Til hovedinnhold
TestPrada by LG 3.0

Prada-mobilen har superskjerm

Dette er mobilen for deg som liker å vise deg frem.

Prada og LG har lagt mye arbeid i å gjøre plastdekselet på baksiden så likt Pradas Saffiano-skinn som mulig. (Foto: Kurt Lekanger)

Konklusjon

+ Pen design
+ Godt utstyrt
+ Ganske rask
+ Lyssterk skjerm

- Dårlig skjermtastatur
- Et par irriterende oversetterfeil

LG har samarbeidet med motemerket Prada, som har fått mer eller mindre frie tøyler til å designe ikke bare det ytre – men også hvordan hele brukeropplevelsen skal være. Resultatet er svært vellykket, mener vi.

I motsetning til tidligere Prada-modeller fra LG, er telefonen med navnet Prada by LG 3.0 en smarttelefon som er på høyde med mange av de beste ikke bare når det gjelder design, men også på spesifikasjoner og ytelse. Det finnes riktignok enda kraftigere mobiltelefoner på markedet, og telefoner med enda bedre kamera – men alt i alt er dette en mobiltelefon med gode spesifikasjoner.

Lekker design

Med en pris på 4500-5000 kroner er det ingen billig telefon, og dermed er nok telefonen mest aktuell for deg som vektlegger design vel så mye som spesifikasjoner og pris.

Vi tror telefonen vil falle i smak både hos designbevisste kvinner og menn. Telefonen er hovedsakelig i svart, og baksiden er laget i svart plast med en tekstur som skal ligne en spesiell type skinn, Saffiano, som ofte brukes av Prada. Rammen rundt telefonen er laget i metall, og selve telefonen er utformet slik at den virker enda tynnere enn den faktisk er. Telefonen ligger godt i hånden, den virker solid, og den har en del praktiske detaljer – som metallskyvedeksel foran USB-porten.

Menyer, knapper og ikoner er i svart/hvitt, så det skal stå i stil med resten av telefonen. Brukergrensesnittet er både tiltalende og lett å bruke, men skjemmes dessverre av et par oversetterfeil.

Skjerm som duger i solen

Skjermen på Prada by LG 3.0 er i ripesikkert såkalt Gorilla Glass. Det som er mest spesielt med den er imidlertid at den er en av de aller mest lyssterke skjermene på markedet, og dermed fungerer ganske godt også ute i solen. Vi kunne riktignok ønsket oss enda høyere oppløsning, men alt i alt er dette en god skjerm.

Telefonen støtter de fleste relevante teknologier, og den har en tokjerneprosessor som gir god ytelse – selv om den ikke er fullt på høyde med de aller raskeste mobiltelefonene.

Til jobb og moro

Telefonen egner seg til både jobb og underholdning. Den klarte å spille av samtlige videoformater vi testet, den har en god musikkspiller, innebygget FM-radio og støtte for trådløs overføring av film, musikk og bilder til andre enheter.

Samtidig har telefonen det du trenger i jobben, som en god e-postklient, god kalender, og programmet Polaris Office som lar deg opprette, redigere og vise PDF-er og dokumenter i Microsoft Office-format.

Alternativer

Er du ikke spesielt opptatt av den litt jålete signaleffekten som Prada-logoen gir, finnes det mange gode alternativer hos konkurrentene.

Inntil Samsung lanserer sitt nye Galaxy S III-flaggskip senere denne våren, er Samsung Galaxy S II ett av de beste alternativene. Den tar bedre bilder enn Prada-mobilen og er også noe kraftigere. Et annet Samsung-alternativ er Galaxy Nexus, som er en fantastisk telefon med Android 4.0 og suveren skjerm. Men telefonen er først og fremst laget for utviklere, og mange vil derfor synes en del av menyvalgene er unødvendig kompliserte.

Apples iPhone 4S er også et godt alternativ, hvis du ikke har noe imot å gå ned i skjermstørrelse. Den har veldig god ytelse, et kamera som tar gode bilder selv i dårlig lys, og ikke minst ett imponerende utvalg av virkelig gode kvalitetsapper.

Andre gode alternativer er HTC Sensation XE, som er rask og godt utstyrt, eller Windows-mobilen HTC Titan – hvis du ikke har noe imot at skjermen er hele 4,7 tommer stor.

Les hele testen av Prada by LG 3.0 på Amobil.no

Terningkast: 5

annonse