Til hovedinnhold

Annerledes og eksklusiv 3G-mobil.

Annerledes og eksklusiv 3G-mobil.

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Sony Ericsson T650 er laget for å ha det lille ekstra. Det understrekes blant annet av at mobiltelefonen leveres med en lekker ladestasjon, og at Sony Ericsson for første gang leverer et stereohodesett med 3,5 millimeter overgang til en mobiltelefon som ikke er en Walkman. Settet er HPM-75 – en videreutvikling av Walkman-hodesettet. 
Les også:
Atter en mobilkonge
W660i – Rimelig Walkman med 3G 
W580i – Ny Walkman i skyvedesign

Motemobil

Sony Ericsson legger ikke skjul på at de ønsker å promotere dette som en motemobil, og det er også en av årsakene til at de har valgt å gjøre det mulig å bruke egne hodesett.

Telefonen er en av Sony Ericssons tynneste 3G-modeller. Bak det ripesikre glasset ligger en skjerm med 240x320 punkter og mulighet for å vise over 262.000 ulike fargenyanser. Skjermen er klar og skarp, også i sollys.

De som husker Sony Ericssons suksessmodell T610 vil kjenne igjen flere designelementer. Det gjelder blant annet delingen med en farge rundt skjermen og en annen rundt tastaturet. 

Gode taster

Når vi plukker opp T650 ligger den godt i hånden. Den er godt sammensatt – ingen knirking. De knøttsmå tastene fungerer mye bedre enn vi hadde fryktet. God avstand mellom tastene gjør at det i alle fall ikke er tastaturets feil om du staver feil.

Menytasten er en fireveis vippetast med kvitteringsknapp i midten. Kvitteringstasten er senket med om lag en halv millimeter i forhold til navigasjonsfeltet rundt. Det er akkurat nok til at vi unngår utilsiktede trykk på knappen når vi navigerer i menyene. 

Effektlys

Menyer og bakgrunner er godt avstemt. Ulike lyseffekter skal bidra til å skape litt ekstra mystikk rundt designen, og lyseffektene endrer seg i takt med tid på døgnet og på året. Også tastaturbelysningen spiller med i dette lysorgelet. Liker du ikke effektlyset kan du skru det av i menyene.

Tastbelysningen er for øvrig litt ujevn. Tastene lyser bla, men det kan være vanskelig å lese skriften som er ”trykket” på utsiden av de ytterste knapperadene. 

Sideplugg

T650 har ladekontakten nede på venstre side. Det er ergerlig for den som måtte ha investert i ekstrautstyr for bunnplugg. Sjekk dette før du ev. kjøper eksterne høyttalere, bilholder osv.

T650 har ikke noen egen snarveiknapp til musikkspilleren slik de har hatt på sine øvrige modeller de siste årene. Vippeknappen på fronten fungerer like godt til formålet.

Ved å fjerne ”overflødige” knapper og flytte minnekortbrønnen inn under dekselet har Sony Ericsson gjort T650 renere i linjene. 

Kameraknappen på høyre side er beholdt. Det er bra, for har ideell plassering som utløserknapp ved fotografering. Knappen fremstår som en liten forhøyning i den tynne kromlisten som ligger mellom front- og bakdeksel. Også volumknappen er integrert i denne listen. 

Kamera

Kameraet i T650 er det samme som i Cybershot-modellen K800 og K810 (3,2 MP). Men blitsen er byttet ut med fotolys. T650 tar like vel overraskende gode bilder i svakt lys.

Bildene kan sendes direkte til en blogg på Internett, eller du kan dele dem via blåtann, MMS eller sende dem til PC-en. 

3G

Dette er en 3G-mobil, med de muligheter det gir for bruk av tilleggstjenester. Et kamera i front gjør det mulig med videosamtaler.

Men telefonen har ikke Edge, for rask nedlasting der det ikke er 3G-dekning. Den har heller ikke HSDPA (Super-3G) for ekstra rask nedlasting der 3G-nettene støtter dette. 

Eksklusiv

Kort oppsummert er T650 en lekker 3G-mobil som dessuten er priset så høyt at den aldri vil bli allemannseie. Mineralglasset og dekslene i rustfritt stål skal sørge for at telefonen holder seg pen. SE T650 er for avanserte brukere som gjerne surfer på nett, sender meldinger, lytter til musikk og synes det er greit å ta seg bra ut.

Her kan du laste ned brukerhåndboken for T650 i norsk utgave , engelsk utgave og svensk utgave .

Bildeeksempler

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Mer om
annonse