TestLG 47LW550W

En ulv i fåreklær

Nå kan du og hele familien se 3D i god kvalitet uten å bli flådd.

LGs nye Cinema 3D-skjerm, LG 47LW550W er et spennende produkt. Her får du mulighet å se 3D med passive briller, noe som kutter kostnadene betraktelig om hele familien vil se en 3D-film sammen. For til forskjell fra aktive 3D-briller, som fort koster deg flere hundre kroner per stykk, slipper du unna med en hundrelapp for briller til hele familien med passiv teknologi. Har du tatt vare på brillene du brukte når du så filmen Avatar, kan du også bruke disse.

Mye TV for penga

LGs 47LW550W gir deg god bildekvalitet i 3D for pengene. Du slipper blant annet problemer med crosstalk i bildet, fenomenet som gjør at bildene oppleves doble. Skarpheten er også bra, selv om skjermer med aktive briller er hakket bedre. Du får også litt bedre dybdefølelse når du bruker aktive briller, men du slipper til gjengjeld den støyende flimringen fra de aktive brillene om du går for LW550W. Spesielt i godt opplyste rom blir flimringen fra aktive briller intens.

Berøringsknappene finner du nederst til høyre.

Skjermen leverer også bra bildekvalitet på vanlige 2D-sendinger. Sortnivået er godt, og skjermen gjengir bra med detaljer i mørke deler av en film. Fargene er også naturlige og godt mettet etter at du har finjustert de i menyene. I den fullstendige testen av LG 47LW550W på Hardware.no kan du se hvilke innstillinger vi brukte. Skarpheten i skjermen er god, selv om du på kort avstand kan se noe grums rundt detaljer når bildet beveger seg raskt i SD-kvalitet. Setter du på HD-sendinger jobber skjermen bedre og skarpheten er bedre enn hva tilfelle er med standardsendingene.

Lydkvaliteten i LW550 er ikke spesielt imponerende. Både bassen og mellomtonen kunne trengt litt mer pondus, for til film blir lydbildet for spinkelt til å gi den helt store opplevelsen. Skal du se film bør du derfor koble til et eget anlegg.

Mange muligheter

Menyen til LW550W

Med LW550W får du også en rekke interaktive muligheter. Skjermen har fått en ny meny, som samler de mest brukte muligheten under samme startside. Her kan du blant annet justere bildet og lyd, klikke deg inn på Facebook, YouTube eller Twitter, eller se på innhold fra andre PC-er som er koblet til samme nettverk.

Av tilkoblinger har skjermen det du trenger. Du har blant annet fire HDMI-tilkoblinger, to USB-porter, programkortleser, VGA til PC-bruk og optisk lydutgang for å koble skjermen mot et eksternt lydanlegg. Du kan hekte på en ekstern harddisk via den ene USB-porten og bruke skjermen som opptaksdekoder, i og med at den har en programkortleser.

Alt i alt får LG 47LW550W et anbefaltstempel av oss. På lik linje med Philips 47PFL7606 får du god bildekvalitet på vanlige 2D-sendinger, samtidig som du kan se 3D-filmer på uten at 3D-brillene koster deg masse ekstra.

Finn den beste prisen på LG 42LW550W her

+ Bra sortnivå
+ God på bevegelse
+ Bra design
+ Mye interaktivt innhold
+ Billige 3D-briller
+ Tilkoblingene ligger langs med skjermen
+ Oversiktlig meny


- Ikke innebygget WiFi
- Dårligere på SD enn HD
- Lavere dybdefølelse i 3D enn skjermer med aktiv teknologi

Vil du vite mer?
Les hele testen av LG 47LW550W på Hardware.no.

Alternativer

Er du ute etter en 3D-skjerm til en billig penge, burde du ta en nærmere kikk på LG 42PW450. Den koster deg i skrivende stund under 3 500 kroner. Men vær oppmerksom på at 3D-briller ikke følger med i esken, og må derfor kjøpes utenom.

Ønsker du deg en designbombe av de sjeldne og er villig til å betale for det, bør du kikke nærmere på Samsung UE55D8005. Her får du en av de stiligste skjermene på markedet med syltynne rammer og knallgod bildekvalitet.

Les også
LG 55LW650W: Storebror banker lillebror
Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Vi tester seks folke-TV-er
Les også
Toshiba 47VL863: Her er Toshibas nye TV
Les også
PlayStation-3DTV-en nærmer seg
Les også
Samsung UE46D6505: Denne Samsung-TV-en slår knockout på rivalene
Les også
Sony KDL-46EX720: God bildekvalitet til en fornuftig pris
Les også
Kan TV-en din dette?
Les også
Hvor stor TV skal du ha?
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Store flatskjermer faller drastisk i pris
Les også
LG 42PW450
Les også
Samsung UE55D8005
annonse