Tek.no

Test

Acer Aspire 3810T

Vegar Jansen
22 Juni 2009 06:00

Testresultater

For noen få uker siden lanserte Acer sin nye linje som går under navnet Timeline. Familien har enn så lenge tre medlemmer: En 15,6-tommer, en 14-tommer og en 13,3-tommer. Det er sistnevnte vi har hatt på testbenken denne gangen.
Acer Aspire 3810T, som den lille maskinen heter, er relativt liten og lett. Vekten er på 1,6 kilo, og selv om den ikke er like slank som MSI X340 ruver den på ingen måte på skrivebordet. Med lokket igjen er høyeste punkt 3,4 centimeter over bordplaten, og ellers er den litt større enn et A4-ark med sine 32,2 x 23,1 cm.

Når det gjelder design er den kanskje ikke spesielt spennende, men dersom du uansett er lei av å bruke pussekluten på de blanklakkerte overflatene vi finner på alt mulig i disse dager, vil du kanskje sette pris på den litt mer trauste og tradisjonelle Acer-designen.

Spesifikasjoner:

13,3-tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
Intel Core 2 Solo SU3500 - 1,4 GHz
500 GB harddisk - 5400 RPM
4 GB RAM - 800 MHz
Intel GMA 4500MHD
Gigabit LAN, 802.11a/b/g/n WLAN, Bluetooth

Maskinen kommer med Windows Vista Home Premium og prisen ligger på omtrent 7000 kroner.

Tilkoblingsmuligheter venstre side: Strøminntak, VGA, USB, lyd inn og ut.

På høyre side er det minnekortleser, 2 x USB, HDMI, LAN og plass for kensingtonlås.

Acer Aspire 3810T har ikke optisk drev, må du ha det kan du heller ta en titt på en av storebrødrene, for eksempel 14-tommeren som ikke er mer enn tre hekto tyngre.

Lite å klage på

I likhet med MSI X340 har 3810T en bredskjerm i 16:9-format med kontrastbelegg, LED-teknologi og oppløsning på 1366 x 768 piksler. Når det gjelder farger, lysstyrke og kontrast er vi fornøyd og i det hele tatt er det ingen grunn til å klage på kvaliteten.
I rammen over selve skjermpanelet sitter webkamera og mikrofon. Lokket er nokså tynt og tåler nok begrenset med juling, men i forhold til maskinens størrelse og vekt virker den god nok.
Hovedchassiset er som lokket i grå plast, men virker stivt og solid. Tastaturet er av en ny type med store, kvadratiske taster med god plass mellom - tør vi driste oss til å si at det er litt inspirert av MacBook Pro? Uansett er det kontant og behagelig å skrive på.


Over tastaturet finner vi tre berøringsfølsomme snarveistaster til trådløst nett, en backup-applikasjon og strømsparingsplan. Av/på-knappen sitter på venstre side. Under tastaturet har vi har en knapp for å slå av og på pekeplaten, en plate som forresten har litt mer å by på enn tradisjonelle - her kan vi zoome med to fingre og skrolle med sirkelbevegelser. Vi kanskje kunne ønsket oss at den var litt større, men det er strengt tatt ikke plass og i praktisk bruk er det ingenting å utsette på den. Museknappen under holder samme stil.
Totalt sett virker 3810T som en gjennomført og solid bærbar. Vi har merket oss en svært liten ujevnhet, en slags forhøyning i området over F10-tasten, men det er flisespikkeri og en detalj som ikke har betydd noe for praktisk bruk.
Acer Aspire 3810T ble testet i en duell med MSI X340.
Vi retter for øvrig en takk til MPX.no for lånet av datamaskinen.

>>> Resten av testen og vår dom får du på denne siden

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading