Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei P20

Knallgod og litt rimeligere enn toppmodellen

Og du får nattmodusen fra P20 Pro.

Huaweis P20 Pro er den beste kameratelefonen du kan kjøpe akkurat nå. I hvert fall hvis målet er gode stillbilder i vanskelige forhold. Det får den til takket være hele tre kamera på baksiden.

Men hva med lillebror P20, som ikke har den samme kraftige kamerapakken?

Det er relativt få forskjeller på P20 Pro og den vanlige P20-modellen, men de som er her fremstår som ganske viktige. I P20 får du ikke det tredje kameraøyet på baksiden, men telefonen er også litt mindre, har mindre batteri og lavere prislapp.

Selve maskinvaren med sine hertz og bytes er forholdsvis lik mellom de to modellene. Du får altså fortsatt en svært kjapp telefon med masse lagringsplass i den vanlige P20-modellen. Man kan si at slektskapet er betydelig nærmere og tydeligere mellom P20 og P20 Pro enn det er ned til P20 Lite-modellen.

Her er en kjapp oversikt over de konkrete forskjellene mellom de tre variantene P20 du kan kjøpe i dag.

P20P20 ProP20 Lite
Skjerm---
TypeLCD IPSOLEDLCD IPS
Størrelse5,8 tommer6,1 tommer5,8 tommer
Oppløsning2240 x 10802240 x 10802280 x 1080
---
Maskinvare---
ProsessorKirin 970Kirin 970Kirin 659
Kjerner888
GPUMali G72 MP12Mali G72 MP12-
RAM4 GB6 GB4 GB
Lagring128 GB128 GB64 GB
---
Kamera---
Oppløsning12 MP + 20 MP (BW)8 MP + 20 MP (BW) + 40 MP16 MP + 2 MP
Glassf/1.8 + f/1.6f/2,4 + f/1.6 + f/1.8f/2.2
Selfie24 MP, f/2.024 MP, f/2.016 MP, f/2.0
NattmodusKrysse avKrysse avBytt
Hybridzoom3x5xBytt
---
Batteri3400 mAh4000 mAh3000 mAh
Pris6000 kroner8000 kroner3500 kroner
---
Testet-Ja, her er testenJa, her er testen

Beholder den viktigste kamerafunksjonen

Kameraet på baksiden utgjør en av de viktigste forskjellene på P20 og P20 Pro. Pro-modellen har et ekstra kamera på baksiden der denne vanlige P20-varianten kun har to. Her får du mindre zoom og færre megapiksler, men Huaweis nattmodus er med.

For ordens skyld nevner vi at nattmodusen vi ser etter i tabellen over er den samme som du finner i P20 Pro, og ikke et hvilket som helst fotoprogram for lavt lys.

På samme måte er det heller ikke snakk om en hvilken som helst digital zoom. Huaweis hybridzoom oppfører seg tilnærmet tapsfri eller har så mange piksler å rutte med at bildet ikke blir nevneverdig dårligere enn det du ellers får fra telefonen. Spesielt for Pro-varianten er det uansett ikke alltid aktuelt å ta bilder i de fulle 40 megapikslene den kan levere.

P20 har altså nattmodusen fra P20 Pro, men stiller med litt annerledes kameraoppsett og er dårligere utstyrt på zoomfronten. Der Pro-modellen med sin 3x zoom-linse og voldsomme oppløsning klarer femgangeren, må P20 og dens 2x zoom-linse klare seg med hybridzoom bare opp i 3x. Fortsatt respektabelt nok, men zoomfaktorer på 2 og 3 er ikke uvanlige i mobiler om dagen. Det er altså nattmodusen som gjør det vanlige P20-kameraet forholdsvis unikt.

Funksjonsmessig gjør den omtrent det samme som Pro-modellen, men det er en del vanskeligere å treffe imponerende godt med denne enn det er med den dyreste varianten.

iPhone mot P20 mot S9

Huaweis P20-modeller har det med å skru opp kontraster og metning i bildene - spesielt om du sikter på sol eller skog. Mange liker resultatene, mens andre synes en litt mer moderat fargebruk er bedre. Det mest spennende med P20-serien er imidlertid nattmodusen som du ser eksempler fra i karusellen nederst.

Bildene fra P20 er altså ikke like imponerende som de fra toppmodellen, men dette er fortsatt en veldig ålreit kamerateknologi. Sett opp mot iPhone X gir nattmodusen fra P20 vesentlig mindre støy i bilder tatt under mørke forhold.

Sammenliknet med Galaxy S9 fra Samsung har de ulike svakheter. Huaweis løsning blåser opp kontrastene en del, og når ikke kameraet er like godt som i Pro-modellen blir det ofte synlig at den mangler detaljer enkelte steder. Galaxy S9 glatter over støyen og bildene ser ofte litt detaljløse ut, men sammenliknet med P20 virker det å være liten reell forskjell i detaljnivået de stiller med i dårlig lys.

I dårlig lys er det P20 Pro som fortsatt er mesteren. Men både P20 og Galaxy S9 gir svært gode bilder til mobiler å være, så om valget står mellom de to handler det mest om hvilken måte å glatte over mobilbildenes svakheter du liker best.

Testbildene ser du i galleriet nederst.

Mindre batteri, men også mindre skjerm

Selv om batteriet blir mindre klarer P20 fortsatt et par dager per opplading - i hvert fall om du er forsiktig.

Batteriet i P20 Pro er hele 4000 mAh, og dermed vesentlig større enn de 3400 mAh-ene du får i den vanlige P20-modellen. Men forskjellen oppleves ikke så stor som man skulle tro, og litt mindre skjermstørrelse hjelper nok på regnestykket. Du slipper greit unna med å lade også P20 annenhver kveld, hvis du ikke bruker den tungt mellom ladeslagene.

I praktisk bruk oppleves P20 som akkurat samme telefon som P20 Pro. Det eneste større skillet mellom maskinvaren i dem er at Pro-utgaven har to gigabyte mer RAM. Det virker stort sett ikke å være merkbart i vanlig bruk av de to telefonene. Det er først og fremst ved bruk av mange samtidige og krevende apper du får bruk for de største mengdene RAM.

I ytelsesmålinger kommer de to modellene ut så å si likt.

Vil du vite mer om hvordan Huawei P20 er å bruke kan du ta en titt på P20 Pro-testen, der vi går gjennom de viktigste delene av programvaren »

Så er P20 like god som P20 Pro?

På nesten alle vis er P20 den samme telefonen som sin storebror. Rent teknisk er det kameraet som er hovedforskjellen du kommer til å merke mellom dem. Selv om funksjonene i appen er like, er ikke bildekvaliteten den samme mellom telefonene. P20 Pro kan tidvis levere oppsiktsvekkende bilder i vanskelige forhold - der P20 oftere vil måtte gi tapt, sammen med resten av toppmodellene på markedet nå.

Hvis kamera er det aller viktigste for deg i en mobiltelefon er P20 Pro bedre.

Men om du ikke er fullt så kresen på kamerafronten kan det nesten være like greit å gå for Huawei P20. Men vær obs på at forskjellene i batteristørrelse og RAM kan bli mer merkbare etter hvert som batteriet blir slitt og apper mer krevende. P20 Pro er altså også en anelse mer fremtidssikker enn sin lillebror.

Alternativer til Huawei P20

Huawei P20 Pro Dual SIM
Heftigste Huawei

Huawei P20 Pro Dual SIM

P20 Pro er Huaweien «med alt», hvis vi ser bort fra den spenna gærne Porsche-telefonen som koster dobbelt så mye. Du betaler omtrent 2000 kroner mer for å få det største batteriet, den største skjermen, det beste kameraet og litt mer RAM.Telefonen er litt mer fremtidssikker, men til hverdags oppleves de to som svært, svært like. Du blir neppe skuffet av noen av dem, men hvis du vil ha litt ekstra kameramagi og en litt mer fremtidssikker telefon er Pro-varianten riktig valg.

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB
Hva med en Nokia?

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Hvis god brukeropplevelse, digert batteri og svært godt kamera er tingene du ønsker deg i en telefon kan Nokia 7 Plus også være en god match. Prisen starter på under 4000 kroner, og for de pengene får du en telefon som på de fleste vis knapt er mulig å skille fra mer påkostede modeller. Unntaket er nattmodusen P20-modellene har, som Nokia ikke klarer å matche. Ellers er telefonen lynende rask, har stor og fin skjerm og varer kjempelenge på en lading. Kameraet står ikke særlig tilbake for påkostede mobilkamera flest. En snabla god allrounder med en spiselig prislapp.

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB
Samsungs folkevogn

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

fra 4880:-

Galaxy S9 kostet oppunder 9000 kroner da den kom. Nå kan den kjøpes fra 6500 kroner, og dermed får du langt mer telefon for pengene. Hvis du ikke liker mobildesign med busslomme øverst på skjermen eller setter pris på Samsungs litt annerledes menystil kan Galaxy S9 være et supert valg. Her får du også en kvassere skjerm og et kamera med mekanisk blender slik at det tilpasser seg om det er lyst eller mørkt. Fullt så godt i mørket som Huaweis kamera blir det ikke hvis vi ser bare på stillbilder, men tar vi med videofunksjoner henter Galaxy S9 igjen noe av forspranget.

Huawei P20 Dual SIM
9
Imponerende

Huawei P20 Dual SIM

sitatP20 er en knallbra telefon med veldig godt kamera, men Pro-varianten er noen knepp bedre.

Fordeler

 • +
  God kameraytelse i dårlig lys
 • +
  Rask å bruke
 • +
  God batteritid
 • +
  Masse lagringsplass
 • +
  God skjerm
 • +
  Fersk Android (8.1)

Ting å tenke på

 • Ikke plass for minnekort
 • Fingerleser litt trangt plassert under skjermen
 • Veldig glatt telefon
 • Nattmodusen er vesentlig bedre i P20 Pro
annonse
Huawei P20 Dual SIM 4GB RAM 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse