Tek.no

Test

Slipway Fires

Forvirret band: Razorlight virker litt bortkomne på deres nyeste utgivelse.
Silje Dahl Osnes
9 Nov 2008 08:00

Det svensk-britiske bandet Razorlight, med Johnny Borell i spissen, legger på "Slipway Fires" vekk de The Strokes-liknende faktorene. Isteden legger de lista lavt, så lavt at de såvidt klarer seg. Superlåten America fra bandets andre album "Razorlight" har rullet og gått på radioene så og si overalt – med en storslagen suksess. Det kan med sikkerhet sies at "Slipway Fires" ikke inneholder en eneste potensiell hitlåt.

På grenseland til dørgende kjedelig

Borell kjører over bandet sitt gjentatte ganger gjennom låtene, spesielt på The House, som for det meste ikke inneholder annet enn manisk synging med piano i bakgrunnen. De fleste sangene er ganske rolige jevnt over, og har piano spesielt i begynnelsen av sangene. Wire To Wire er den første singelen fra plata, som allerede der kan gi et dårlig inntrykk av hele skiva. Ikke spesielt catchy, heller på grenseland til kjedelig. Det er dog absolutt ikke umulig å finne noe catchy på "Slipway Fires", det er låten Hostage Of Love et eksempel på. Den har attpåtil en fin flyt, men den kan nok aldri bli en hitlåt likevel.

Strømlinjeformet og fantasiløst

Fantasiløse sanger som Tabloid Lover og 60 Thompson trekker kraftig ned. Enkelte av tekstene har en flott oppbygning, et eksempel er teksten på singelen Wire To Wire; «She lives by disillusions close/we go where the wild blood flows/on our bodies, we share the same scar.» Den dramatiske Stinger skiller seg ut fra det jevnt over rolige, og når man snakker om å skille seg ut, så klarer Razorlight virkelig dette med låten Blood For Wild Blood. Med god akustikk og et shoegaze-driv er denne låten et hyggelig faktum på albumet.

Konklusjon

Jevnt over er det mange kjedelige spor på plata, og "Slipway Fires" gir deg ikke noe spesielt etter du har hørt den. Svenske Borrell har uten tvil hatt mer makt når det gjelder låtene, og bandet hans forsvinner i tåka. Men hva kan man forvente av et band som egentlig ikke har imponert stort før? – Man får denne plata.

annonse

Les også