Tek.no

Test LG G7 ThinQ

Mobilen for deg som elsker hodetelefonene dine

Knapt noen mobildings gir deg bedre lyd enn G7 ThinQ.

Fredrik Ibsen, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
7 Juli 2018 06:00

Introduksjon til LG G7 ThinQ

LGs nye G7 ThinQ er en toppmobil utenom det vanlige. Den har en lydløsning som unik i markedet og den har en kamerakombinasjon få andre mobiler har.

Prismessig ligger den ganske høyt. Et sted mellom 7000 og 8000 kroner må du regne med å gi i skrivende stund. Det betyr at listen ligger forholdsvis høyt når vi skal vurdere den.

LG har ikke helt klart å få dreisen på mobilsalget de siste årene. Til tross for at mange av telefonene deres har vært meget gode å bruke og fordelaktig priset. Kanskje er det nå det skal skje?

Lekker design

LG G7 ThinQ ser lekker ut på utsiden. Det er brukt glass foran og bak, og med en forholdsvis liten kameratut, og lite påskrift på baksiden, ser den relativt stilren ut. Foran har den sensorhakket i skjermen som svært mange telefoner har i dag. Du kan forsøksvis skjule det ved å la skjermen være svart i området rundt den lille busslommen.

En lyssterk og fin skjerm pryder ellers forsiden, og Android 8 med LGs tilpasninger er menyene du bruker. Her er det svært mye å velge i, og nær alt har dypere valgmuligheter. Det kan bli litt mange knapper noen steder, men LG-menyene har likevel blitt ryddigere og bedre å bruke enn før.

Baksiden har den litt uvanlige kombinasjonen av vidvinkel og vanlig kamera. Det betyr at det ikke er en ren zoom- og portrettløsning du finner her. Vidvinkel kan være vesentlig nyttigere på en mobil enn de små zoomfaktorene mobiler flest gir deg, men G7 ThinQ er ikke like god i portrettmodus som de beste. Om LGs avveining låter riktig for deg kan det være greit å vite at også Asus' ZenFone 5-modeller har et liknende kameraoppsett bak.

Fantastisk til kablet lyd

Men det nesten ingen andre ordinære mobiler har er hodetelefonkontakten du finner i G7 ThinQ. Den er laget for deg som liker kablet lyd best, og kanskje har dyre hodetelefoner fra før som du vil bruke. Har du ikke det følger det med et knallbra sett øreplugger i esken.

Hodetelefonkontakten i bunnen er én av de viktigste grunnene til å vurdere LG G7 ThinQ. Her får du en lydkvalitet nesten ingen andre mobiler eller musikkspillere kan tilby.
Fredrik Ibsen, Tek.no

En egen knapp på siden av G7 ThinQ skal starte Google-applikasjonene Assistant og Lens. Men siden Assistant i skrivende stund ikke er tilgjengelig på norsk virker ikke dette fullt ut - i stedet starter knappen skjermsøk via Google. Lens virker allerede, men må startes rett fra appikonet.

Hadde tålt større batteri

Det er et par irritasjonsmomenter her. Batteriet er bare på 3000 mAh. Det er litt lite for en så kraftig mobil med så stor skjerm som G7 ThinQ har. Og det er ikke bare på spesifikasjonsarket det ser lite ut; det føles litt magert også. Går vi to år tilbake hadde batterilevetid som alltid rakk hele dagen vært godt nok. Men i dag finnes det telefoner med bedre kontroll på strømforbruket og større batterier i vanlig salg. Å kunne lade annenhver dag blir stadig vanligere.

Denne relative akterutsakkingen gjelder dessverre på enda et punkt. Kameraet er særdeles trivelig på dagtid, på grunn av vidvinkeloptikken. Her åpner det seg mange muligheter der andre mobiler kommer til kort. Men selv med den nylige tillagte nattmodusen er ikke LG G7 noen match mot Huaweis P20 Pro, som i praksis har dyttet de fleste kameramobiler ett trinn ned på stigen under seg.

Det er umulig å komme fra at G7 ThinQ er en fantastisk underholdningstelefon. Spesielt for nisjen som elsker de kablede hodetelefonene sine. Men er du ikke én av dem er konkurransen blant toppmodellene hardere enn noen gang akkurat nå.

Alternativene til LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ
8
Meget bra

LG G7 ThinQ

sitat"En fantastisk telefon for deg som foretrekker kablet lyd, men den er ikke feilfri."

Fordeler

 • Krysse av
  Beste telefon for kablet lyd
 • Krysse av
  Gode ørepropper følger med
 • Krysse av
  Vidvinkelkamera
 • Krysse av
  Ålreit bildekvalitet fra kamera
 • Krysse av
  Trådløs lading
 • Krysse av
  Kjapp og fin i bruk
 • Krysse av
  Sømløse Android-oppdateringer
 • Krysse av
  Falltestet (MIL-STD-810G)

Ting å tenke på

 • Bytt
  Batteri litt i minste laget
 • Bytt
  LG-kameraet sakker akterut i mørket
 • Bytt
  Til dels rotete menyer
 • Bytt
  Litt få nyheter mot V30 ThinQ?
 • Bytt
  Prøveprogramvare inkludert (McAfee)
 • Bytt
  Kobler ikke til tale over 4G (hopper ned til 3G for anrop)

Les også