TestAcer Iconia Tab A510

Brettet som underholder

Hvordan går det når Acer er eplekjekk mot Asus?

Design, skjerm og menyer

Iconia Tab A510 er et nettbrett fra Acer som går rett i strupen på Asus. Dette var det første nettbrettet på markedet med firekjerners prosessor som det ikke står Asus på, og brettet koster omtrent det samme som Asus Transformer TF300 og har omtrent de samme spesifikasjonene.

A510 har ikke inngang for SIM-kort, og den har heller ikke tastatur for bruk som arbeidsstasjon slik vi kjenner fra Asus Transformer-brettene.

Derimot har den HDMI-utgang, stereohøyttalere og rask maskinvare.

Design

A510 er utstyrt med en 10,1 tommer skjerm, en mye anvendt skjermstørrelse på en rekke populære nettbrett. Tykkelsen på 10,9 millimeter gjør den en umerkbar millimeter tykkere enn Asus Transformer TF300 og omtrent to millimeter tykkere enn Transformer Prime.

Hardt glass

Asus har utstyrt mange av sine nettbrett med Corning Gorilla Glass som skjermoverflate. Disse skjermene er så harde at det ikke går an å ripe de opp med vanlige husnøkler. Acer bruker ikke det samme glasset, men likevel har de brukt et glass som er hardere enn nøkler og som derfor ikke kan ripes opp av husnøklene dine.

Under den harde skjermoverflaten finner vi en LCD TFT-skjerm med en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Skjermen har litt svakere fargegjengivelse enn Asus Transformer TF300, spesielt når du ser på skrått inn på skjermen. Ved 45 graders synsvinkel mot skjermen oppleves fargene svært blasse.

Ikke innebygd USB

Acer har ikke bygget inn en USB-port i fullstørrelse, og i stedet legges det ved en overgang som du plugger inn i Mini-USB-porten i bunnen.

HDMI-utgang er på plass, slik at du kan koble nettbrettet til TV-en. Gjennom HDMI-porten overføres også lyd, men en egen 3,5 millimeters minijackutgang er selvsagt også å finne på nettbrettet.

En godt kamuflert luke skjuler en inngang for minnekort av typen Micro-SD. Med det er det enkelt å flytte filer mellom mobilen og nettbrettet, gitt at mobilen også har minnekortinngang.

Ved siden av et sett volumknapper finner du en låsebryter. Skyver du denne til høyre, vil ikke skjermen vri seg etter hvordan du holder nettbrettet slik vi er vant med. Dette synes vi er veldig praktisk når nettbrettet ligger på et bord eller når du bruker nettbrettet i den sløveste sofastillingen.

Android 4.0.3 er forhåndsinstallert.

Iskrem i boksen

Programvaren er type Android i versjon 4.0.3 Ice Cream Sandwich, og av egne modifikasjoner i grensesnittet har Acer lagt inn en ring med snarveier. Trykker du på ringsymbolet nederst i midten av skjermen får du opp snarveier til nettsider, noen applikasjoner, nettbrettets søkerfunksjon som søker både lokalt og på Google og en volumkontroll.

Volumet styrer vi stort sett med volumknappene, og ellers har Androids hjemmeskjermer plass til så mange snarveier du bare måtte ønske. Acer-ringen kan derfor virke litt overflødig.

De fem startskjermene er enkle å veksle mellom, og det er enkelt å legge til og fjerne eget innhold i form av snarveier og moduler (widgets). Modulene kan plukkes opp fra en egen modulmeny, noe som gjør det lett å se gjennom hva som er tilgjengelig på nettbrettet ditt til enhver tid.

Å velge blant de oppgavene som kjører eller ligger i bakgrunnen er veldig enkelt, og for å fjerne programmene fra oppgavebehandleren er det bare å kaste dem ut av menyen.

Har du ikke brukt Android 4.0 Ice Cream Sandwich før, er det likevel lett å sette seg inn i A510s menyer. Menyen er relativt lik den vi kjenner fra Android-mobiler.