Tek.no

Test

Gigabyte GA-81955X Royal

9 Juli 2005 07:30
annonse

Innledning


Klikk for større bilde

Intels siste skudd på stammen, 955X Express er den nye toppmodellen blant brikkesettene for desktop-markedet. Brikkesettet er tidligere kjent under kodenavnet "Glenwood", og er i utgangspunktet en utvidelse av det eksisterende 925XE.

Som forgjengeren støttes Extreme Edition-prosessorer med 1066 FSB for de med god råd. Nyvinningene er støtte for prosessorer med doble kjerner og ellers en rekke småjusteringer.


Klikk for større bilde

annonse

Ser vi bort fra de overnevnte oppgraderinger er funksjonaliteten hovedsakelig den samme som før. Minnekontrolleren er utstyrt med ny teknologi som muligjør utnyttelse av begge minnekanalene, selv om de ikke skulle være identisk konfigurert med hensyn til antall moduler eller modulkapasitet. Selv om ytelsen vil ligge noe under normal symmetrisk operasjon vil det være en klar (teoretisk) fordel sammenlignet med operasjon på bare èn kanal.

Gigabyte har normalt levert meget gode produkter i entusiastsegmentet. I denne kjøpegruppen foretrekker mange, for øyeblikket, plattformen til AMD - og det med god grunn. Utvalget av entusiastkort for Intels plattform har i så måte ikke vært spesielt stort den siste tiden.

Nå som relativt rimelige dobbeltkjerneprosessorer er på vei inn i markedet kan den trenden kanskje snu, og Gigabyte ser i så måte ut til å ha satt sammen et meget interessant produkt.

Takk til Gigabyte som leverte kortet til test.

Les også