Tek.no

Test

Garmin Forerunner 310XT

1 Okt 2010 13:51

Testresultater

(Treningsmagasinet). Denne klokken vil overvåke hvor du trener, hvor fort du løper eller sykler og du kan se hele treningsøkten på din PC med alle data og et kart over hvor du har vært. Det eneste som ikke finnes inne i klokken er pulsbeltet du må ha rundt brystet. I likhet med modellen FR 305 fungerer den ikke som en vanlig klokke når du ikke trener. Det er rett og slett en reindyrka treningspartner.
Høres dette ut som treningsklokka for deg? På Treningsmagasinet kan du nå vinne en Forerunner 310XT.

Brukervennlighet

Vi kan først som sist innrømme at vi bli litt forelsket i denne klokken. Den er kort og godt veldig bra, både å ha på seg og å bruke. Denne modellen likner en god del på den eldre 305. Den har gode knapper å trykke på, menyen er enkel å forstå, og skjermen er stor og lettlest. Klokken føles også lettere på armen enn sin forgjenger, selv om det bare er fem gram som skiller i favør 310XT.

Pulsbeltet som følger med er klart bedre i bruk enn det vi fikk med fra 305. Det er ikke lenger bare plast, men stoff som får det til å kjennes bedre mot huden.

Som alle klokkene fra Garmin med innebygd gps må også 310XT lades jevnlig. Det følger med lader i pakken, og batteriene varer opptil 20 timer med aktivitet før du trenger å lade de opp. Vi anbefaler derimot at den lades ofte, da det er kjedelig hvis den dør ut midt i en trening.For multisport- eller triatlonutøvere er det godt å vite at klokken er vanntett ned til 50 meter.

Les også: Har alle utbytte av å trene med pulsklokke? 

Funksjoner

Forerunner 310XT er klokken med flest funksjoner fra Garmin. Du kan velge mellom hele 46 ulike visninger på displayet. Alt fra puls, til klokke, avstand, hastighet, stigning, tempo og kalorier. Og du velger selv om en, to, tre eller fire vinduer på displayet skal gi deg feedback mens du trener. Det kjekke er at du underveis i aktiviteten kan endre unnstillingene, uten å måtte stoppe klokken. Selv med fire vinduer er klokken lettlest, og i vår test brukte vi nesten utelukkende fire skjermer: Stoppeklokke, total avstand, fart per kilometer og avstand fra siste mellomtid. Det som gjør at denne klokken er hakket mer avansert enn FR 405 og FR 305 er at den er vanntett, den har lengre batterilevetid, og den har en vibrasjonsvarsling.

Overføring av data

Etter treningsøkten eller konkurransen kan du enkelt overføre alle data til din egen pc, trådløst ved hjelp av ANT+ teknologi. Det medfølgende programmet Garmin Training Center kunne vært noe bedre, derfor valgte vi å bruke det nettbaserte Garmin Connect. Der kan du analysere alle dine treningsdata, og se løypen din på et kart. Her kan du også overføre treningsturene dine til Google Earth. En god funksjon er at du kan overføre data fra Garmin Connect til klokken, slik at du kan planlegge og administrere på pc'en. Klokken har ikke innebygget kart, men en sporingsmulighet og waypoints som viser deg hvor du har løpt.

Muligheter og bruksområder

Forerunner 310XT er gps-klokken for de som ønsker seg en rendyrket gps-klokke til trening og konkurranser. Særlig triathlon- og multisportutøvere får her en klokke som er med hele tiden.
Løp, sykkel og langrenn er åpenbare bruksområder, men også orientering, ridning og andre utendørsaktiviteter. Siden klokken er vanntett kan du svømme med den, padle og seile.
Det er en stor fordel at gps-enheten er bygget inn i klokken. Nøyaktigheten er veldig god, og bedre enn forgjengeren 305. Særlig i aktiviteter som løping i skog hvor ikke alltid gps-signalene har klar bane.
Det du skal være klar over er at gps-funksjonen på klokken bruker en del batteri. Heldigvis er det enkelt å lade opp klokken, siden dette er noe du må gjøre jevnlig. Lader følger med i pakken.

Konklusjon

Forerunner 310XT er en reinspikka trenings- og konkurranseklokke. Den har alle de funksjoner man trenger, og gir flere bruksområder i og med at den er vanntett. 310XT tok opp arven etter 305, og det klarer den med stil. Vil du ha en klokke som kan følge deg i all aktivitet så er dette et godt valg.
Hele testen av Garmin 310XT finner du på Treningsmagasinet.no.

Les også
- Mobilen vil erstatte fotoboksene
Les også
Test av Nike+ Sportband
annonse

Les også