Tek.no

Test SilverStone Grandia GD07

Litt for mye av det gode

Grandia GD07 er et ypperlig HTPC-kabinett for de som trenger mye plass.

14 Juni 2012 19:00

Introduksjon

Det er et stadig større behov for gode HTPC-kabinetter. Disse brukes som regel for å integrere en datamaskin i en hjemmekino, og gir deg muligheter langt utover det selv de smarteste TV-er kan levere nå til dags.

HTPC-er er som regel av den litt større og kraftige typen som sitter i stereohylla sammen med receiver, forsterker og hva annet du måte ha av Hi-Fi. Eller du kan bruke de mindre og svakere nett-maskinene som fungerer best til små oppgaver og litt filmvisning i ny og ne.

Skal du ha en hjemmekino-PC med litt muskler er nok det beste valget for de fleste å bygge maskinen selv. Da kan du selv styre hvor sterk den blir, og hvor mye du vil investere i dette lille vidunderet i TV-benken.

Det er ikke så lenge siden vi testet et vanvittig bra HTPC-kabinett fra SilverStone, nemlig Grandia GD06. I dag er det storebror Grandia GD07 vi har på testbenken. Det blir spennende å se om dette er like bra.

Ved første øyekast er det ikke så mye som skiller seg ut med dagens testmodell. Men SilverStone hevder selv at de med dette kabinettet har kommet frem til den perfekte kombinasjon av maskinvarekompabilitet, termiske egenskaper, praktiske løsninger og et pent ytre.

Fra spesifikasjonene legger merke til at vi kan presse inn et E-ATX hovedkort her, noe du sjelden ser i HTPC-kabinetter. Ellers er det også plass til mange enheter, flere enn de fleste har behov for vil vi tro. Bli med på neste side for å studere kabinettet i detalj.

Takk til Silverstone som sendte produktet til test.

Les også