Til hovedinnhold
TestDeus Ex: Human Revolution (PC/PS3/X360)

Vakkert, stort og vellaget

Avgjør menneskets fremtid, som både mann og maskin.

Du spiller sikkerhetsekspert Adam Jensen, som mister begge armene og mange andre organer under et mystisk angrep på teknologiselskapet han har som oppdrag å beskytte. Det meste av spillet handler om å jakte på de som stod bak angrepet, og finne ut hva som egentlig skjedde den kvelden og hvorfor.

Kul, barsk og smart

Et knallgodt spill

Deus Ex: Human Revolution er uten tvil et knallgodt dataspill. Det suger deg inn i en vellaget verden og holder tak i deg gjennom en ganske lang og utfordrende fortelling.

Det er utrolig gøy å kunne velge din egen fremgangsmetode ute på oppdrag. Her har du masse frihet til å finne ut av ting som du selv vil. Når du i tillegg kan utvikle evner som forbedrer og forenkler din valgte måte å spille på, blir resultatet vanvittig underholdende. Human Revolution er en mester når det gjelder spillbarhet.

Disse fantastiske egenskapene forplanter seg likevel ikke videre til historien. Du blir ledet fra stasjon til stasjon, og friheten spillet setter så høyt blir kastet ut av vinduet. Heldigvis kan du velge å gjøre sideoppdrag, for å få et lite avbrekk, men de fleste av disse gir deg heller ikke mye valgfrihet.

Opptøyene har startet.

Mange timer med underholdning

Jeg hadde det kjempegøy mens jeg spilte Deus Ex: Human Revolution, og jeg er ikke i tvil om at spillet vil by på mange timer god underholdning for haugevis av spillere. Det er spesielt vanskelig å sette en karakter på et så stort og spesielt spill som dette. Spillbarheten står klart til en nier (og kanskje mer), men mangelen på valg i den mellomgode historien trekker noe ned.

Deus Ex: Human Revolution lykkes ikke i særlig grad på et følelsesmessig og filosofisk plan, noe som er å forvente med tanke på spillets fokus på et viktig tema. Men det lykkes til de grader med å skape en mørk og vakker verden som det er rått å boltre seg i. Det er et spill jeg tror det vil finnes like mange meninger om som det finnes spillere. Og det er etter min mening et spill alle fans av mediet bør prøve.

En kjempe må falle.

Deus Ex: Human Revolution kommer i salg 26. august, for Xbox 360, PlayStation 3 og PC (testet).

Dom PC: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Deus Ex: Human Revolution på Gamer.no.

annonse