Tek.no

Test

Minor Majority - Candy Store

19 Sept 2007 13:00

Platen er todelt; CD en med 16 av deres største hits, og CD to med 11 uutgitte spor. Platen en er en flott samling hits fra et av Norges fremste band. Og det er ikke så mange spor man savner fra en fem-seks år med plateutgivelser. De fleste melankolske favorittene har i alle fall kommet med. Fantastiske spor som ”If I Told You, You Were Beautiful” , ”She Gave Me Away” og ”(I Think I`m) Up For You & I" er noen eksempler.

Albumet er fyllt opp av gode spor. Å lage en musikalsk oppsummering av seks år uten at lytteren savner sanger, er en virkelig erklæring på at man har fått til en god skive. "Candy Store" er en flott blanding norsk, engelskspråkelig gitarpop på sitt beste. Pål Angelskår lager tekster som gjør sangene ikke bare til gode melodier, men skaper et flott helhetlig bilde.

Sliter med nytt materiale

Den andre skiva i utgivelsen består av outtakes, B-sides og noen nye sanger. Den fullfører samlingen, om man har alt annet. Likevel holder ikke sangene her så høy standard som på mimreplata. Dog er det absolutt noen gode spor på denne platen og; som ”Keep Coming Around” og "Candy Store”. Minor Majority gjør smart i å gi ut en kombinert best of-og outtakes/b-sides plate. Uten best o"-delen er albumet rett og slett ikke så bra.

Minor Marjority har funnet den perfekte måten å lage melankolsk musikk på som ikke gjør trist. Det er en varme i sangene, og på en måte en munterhet. De flotte kvinnelige vokalene gjør også sitt. For en som har fulgt bandet de siste seks- syv årene kan det dette være et overflødig album, men siden de har planer om å ta seg en liten pause er det for all del en god utgivelse. Særlig for den som akkurat har funnet bandet. En fin blanding som gir fansen noen nye sanger og gi alt det som er verdt å høre på fra gammelt av. Skal man rakke ned på noe må det være at det kanskje er litt for mange sanger fra deres seneste album. Sanger som ”Start A Fire”, ”Angeline” og den korte ”Smell Of Coffie” savnes unektelig.

Konklusjon

Minor Majority har på denne platen samlet sine største hits, og bare det gi grunnlag for et flott album. Det virker som om det å gi ut et best of album fra Minor Majority er en selvskreven hit. Likevel trekker den andre plata i albumet ned "Candy Store" som helhet med sin varierende kvalitet. Likevel er utgivelsen et godt album for både den nye lytter og en snacks for den viderekomne.

annonse