Test

Jensen Media:Link 1000 – MiniTV-spiller med stor skjerm

Hvis du bor et lite stykke utenfor Oslo sentrum, men jobber i byen – eller omvendt – tilbringer du kanskje en halvtime/time på et tog eller en buss hver morgen og hver ettermiddag. Med en MiniTV-spiller blir det slutt på den kjedelige pendlingen mellom by og forstad; i stedet for å høre på de samme sangene du har hatt på MP3-spilleren eller mobilen din i månedsvis, eller lese den samme boka for tredje gang, kan du for eksempel få ferske nyheter, diverse TV-serier eller underholdningsprogram på en 4-tommersskjerm du holder i hånda.

Vi har testet Media:Link 1000 fra Jensen Scandinavia – en mediespiller med støtte for DMB. Den kan spille av lydfiler og radio, samt vise bilder, men vi har vurdert spilleren først og fremst for dens MiniTV-egenskaper.

Liten storskjerm
Vi hører ofte argumentet med at MiniTV ikke vil bli attraktivt før det blir tilgjengelig på mobiltelefoner som selges i Norge. Ulempen med MiniTV på en vanlig mobiltelefon, som eksempelvis har en skjerm på rundt to tommer, er at det kan bli i minste laget. Du får langt større glede og utbytte av å ha en stor skjerm, og skjermen til Jensen Media:Link 1000 er på hele 4,3 tommer (widescreen). Til sammenligning har iPhone en 3,5-tommersskjerm og HTC Touch HD en skjerm på 3,8 tommer – to av mobilene på markedet som er best egnet til medieavspilling.

Vi synes ikke Jensen Media:Link 1000 blir for stor – den er faktisk akkurat passe størrelse, ettersom den også er relativt slank. Du får plass til den i jakkelomma – eller til nøds i baklomma på olabuksa di –, men bør nok aller helst bæres i en bag eller veske. En beskyttelsestaske medfølger. Denne beskytter spilleren mot riper når den ikke er i bruk, og du kan også oppbevare øretelefonene i tasken.
(Artikkelen fortsettes.)

Perfekt på toget
Norges Mobil-TV skal teste tjenesten MiniTV i Oslo-området i en toårsperiode. Dekningen strekker seg utenfor Oslo-området, så dersom du bor i en av forstedene til hovedstaden og jobber i byen, kan du med fordel se på TV store deler av reisen til jobb. Vi tok med oss spilleren på toget et lite stykke sør for Oslo, og det fungerte utmerket å se MiniTV helt fra Oslo S til Kolbotn – via folksomme steder som Hauketo og Holmlia – og du vil tilsynelatende kunne se MiniTV langs toglinja helt til du kommer til Ski, ifølge dekningskartet til Norges Mobil-TV. Vi mistet bildet i tunnelene, men ellers tok Jensen Media:Link inn signalene uten problemer. På trikken mellom Grünerløkka og Nationaltheatret fungerte det også meget bra – fikk riktignok noen rare blikk fra andre passasjerer, og et par spørsmål fra sidemannen om hvordan i all verden dette var mulig.

En egen uttrekkbar antenne på spilleren, som ikke er til stor sjenanse, gjør underverker for signalmottaket. Alle de seks TV-kanalene som foreløpig er tilgjengelig vises klart på skjermen, og det er sjeldent at bildet hakker. Å ha en MiniTV-spiller når du reiser kollektivt gjør underverker for turen. Det blir langt mindre kjedsommelig, ettersom du kan oppdatere deg på siste nytt på TV2 Nyhetskanalen, eller bli underholdt av det som vises på en av de øvrige kanalene.

Les også: Test av MiniTV
(Artikkelen fortsettes.)

Skjerm med allergi mot sola
Innendørs er TV-bildet på Jensen Media:Link 1000 – eller ML1000 – meget bra. Jamfører vi med å spille av et videoopptak i god kvalitet via SD-kort, ser vi at det ikke er spillerens begrensninger som gjør at bildet til tider kan bli litt kornete – det skyldes i så fall DMB-signalet. Utendørs i skyggen går det også helt greit å se MiniTV på spilleren, men går du ut i sola ser du kun gjenspeilet av dine egne mysende øyne. Dette er naturligvis et kjent problem også for mobilskjermer.

Det er verdt å merke seg at selv med en 4,3-tommerskjerm blir undertekster og nyhetsticker litt i minste laget, men det går som regel an å få med seg hva det står. Bildekvaliteten på ML1000 er absolutt godkjent. Opptaksfunksjonen fungerer også fint; det vil si at du tar opp direkte fra MiniTV-sendingen og klippet lagres på enheten. Deretter kan du spille av opptaket på et senere tidspunkt.

Trykkskjerm og meny
Når du skrur på spilleren, åpnes en hovedmeny med sju ikoner som symboliserer følgende: ”Se live TV eller høre på radio”, ”Spill av videofiler”, Spill av musikkfiler”, ”Vise bilder”, ”Vise tekstfiler”, ”Diverse programmer” og ”Innstillinger”. Et godt tips er å gå til innstillinger og oppjustere lysstyrken noe.

Du navigerer ved å trykke på ikonene på skjermen med fingeren din eller den medfølgende pennen (trekkes ut fra oversiden av spilleren). Det er ganske enkelt, men det hender du trykker feil dersom du bruker pølsefingre i stedet for pennen. Selve enheten har også fysiske knapper: ”Strøm Av/På og tastelås”, ”Volum opp/ned”, og ”Reset”. Når du ser film eller MiniTV kan du dobbel- eller trippelklikke på skjermen for å vise i fullskjerm eller meny på siden.
(Artikkelen fortsettes.)

Ikke Jack-inngang
Ledningen som hører til de medfølgende øretelefonene, passer inn i en egen kontakt, men det er ingen Jack-inngang. Ønsker du å bruke dine egne øretelefoner følger det imidlertid med en adapter for dette. De medfølgende øretelefonene oppleves som behagelige å ha på, men dette kan selvsagt varierer fra person til person. Lyden i disse øretelefonene er nokså bra, men ikke glimrende.

Høyttalerne på ML1000 er imidlertid mer enn godkjent - Vi opplever lyden fra enheten uten tilkoblede øretelefoner som god.

Øvrige funksjoner og pris
Foruten tilgang til MiniTV, har du flere muligheter med denne spilleren. Du kan se film, videosnutter eller bilder fra SD-kort eller fra spillerens internminne (8 GB kapasitet). Du har dessuten tilgang til 15 digitale radiokanaler (DAB). Du får også kalkulator, notatprogram og kalender på ML1000. Du har derfor en rekke muligheter utover det å se på MiniTV. Batterikapasiteten er på cirka fem timer for MiniTV og videoavspilling, eller 30 timer med kun musikkavspilling.

Media:Link 1000 fra Jensen Scandinavia blir tilgjengelig i butikken i løpet av juni måned (anslagsvis 15. juni), og vil koste omtrent 2500 kroner. Dette er samme pris som en Cowon O2 – som har samme skjermstørrelse, men mer internminne. Det er ikke avskrekkende for en mediespiller av bra kvalitet, selv om vi synes den burde vært priset en 500-lapp lavere.
(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

Verdt pengene?
Alt i alt gjør Jensen Scandinavias Media:Link1000 nytten. Vi testet den som en MiniTV-spiller og tok derfor lite hensyn til øvrige funksjoner i vurderingen, men totalinntrykket vi sitter igjen med er absolutt bra. Volumknappene virker litt slarkete på vårt testeksemplar, men ellers er det lite å utsette på den rent designmessig. Spilleren er dessuten ikke for tykk, selv om den er stor. Ønsker du en DMB-spiller som virkelig ser stilig ut, er nok Cowon S9 ditt beste valg.

Er du en Oslo-pendler, er MiniTV spesielt genialt. Det samme gjelder dersom du for eksempel er student eller er i et yrke hvor du ofte får lengre ventepauser i løpet av dagen. Om du velger Jensen Media:Link1000 eller en annen DMB-spiller er selvsagt opp til deg, men vi følte at denne spilleren tilfredsstilte de behovene vi hadde for TV-titting på liten skjerm.  

Les også
Test av MiniTV-spilleren Invix 600
Les også
Test: MiniTV på sitt aller beste
Les også
- TV på mobilen kommer
Les også
Test: Cowon O2 MiniTV-spiller
Les også
Slik vil MiniTV lykkes i Norge
Les også
Et alternativ til MiniTV?
Les også
Mini-TV-spillere på det norske markedet
Les også
MiniTV lansert
Les også
Og navnet er… MiniTV
annonse