinen har fått et "island style" tastatur, det vil si at hver enkelt tast har sin egen åpning i platen under. De kvadratiske tastene er litt grunne og har litt svikt, men tastaturet er strengt tatt behagelig å skrive på. HP har valgt å ikke klemme inn en numerisk tastaturdel på dv6, og utenom finner vi kun en av/på-knapp. Dette gjør den utvilsomt litt mer elegant. Pekeplaten med multitouch er stor og passe følsom, og kan slåes av ved å dobbelttappe i dens øvre venstre hjørne.

Med tanke på byggekvalitet har vi ikke all verden å utsette på dv6 - i det minste ikke med tanke på prisklassen den tross alt ligger i. Den er stort sett fast i fisken og virker solid nok. Skjermen med oppløsningen på 1366 x 768 piksler er som på bærbare flest i denne klassen og gjør jobben sin med anstendig kontrast og lysstyrke.

Pavilion dv6 har to USB-porter og DVD-brenneren på høyre side, med strøminntaket lengst bak.


På venstre side er det VGA og HDMI ut, lyd inn og ut, nettverksport, minnekortleser, en USB og en komboport som både kan brukes som USB eller eSATA.

Les også