Test

Apples Ipods

Introduksjon

Fornyelsen dreier seg mer om en videreutvikling av eksisterende produkter enn om noen fjernadopsjon. Endog den ivrigste eremitt har nok fått med seg at Apple selger Ipods. Det som muligens ikke er like kjent er at tre oppgraderte spillere i familien nå har blitt sluppet samtidig. Disse burde tilfredsstille de fleste ønsker og behov man måtte ha for mediespillere.

Shuffle - den knøttlille attpåklatten

Første generasjon Shuffle ble lansert i 2005. Dette var den første MP3-spilleren fra Apple til å bruke flash-minne. I praksis var det snakk om en minnepinne med innebygget MP3-spiller.

Det er ikke mye som har endret seg når fjerde generasjon lanseres. Den ene gigabyten i minne fra første generasjon har blitt doblet. Forøvrig er spilleren bitteliten og utstyrt med voice over. Vi kommer tilbake til hva det er.

Nano - den reformerte i midten

I likhet med Shuffle ble Nano introdusert i 2005. Den skulle da erstatte Ipod Mini. Vi har nå allerede kommet til 6.generasjon Nano.

Nano er ikke hva den en gang var. Spilleren er betydelig krympet og er en nå utstyrt med kapasitiv skjerm av høy kvalitet. Oppløsningen er på 240x240 piksler. Dette fungerer fint både til fremvisning av plateomslag og en rask titt på egne bilder.

Touch - Iphone uten telefon

Den største spilleren i trioen var også den siste til å bli lansert, i 2007. Dette var første Ipod med trådløs tilgang til Apples Itunes-butikk.

4.generasjon Touch er tilsynelatende den mye omtalte Iphone uten telefonfunksjonalitet, men ikke helt.

Noe av det viktigste som har kommet på plass i den nye generasjonen er kamera både på forsiden og baksiden av spilleren. Imidlertid når ikke hovedkameraet Iphone 4 opp til anklene engang.

Skjermen på Touch er øyensynlig den samme som på Iphone, helt til man studerer den nærmere. Til tross for at oppgraderingen fra forrige generasjon er betydelig, ligger kontrastnivået et stykke bak Iphone 4. Mer om dette kommer senere i testen.