Tek.no

Test

Test: Duell mellom AMD og Intel

16 Des 2005 10:00

Innledning

I løpet av det siste halvåret har det skjedd mye på CPU-fronten både hos AMD og Intel. Såpass mye at jungelen der ute virker ugjennomtrengelig dersom man ikke har en grundig forståelse av sine applikasjoners behov.

I min jobb må jeg sørge for at vi kjøper det utstyret som gir best valuta for pengene slik at selskapet kan være konkurransedyktig. Det betyr at jeg må kjøpe inn systemer som varer så lenge som mulig, potensielt krever minst vedlikehold og gir best mulig forhold mellom pris/ytelse. Å finne den optimale "kombinasjon" er tidkrevende, men blir vesentlig dyrere om man ikke gjør en grundig jobb i første omgang. Det er skrevet mye om emnet på forbrukersystemer, men ikke mye på serversiden.

Hovedmålet med artikkelen er å forsøke å påvise ytelseforskjellen mellom Intel og AMD i et tungt mangetrådet servermiljø. I tillegg vil vi finne ut hvor godt plattformene skalerer. Siden vi kun hadde serverne til utlån i en kort tidsperiode hadde vi begrenset tid til testing og har derfor ikke vært i stand til å teste alle typer applikasjoner.

Kort om VMware ESX-server
ESX-server er veldig populær om dagen. Det er samtidig et operativsystem som kan tvinge en hvilken som helst server i kne om man kjører mange logiske maskiner på den. Det er også veldig krevende å teste på VMware ESX-server på en rettferdig måte. Alle testserverne må testes på nøyaktig samme grunnlag. Samme mengde minne, identisk RAID-oppsett, og så videre. I det minste så langt det lar seg gjøre.

Testutstyr
For det meste er egeneid utstyr benyttet i testen. Vi vil likevel rette en takk til følgende produsenter/leverandører som har lånt oss utstyr i forbindelse med testene:

Les også