TestAdata DashDrive Durable S107

Denne minnepinnen sier ikke nei til en dukkert

Vi sjekker ut Adatas robuste minnepinne.

Innledning

Adata er neppe den mest kjente aktøren på markedet for ymse minnebaserte produkter, spesielt ikke her til lands. De tilhører riktignok ikke veteranene på markedet, men har like fullt vært med i over ti år allerede.

Produktutvalget er isolert til diverse flash-produkter, slikt som minnepinner, minnekort, SSD-er, minnemoduler og lignende. Vi har tidligere sett på et par minnesett fra produsenten, og det ga absolutt mersmak.

Vi har derfor hanket inn en minnepinne fra selskapet, nærmere bestemt S107 i Durable-serien. I denne serien finner vi de litt mer robuste minnepinnene, myntet på dem som lever litt hardere enn gjennomsnittet. Heng på videre, så ser vi om den er noe å bruke pengene på.

S107 er ikke spesielt liten.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Spesifikasjoner

  • Modell: S107 DashDrive Durable
  • Tilkobling: USB 2.0 og 3.0
  • Kapasitet: 32 GB (Finnes også med 64 GB)
  • Skriveytelse: opp til 50 MB/s
  • Leseytelse: opp til 100 MB/s
  • Vekt: 16 gram
  • Størrelse (L x B x H mm): 8,1 x 2,5 x 1,0 cm

Design

S107 er helkledd i gummi, og på enden av minnepinnen er det en elastisk løkke. Minnepinnen vi hadde inne var i en blå og svart utførelse, men den er også tilgjengelig i rødt og sort. Sørger du for at hetten er på vil den være vanntett til en vanndybde på én meter i 20 minutter.

Enkle støt og fall fra normal høyde er heller ikke noe problem, slikt tar gummibeskyttelsen seg av. Vi hadde likevel vært litt skeptiske til å sette oss med S107 i baklommen, da slikt kan ta livet av selv de mest robuste minnepinner.

Løkken gjør pinnen gripevennlig, og det er lett å bli sittende å fikle med pinnen i stedet for å jobbe. Strengt tatt er denne løkken ment som en holder til beskyttelseshetten, men det var sjelden vi gadd bruke den til det

Totalt sett synes vi den ser helt grei ut, men om du er ute etter en superfresk design bør du kanskje titte på andre modeller.