Til hovedinnhold

Stereo Bluetooth reisehøytalere

Høyttalere til mobiltelefoner kommer nå i de fleste former og fasonger. Mens noen er best egnet for stasjonær bruk er andre laget små og lette for å kunne fraktes med etter behov.

CK811 tilhører den siste kategorien og er først og fremst egner seg til personlig bruk. Med magnetfeste på baksiden og innbygget mikrofon kan CK811 også brukes som håndfrisett i bilen eller konferansetelefon på kontoret.

CK811 måler 19,4x7,7x3,8 cm og veier 350 gram. Høyttaleren går med andre ord greit ned i en jakkelomme eller ei reiseveske. 

God lyd

Med lav vekt, lav utgangseffekt og små membraner er det også begrenset hva man kan vente seg av lydkvaliteten. CK811 er ikke noe HiFi-anlegg, men leverer overraskende fyldig lyd, størrelsen tatt i betraktning.

Vi testet settet for å spille musikk fra mobilen på kontoret. Tilkoblingen var enkel, og rekkevidden til telefonen overraskende god. I dokumentasjonen heter det at rekkevidden er minst ti meter, men her må en huske at mye kan påvirke signalet mellom telefonen og høytalersettet. 

God rekkevidde

I praksis opplevde vi at settet holder hva det lover med hensyn til rekkevidde, også i miljøer med svært mye radiostøy. Volumet kan kontrolleres av mobiltelefoner som støtter fjernkontroll over Bluetooth. Dette fungerte bra med vår Nokia N95.

Vi forsøkte også å koble settet til vår bærbare datamaskin med Bluetooth. Her kan vi velge om vi vil bruke settet som høyttalere for musikk, eller som håndfrisett for Skype, MSN eller andre former for Internett-telefoni. 

Til bærbar PC

Ettersom høyttalerne i vår datamaskin ikke er stort å skryte av, så ga CK811 oss et løft, enten vi kjørte musikk eller så film på maskinen.
CK811 fungerer også som håndfri i bil, med innbygget støyreduksjon. Et problem kan være å finne et sted i bilen der du har plass til settet. Magnetene på baksiden fester godt mot metall, men er ikke kraftige nok til å gi feste gjennom for eksempel taktrekket. En løsning er å feste en metallskive på et egnet sted, for eksempel på solskjermen.
På baksiden er inngang for ekstern mikrofon, noe som bedrer lyden for den som lytter i andre enden. 
RimeligHøyttalersettet er batteridrevet, og skal når det er toppladet kunne holde til minst 5 timer med tale (eller musikk). Standbytiden er 48 timer. Sammen med settet får du lader for nettstrøm.
Settet importeres av TT Micro, og er priset til 990 kroner. Det synes vi er bra, settets mange bruksområder tatt i betraktning.

Mer om
annonse