Tek.no

Test

Lords of the Street

DMX lusker omkring i "Lords of the Street".
10 Sept 2008 14:55

Noen ganger når en går innom en videobutikk kan en bli overrasket over hvor mange filmer en aldri har hørt om, eller obskure oppfølgere som, gjerne av grunner vi ikke skal gå for mye inn i detalj på, glatt hopper over kinoruten, og heller søker lykke og berømmelse på videomarkedet. Innen denne kategorien finner vi gjerne "klassikere" som "Highlander (5) : The Source", "Starship Troopers 2" eller "Lords of the Street". Dreier dette seg om skjulte perler, er det et siste forsøk på å hale ut noen siste kroner fra blodfans eller er filmene så dårlige at ingen kino vil sette dem opp? Passer så "Lords of the Street" (også kjent som "Jump Out Boys"), som forøvrig er regissert av en som kaller seg Mr. V., en av disse beskrivelsene?

Politipartnerne og narkobaronen del XXXXVIIII

I "Lords of the Street" følger vi, som i så mange andre lignende filmer, politipartnerne Raymond (Kris Kristoffersen) og Travis Roundtree (han ukjente), som til tross for sine personlige motsetninger må overvinne et større problem som plager byens status quo. Raymond er forøvrig aldrende og hvit, mens Roundtree er mørk og ung, så på mange måter virker det som om denne filmen prøver å være en slags reversert "Dødelig våpen".

Mens våre to politimenn er opptatt med å diskutere hvorvidt Willie Nelson eller 2pac er den beste musikeren bryter narkobaronen Santiago seg ut av fengselet. Santiago er besatt på å finne kjæresten sin slik at han nok en gang kan få tak på sine 15 millioner dollar, men ettersom dette er en helaftens spillefilm må han fylle dødtiden med andre aktiviteter: som å kutte testiklene av sine fiender.

I skyggene lusker DMX omkring, i rollen som den hevnlystne Thorn, og dreper Santiagos håndlangere mens han ustanselig slenger omkring seg med "dype" bibellignende sitater. Nok sagt.

Klisjeer+mye rot+amatørmessig håndverk="Lords of the Street"!

En skulle tro at en kunne stille litt større krav til lavbudsjettsfilmer produsert i 2008 enn de som ble laget for 10, 20 eller 30 år siden. Dette utsagnet kunne beklageligvis ikke vært lengre fra sannheten, noe "Lords of the Street" er et sant bevis på. Allerede fra første scene, der Raymond og Roundtrees stillestående bil prøver å fremstå bevegelig ved hjelp av noe av verste blåskjermarbeidet på denne siden av 80-tallet, blir det nemlig gjort tilskueren smertelig klar over at dette kommer til å være halvannen time av livet man aldri vil få igjen med mindre man trykker inn stopp-knappen på fjernkontrollen.

Filmer av denne typen kan ofte fremstå ganske så underholdende, men det er ikke alltid de krysser grensen fra fryktelig dårlig til latterlig dårlig, og da sitter en bare igjen med en tom følelse inni seg. Det er vanskelig å vite hvor en skal begynne å kritisere en film som "Lords of the Street", men det at den fremstår uoriginal, rotete, dårlig spilt, uprofesjonell, kjedelig, og i tillegg er full av klisjeer og har noen av de dårligste visuelle effektene det er mulig å forestille seg i en film, som ikke akkurat har mange effekter, er nå en begynnelse. Det at hjemmet til Roundtree fremstår som en hvit murvegg, uten møbler, der det ikke ser ut som noe menneske noensinne har satt sine ben hjelper heller ikke.

Har så denne filmen noen forsonende kvaliteter i det hele tatt? Ikke egentlig. Den har et helt greit bilstunt, men den eneste grunnen til at det fremstår greit er vel heller fordi det er såpass mye bedre enn den seige smørja resten av filmen består av. For å si det slik: fiskepinner i en haug med råtten bananmasse og muggent kjøtt fremstår raskt som gourmetmat i forhold til dette her.

Den beskjeggede Kris Kristoffersen er kanskje 72 år gammel, men han vet fortsatt hvilken vei han skal peke hagla.

Konklusjon

Da jeg innledningsvis skrev at noe er råttent i New Orleans var det nettopp stanken denne filmen bringer med seg jeg refererte til. Er du derfor en tilhenger av Kris Kristoffersen er det nok best å holde seg unna denne filmen, da forholdet dere imellom aldri vil kunne bli det samme igjen. Liker du DMX gjelder det samme rådet. For å være helt sikker på at de, meg selv inkludert, som ser underholdningsverdien i filmer som er såpass elendige at de blir morsomme ikke mistolker denne filmen som noe severdig får den herved karakteren 2 heller enn 1. Ikke misforstå: denne filmen er av verste sort, men karakteren 1 kan for enkelte fremstå som en oppfordring til å faktisk se en dårlig film, og denne er ikke verdt det!

DVD-utgivelsen av "Lords of the Steet" er fri for annet ekstramateriale enn trailere for lignende filmer man heller aldri har hørt noe nevneverdig om.

annonse

Les også