Tek.no

Test

Disse appene anbefaler vi

Shutterstock
6 Sept 2015 08:00

Gobi

Oh snap!

En trøndersk Snapchat-konto ble så populær og kontroversiell at den måtte stenges. Opp av asken stiger nyvinninen Gobi, som spås en lysende framtid.

Skriver du inn Gobi i Wikipedia, vil den prøve å innbille deg at det er en ørken i Mongolia. Foreløpig. For de norske gründerne fra NTNU-miljøet i Trondheim har laget en app som gjør det skarpt på både iOS- og Android-plattformen, med over 1,4 millioner nedlastede bilder foreløpig.

Appen er inspirert av Snapchat, og har foreløpig over 3000 brukere i mange ulike ligaer. Når du starter den og har godkjent varslinger, logger du deg inn eller lager en konto. Allerede her får du beskjed om at du kan riste på smarttelefonen for å sende feedback eller rapportere en bug. Når du er inne, gir du Gobi tilgang til kameraet, og du kan velge å ta en selfie eller et bilde med frontkameraet. En fargerik meny kan sveipes inn, der står det «Camera», «Stories», «Join Story», «Create Story», samt «Settings». Under «Stories» og ligaen «Gobi Universe» kan du velge å se bilder som står i noen sekunder, med litt tekst eller tegnede symboler på. De kan du like med å trykke på et hjerte. De fleste meldingene virker litt uforberedte og pubertale, mens andre kan være ganske vittige, og enkelte er kunngjøringer. Ufine bilder kan du rapportere, så blir de fjernet. Under «Create Story» kan du lage egne ligaer og legge inn bilder selv, og under «Join Story» kan være med i en navngitt liga som deler meldinger. De fleste av disse er passordbeskyttet.

Gobi

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Les også