Til hovedinnhold

Fire knallgode mobilspill

Drag Racing (Android)

Her får man muligheten til å leke seg som drag racing-sjåfør. Spillet er svært intuitivt og det skal ikke mange rundene til før kontrollene begynner å sitte. Spillet i seg selv er svært enkelt, du skal prøve å få en best mulig start og gire på riktig tid for å få bilen din til å kjøre så raskt som mulig. Spillet består av 10 nivåer hvor man må kjøpe nye biler og oppgradere de for å lykkes i å ta rotta på motstanderne.

En ting liker svært godt er det brukes ordentlige navn på bilene, og de ligner ganske mye på originalene. Man starter med biler som Mazda RX-8 og Toyota Supra på det laveste nivået og bilene blir heftigere og heftigere, og etter hvert kan man velge mellom alt fra Audi R8 til Bugatti Veyron.

Hvert nivå gir deg en drøss med nye biler som kan oppgraderes og har alle forskjellige egenskaper. Det konkurreres i to distanser en kvar mil og en halv mil. Man merker fort at noen biler gjør det bedre på den korte distansen, mens andre er bedre på den lange.

I tillegg kan man spille på nettet noe som gir en ekstra dimensjon til spillet. Her kan man spillet en mot en, i liga mot opptil ti stykker, eller la spillet velge en tilfeldig bil så du kan vise hvem som er sjefen uansett hva du kjører. Man får også prestasjonspoeng ettersom man klarer ulike oppgaver, et eksempel er å klare å kjøre fra null til 100 på under tre sekunder.

Grafikkmessig er spillet ikke veldig avansert, men det gjør jobben i massevis og spillet skal kunne kjøres på mer eller mindre alle Android-telefoner. Spillet er gratis og kan lastes ned fra Android Market

Dungeon Hunter (Android/iPhone/iPod touch/iPad/Web OS)

I dette spillet tar man rollen som en død prins som blir vekket til live igjen for å redde kongedømmet. Spillet i seg selv er et actionbasert rollespill hvor man skal utforske huler, katedraler og skoger for å utføre oppgavene man blir gitt.

Man kan velge mellom tre klasser: trollmann, kriger og snikmorder. Disse har alle unike egentskaper og bruker forskjellige våpen og magi for å bekjempe fiendene sine. Ettersom man dreper monstre finner man nye skattekister som er fulle av penger, våpen, rustninger og drikke som gir en helse.

Man får også følge av en fe som hjelper deg i ditt oppdrag. Ettersom man kommer lenger i spillet får man flere feer å velge mellom og alle disse har hver sin egenskap som kommer deg godt til nytte. Spillet operer også med et nivåsystem som gjør at man blir sterkere og sterkere ettersom man sanker erfaringspoeng etter å ha utført et oppdrag eller slaktet onde skapninger.

Ettersom man går opp i nivå får man tilgang til diverse nye egenskaper som styrker karakteren. Hver klasse har ulike egenskaper og disse kan være svært avgjørende når man møter massive fiender. Når det kommer til det estetiske ser spillet ganske bra ut med tanke på at det kom i fjor. Spillet flyter godt og kontrollene er lette å sette seg inn i.

Spillet krever litt av telefonen, så hvis man for eksempel er eier av en Android-telefon krever spillet at man har en ganske kraftig telefon for at det skal fungere skikkelig. Dungeon Hunter er et morsomt og gjennomført rollespill som vi absolutt kan anbefale til alle som trenger et godt eventyr. Spillet kan lastes ned fra Gamelofts hjemmeside og Appstore, og koster fra cirka 27 kroner avhengig av hvilken enhet man skal ha den til.

Gun Bros (Android/iPhone/iPod Touch/iPad)

Her spiller du som den ene delen av et tomannslag som har som oppgave å beskytte kosmos fra onde krefter. Man spiller seg sakte men sikkert igjennom bølger med fiender som er ute etter å ta knekken på deg. Poenget i spillet er å eliminere alle fiender ved hjelp av kraftige gevær og andre mer avanserte triks.

Spillkontrollene er veldig lette å forstå seg på og man må hele tiden passe på å bevege seg slik at man ikke blir tatt av fienden samtidig som man får skutt ned så mange som mulig. Etter hvert nivå man fullfører får man penger. Disse kan brukes til nye og kraftigere våpen, samt utstyr som gjør at man tar mindre skade.

Din medsammensvorne er veldig viktig for deg, og han er forholdsvis smart og følger deg hvor enn du går. Man kan også koble profilen sin opp mot nettet og spille med andre der. Ettersom fiendene blir sterkere og sterkere må man ty til kraftigere skyts. Noen av geværene man får tak i etter hvert har unike egenskaper som blant annet gjør at man kan ta ut fiender i mange retninger samtidig.

Man kan også få andre egenskaper som for eksempel å kalle inn et luftangrep som tar ut mange fiender samtidig. Spillet er langt og man kan bruke en haug med timer på å prøve å fullføre det. Siden spillopplevelsen er svært god byr dette på et helt topp tidsfordriv.

Spillet er svært responsivt og dette er med på å gi spillet svært god brukervennlighet. Vanskelighetsnivået øker også ganske bratt, så man skal ikke se bort i fra at man må ta noen verdener om igjen så utfordringen er det lite å si på. Spillet kan lastes ned fra Android Market og Appstore og er gratis.

Eternal Legacy (Android/iPhone/iPod Touch/iPad)

Eternal Legacy er et av de mest spennende rollespillene til mobiltelefoner om dagen. Spillet er forankret i den japanske rollespillstilen som mange vil kjenne igjen fra for eksempel Final Fantasy-serien. Kontrollene er lette å bruke og selve spillfølelsen er noe av det beste vi har sett til mobiltelefoner så langt.

Man blir kastet inn i verdenen Algoad hvor man i bunn og grunn skal redde verden fra å gå under. Hovedpersonen Astrian er bare en av mange karakterer man får tilgang i løp av spillet. Når havner i en slåsskamp, noe man gjør ganske ofte, bruker man tre karakterer av fritt valg til å bekjempe fiendene.

Ettersom man møter nye mennesker på reisen får man også nye kompanjonger som vil hjelpe deg i ditt oppdrag. Selve slåssingen er lett å forstå seg på, og er turbasert. Det vil si at man når en karakter til utført en handling må den karakteren vente til alle andre som er involvert i kampen har gjort noe. Dette er typisk for japanske rollespill, og fungerer like godt her som det har gjort i blant annet Final Fantasy XIII som er en god sammenligning.

Spillet bruker også stemmer i omtrent alt av dialoger, og disse er overraskende gode. Dette er med hjelper på innlevelsen i spillet, og selv om det er mye prating til tider gjør ikke dette så mye da menneskene bak stemmene gjør en svært god jobb.

Kampsystemet skal ta en god del av æren til at dette spillet lykkes så godt som det gjør. Det at man kan sette opp hver karakter til å ha en egen modus for hvordan de skal oppføre seg i kampens hete gjør at man kan eksperimentere for å finne den beste strategien. I tillegg kan man sette opp handler tre trekk fra i kampen, noe som gjør at man får god tid til å avgjøre hvordan man skal handle videre ettersom hva fiendene foretar seg.

Dine kompanjonger er også såpass smarte at de aldri gjør noe dumt i kampens hete. Har noen for eksempel lav helse vil den karakteren som kan kaste magi som gir liv gjør dette. I tillegg har man noen superslag som har egne animasjoner som ser veldig bra ut. Det er en fryd for øyet hver gang har ladet opp nok energi til å utføre et av disse spektakulære slagene.

Man får selvsagt også en drøss med våpen og utstyr man kan oppgradere og gi magiske egenskaper som vil hjelpe deg i kampens hete. Det er bare å forberede seg på noen intense slåsskamper, hvor man må tenke seg om to ganger for å klare å bekjempe monstrene man møter. Når man får nok erfaringspoeng går man også opp i nivå, og da lærer man også nye superslag og andre magiske ferdigheter.

Når det kommer til selve verdenen er den rett og slett meget pen. Hele landskapet ser ut til å være arbeidet godt med for å gi spillerne mest mulig for pengene. Du vil møte alt mulig av rare skapninger og det er veldig spennende å se hva som er rundt neste hjørne. Man har også en hjelpende pil som viser deg veien til en hver tid. Dette gjør at man ikke blir løpende i sirkel eller roter seg bort i det massive landskapet.

Grafikken kan også sammenlignes med det vi finner hos Nintendo Wii og Playstation 2. At vi faktisk får en så pen spillverden i et mobilspill samtidig som at selve spillet er veldig godt gjennomført viser at det skjer mye på mobilspillfronten. Ettersom telefonene nå har mer kraft enn en litt eldre datamaskin kan vi forvente oss mye spennende i tiden som kommer.

Eternal Legacy kan anbefales til alle som vil ha et skikkelig godt spill til mobiltelefonen. Det er spennende at slike spill kan gi opplevelser på mobiltelefoner som vi kan sammenligne med vanlige konsollspill. Det skal sies at det krever mye av telefonen så man må ha en telefon som har godt med prosessorkraft for å kjøre det.

Spillet kan kjøpes og lastes ned fra Gamelofts hjemmeside og koster cirka 27 kroner. Spillet krever også at man laster ned over 400 MB så det kan være lurt å Wi-Fi tilgjengelig.

annonse