Tek.no

Test Samsung Galaxy Tab 7.7

Et nettere nettbrett finner du ikke

Samsungs slankeste nettbrett har en gedigen AMOLED-skjerm.

Espen Irwing Swang
10 Mar 2012 12:29

Skjerm, design og menyer

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Nå er Samsung Galaxy Tab 7.7 endelig klar for markedet.

Kommer uten Ir-port

Vi har hatt gleden av å korte ventetiden med jevnlig fikling på en prototyp av det nye nettbrettet. Nå er salgsversjonen klar, og vi har testet den.

Det er ikke så mye som er endret i løpet av tiden som er gått siden vi første gang så dette nettbrettet. Den mest åpenbare forandringen er at Ir-porten på prototypen ikke kom med til salgsversjonen. I tillegg er det kommet en notat-appliaksjon, og applikasjonene for pennenotat og videoredigering har fått norske navn.

Stor AMOLED-skjerm

Nettbrettet har en AMOLED-skjerm som måler 7,7 tommer diagonalt. Størrelsesforholdet er 16:9, det samme som på forgjengeren Samsung Galaxy 7, og storebror Samsung Galaxy 10.1.

Skjermoppløsningen er på 800 x 1280, som er nok til at du kan vise HD-video med full oppløsning (720p).

Samsung Galaxy tab 7.7 har mye tilfelles med Samsung Galaxy Note. Skjermoppløsningen er den samme, men pikslene sitter naturlig nok tettere på Note, der alle skal få plass på en 5,3-tommer stor skjerm.

Du kan ikke bruke skjermpenn på Galaxy Tab 7.7, slik du kan på Note. Det er ingen tast under skjermen, ettersom Tab 7.7 har operativsystemet Android 3.2 (Honeycomb), mens Note kjører Android 2.3.5 (Gingerbread). Men prosessor, grafikkbrikke og minne er identisk på de to.

Galaxy Tab 7.7 er hakket større enn Galaxy Note.

Minner om iPad

En 7.7 tommer stor Super AMOLED Plus-skjerm er naturligvis med på å tekke opp helhetsinntrykket av Galaxy Note 7.7. Det er likevel baksiden som skiller 7.7 mest fra resten av Galaxy Tab-familien. Det store dekselet i børstet aluminium tar seg langt bedre ut enn plasten Samsung har brukt til nå. Samtidig må Samsung leve med at Tab 7.7 sammenliknes med iPad. Det er noen markante forskjeller, som at Galaxy Tab 7.7 har mindre skjerm og sølvgrå plastfelter øverst og nederst.

Men likhetstrekkene er likevel mange. Så har også Apple gjort sitt ytterste for å stoppe salget av dette nettbrettet.

Uten de grå feltene ville dette nettbrettet liknet enda mer på en amerikansk konkurrent.

Ikke for lomma

Bredden på Samsung Galaxy Tab 7.7 er tett på 20 cm. Den er riktig nok tynnere enn sin forgjenger, galaxy Tab 7, men den ekstra bredden gjør at vi ikke lenger får plass til nettbrettet på innerlomma. Enda godt at såkalte citybags er kommet på moten, så også herrer kan ha en enkel liten skuldeveske å putte dingsene sine i.

Hva som er den ideelle størrelsen på et nettbrett får være opp til den enkelte å avgjøre. Dette brettet er bare 7,9 millimeter tykt, og veier 340 gram. Til sammenlikning veier en iPad (2) 607 gram. Galaxy Tab 7.7 er lett. I tillegg er det enkelt å holde det med en hånd. Skjermen er stor nok til at du kan få en god surfeopplevelse, og det går også forholdsvis greit å skrive på skjermtastaturet.

Skjermtastatur i høydeformat.

Samsung har lagt sitt eget brukergrensesnitt på Galaxy Tab 7.7. Dette er et rent og ryddig grensesnitt med gode tilpasningsmuligheter. Samung støtter flerfingerberøring, og har i tillegg en smart zoomefunksjon der du holder på begge sider av skjermen og vipper brettet til eller fra deg for å zoome. Menyene er enkle å finne frem i, og SAmsung har gjort en god jobb med å integrere sosiale medier med kontakter og meldinger.

Les også