Til hovedinnhold

Party på boks

Settet består av en enkeltstående enhet med to bredspektrede høyttalere og en woofer. Settet drives med nettstrøm, og har innbygget mottaker med prosessor for behandling av MP3-filer. En digital forsterker sørger for 2.1-lyd (stereo og bass), mens to 30W drivere sørger for at det blir trykk i musikken. 

Diskret

Hele boksen måler 43 cm i bredden, mens den er 15 cm høy og 22,5 cm dyp. Vekten er 5,6 kilo. Kabinettet er i sort tre, og høyttalerne kan skjules av et sort tekstiltrekk som er trukket på en ramme som holder seg på plass ved hjelp av magnetisme.

Boombox er med andre ord en enhet som kan flyttes rundt, men som er for tung til at du vil ta den med på ferieturen – i alle fall om du skal reise med fly. 

Stereo Bluetooth

I tillegg til stereo bluetooth (A2DP), har Boombox det som kalles AVRCP. Siden forkortelsen er gresk for de fleste kan vi røpe at det ikke betyr annet enn at du kan styre volumet fra en mobiltelefon. Forutsetningen er at også mobiltelefonen har AVRCP, noe mange mobiler dessverre ikke har. Uten AVRCP må du bruke volumknappene på toppen av Boombox om du vil justere volumet.

Lydboksen kan også styres fra en PC med Bluetooth. Via medfølgende programvare kan du justere hvordan forholdet mellom bass og diskant skal være. Bak på boksen er det en strømbryter og en inngang for direkte tilkobling av CD-spiller, MP3-spiller, radio eller annet utstyr som mangler Bluetooth.

Sliter med Windows Mobile

Vi startet med å koble oss til boksen med en Windows-mobil. Tilkoblingen er svært enkel. Trykk på en knapp på Boombox, og søk etter boksen med mobiltelefonen. Når boksen er funnet trykker du standard PIN (0000), og enhetene er sammenkoblet. Når vi nå starter mediespilleren i mobilen strømmer lyden ut av høyttalerne på Boombox. Vår testmobil støttet også fjernkontrollen for volum.

Det hele fungerte perfekt helt til vi koblet ned og ville starte opp igjen. Da ville ikke mobiltelefonen lenger sende lyden til boksen. Boksen finnes i listen over tilkoblete enheter, men vi får ikke kontakt med den – samme hva vi forsøker. For å få lyden ut via Boombox må vi kjøre hele koblingsprosessen på nytt. 

Funker med Nokia, best med Sony Ericsson

Det slapp vi med Nokia N95. Her kan vi velge Boombox fra listen over enheter og trykke ”koble til”. Deretter spiller musikken som en drøm. Men volumkontrollen på mobiltelefonen har ingen innvirkning på volumet fra Boombox. Her må vi stille volumet fra knappene på boksen.

Best fungerte det hele med musikkmobilene fra Sony Ericsson. Her var alle kontrollfunksjonene på plass, og vi kunne koble oss til og fra høyttaleren som vi ville.

Med Motorolas telefoner hadde vi den samme opplevelsen som med Nokia. Grei tilkobling, men ingen volumkontroll fra håndsettet. 

Mye lyd

Men tilkobling er en ting, noe annet er lyden. Vi har brukt mange eksterne høyttalere til mobiltelefon, og har ikke alltid vært like imponert.

Lyden i Boombox er fyldig og god. Walkmanmobilene har et volum som er godt tilpasset systemet, mens vi med Nokia kunne sette lyden så høyt at bassen begynte å vrenge. Men før vi kom dit var vi for lengst passert det nivået vi gjerne spiller musikk på.

Volumet holder til bruk i en stue, et kontor eller annet oppholdsrom i en normal norsk enebolig. Skal du fylle en aula eller arrangere strandparty vil du nødvendigvis trenge kraftigere saker. Bassen gir ikke akkurat sug i magen, men er på høyde med det du får fra en standard ghettoblaster (bærbar CD-/kassett-/radio-spiller). 

Tilkobling

På baksiden av boksen er det et bæregrep som gjør boksen lett å flytte. Her sitter også linjeinngangen (rød og hvit phono) og hovedbryteren for strømmen. Strømbryteren kan være vanskelig å nå om du plasserer høyttaleren i en bokhylle eller seksjon.

Linjeinngangen overstyres av en eventuell Bluetooth-tilkobling. Det betyr at du kan ha for eksempel en radio tilkoblet til vanlig, for så å overstyre med musikk fra mobilen når du måtte ønske det. 

Stabil

Vi har tidligere forsøkt oss med streaming av musikk fra mobil til stereoanlegg via ulike A2DP-løsninger, men musikken har ofte vært ødelagt av brudd, hakking og dårlig forbindelse. Med Boombox beveger vi oss opp til 30 meter uten at signalet blir brutt.
Men boombox hadde vi stabil lydoverføring helt til vi mottok et innkommende anrop. Da forsvant lyden fra høyttaleren, og vi førte samtalen med lyd lokalt i mobilen. Etter at samtalen var over kom musikken tilbake. Greit til daglig bruk, men litt kjedeligere om det er mange på dansegulvet … 
Boombox selges i skrivende stund gjennom Parrots nettbutikk for 1.550 kroner og 80 øre(!)

Mer om
annonse