Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Intel Core i5 750

Innledning

Intels Core 2-serie så dagens lys for første gang i juli 2006. Prosessorserien har siden de første modellene fått både flere kjerner og bedre produksjonsteknikk, og har blitt elsket av mange på grunn av sin høye ytelse og gode overklokkingsegenskaper.

3. november 2008 lanserte Intel den nye Core i7-serien. De nye prosessorene kunne skilte med blant annet HT-teknologi og trekanals DDR3-minne, men ble forbeholdt dem som satte ytelse foran pris. Intel Core 2 levde dermed videre side om side med den nye serien, som produsentens tilbud i mellomsegmentet.

I dag står Core 2-seriens arvtager klar for å ta verden med storm. Vi har sett nærmere på Intel Core i5 750, den svakeste av tre modeller Intel lanserer i dag.

Takk til Intel og Asus som leverte prosessor og hovedkort til test.