Tek.no

Test

Tre Iphone-spill du bør ha

10 Okt 2009 06:00

Med Iphone har spillbransjen fått en ny yndling. Den har flott grafikk, bra prosessor, god lyd og trykksensitiv skjerm. I tillegg har den et enkelt grensesnitt for kjøp av programmer. Spill er også blant de mest populære programkategoriene på Apple Appstore. Vi har plukket ut noen av våre favoritter, som du bør ta en nærmere titt på.


Rolando
Et spill som er perfekt for en mobiltelefon. Rolando er nemlig spillet du drar opp når du har et par minutter ekstra. Du skal få med deg en gjeng rullende ”baller” fra den ene siden av brettet til den andre.
Dette må du klare ved å navigere bort, frem, opp og ned. Alt ved å vri på selve telefonen. Det er en rekke hindringer og utfordringer på veien og det må ofte trykkes på knapper, hoppes på trampoliner og monstre må unngås.
Her er det mange korte brett, med mye variasjon. Spillet gir mange utfordringer og det er utrolig originalt. I tillegg er det veldig avhengighetsdannende.
Terningkast: 6
Pluss: Korte brett, mye variasjon, originalt, avhengighetsdannende
Minus: Litt kort varighet
Pris: 29 kroner


Wild West Guns
Dette spillet er et av de som har kommet den siste tiden og som viser at Iphone begynner å bli etablert som spillplattform. Det er veldig gjennomført, med flere muligheter og flott grafikk.
Du skal i Wild West Guns dra opp pistolen og skyte de tingene som dukker opp på skjermen. Noen brett skal du befri tog fra røvere, andre skal du skyte gribber og noen skal du skyte ned luftballonger. Dette gjøres enkelt ved å trykke på skjermen.
Som de fleste andre spillene vi nevner her er det avhengighetsdannende. Det er også lekrere enn de fleste andre. Kort fortalt er det kjapt, enkelt og morsomt.
Terningkast: 5
Pluss: Lekkert, kjappe brett,
Minus: Litt uoriginalt
Pris: 29 kroner


Fieldrunners
Dette spillet er en Iphone-versjon av den kjente PC-favoritten Desktop Tower Defense. Enkelt fortalt skal du i Fieldrunners ta knekken på en rekke soldater, helikoptre, tankser og andre motstandere. De prøver å komme seg fra den ene siden av skjermen til den andre. Du må plassere våpen på en slik måte at du får ødelagt motstanderen i løpet av turen over skjermen.
Det hele begynner enkelt med en soldat eller to, som kan fjernes med en enkelt kanon. Etter hvert kommer det flere og tøffere aktører, noe som fører til at du må sette ut flere. Du begynner med begrensede ressurser, men det øker etter hvert som du tar fjerner motstandere.
Det er mange brett og flere vanskelighetsgrader. Det lagres automatisk hvis noen ringer og kan enkelt brukes i et par minutter mens du venter på bussen. Utrolig elegant og utrolig avhengighetsdannende. Alt i alt et perfekt Iphone-spill
Terningkast: 6
Pluss: Lekkert, lang varighet, avhengighetsdannende
Minus: Avhengighetsdannende
Pris: 17 kroner


Bonusspill: Ports of Call
Dette er en personlig favoritt. Et spill som først kom ut på Commodore Amiga. Temaet er kanskje ikke det mest spennende, for det er sentrert rundt shippingbransjen. Kjøp og salg av skip, samt transport av varer.
Derfor er dette en litt mer langdryg affære, men veldig spennende er det uansett. En svakhet er det at det ikke er laget for Iphone. Det er portert direkte fra originalen til mobilen, og derfor er ikke grensesnittet optimalt. Men det er uansett vært å prøve.
Terningkast: 4
Pluss: Utrolig morsomt,
Minus: Ikke optimalt med liten trykkskjerm , kunne vært optimalisert for Iphone
Pris: 29 kroner

annonse

Les også