Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCM Storm Skorpion Mouse Bungee

Denne lille saken løser et irriterende problem

En holder for musekabelen er et genialt produkt.

Den fremstår kanskje som både enkel og banal, men sannheten er at en musekabelholder kan gjøre livet ditt mye bedre når du spiller. Oppgaven til en musekabelholder, som også omtales som en "Mouse Bungee", er enkel nok: Den skal sørge for at musekabelen din holdes på plass.

Konseptet er at en arm holder musekabelen opp i luften, i overkant av musematten. Dermed skal musen kunne skli lettere over underlaget, samtidig som kabelen ikke henger seg fast i kanten på musematten eller noe annet sted.

For å finne ut hva dette dreier seg om har vi fått inn Cooler Master Storm Skorpion på testbenken, hvilket er Cooler Masters løsning på musekabelproblematikken.

Denne blåser ingen av stolen.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Minner absolutt om en skorpion.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Bøyelig "hale".Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Solide gummiføtter hindrer Skorpion i å skli.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Skorpion ferdig koblet opp.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Skorpion kan helt klart anbefales.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Enkel innpakning

Prisen for Skorpion er på drøye 100 kroner, så da forventer vi ikke så mye av innpakningen, noe vi heller ikke får. Skorpion er enkelt pakket inn, og den er enkel å få ut av esken sin.

Det følger ikke med noe ekstrautstyr. Her er det ingen oppbevaringspose eller driver-CD, bare selve musekabelholderen.

Tydelig design

Skorpion er farget svart hele veien, med en liten CM-logo i rødt. Det er lett å skjønne hvorfor den heter Skorpion, for selve holderen for musekabelen ser absolutt ut som halen på en skorpion. En ekte skorpion har riktig nok flere enn tre bein, men assosiasjonene er likevel absolutt til stede.

De tre beina er alle laget i hard plast. Det samme er kroppen til denne holderen, men selve halen der hvor musekabelen går, er derimot laget i myk gummi. Selv om gummiarmen er myk, så holder den seg på plass helt greit.

Enkel montering

Skorpion kommer ferdig montert, og det eneste du trenger er å feste musekabelen. For å finne ut hvor lang kabel du må ha fra musen din og frem til holderen, kan det være greit å sette holderen der du vil ha den på pulten, typisk på midten av musemattens øvre kant. Deretter plasserer du musen i et av hjørnene. Trekk så kabelen fra musen og bort til holderen, da får du et greit utgangspunkt for musekabelens lengde.

Deretter er det bare å presse kabelen på plass i holderen, og du er klar til litt seriøs spilling.

Vi kan også legge til at selv om enheten kommer ferdig montert, er det enkelte å demontere den for en litt enklere transport.

Problemet som forsvant

Skorpion gjør forsvinnende lite ut av seg. Den står bare på enden av musematten og gjør jobben sin. Derfor tok det heller ikke lang tid før den ble glemt ved siden av testmaskinen.

Vi måtte faktisk ta oss litt i skinnet, for å huske at vi også måtte legge merke til hvordan holderen fungerte. Under testperioden spilte vi både Battlefield 3, og den kliss nye versjonen av SimCity.

Musekabelholderen virket likevel helt strålende. Undertegnede bruker en stor musematte, og må hele tiden hente inn kabelen. Den sklir fra side til side, og er aldri helt der jeg vil ha den. Med Skorpion følger kabelen med, og om du beveger deg mot ytterkantene med tanke på rekkevidden, så har du fremdeles godt med bevegelse igjen i selve armen på musekabelholderen.

Det er først når du setter seg ved en annen maskin, som ikke har en slik musekabelholder, at du virkelig skjønner hvor genial den er. For plutselig må du hente inn kabelen hele tiden. Den er ikke lengre der den skal være.

For å slippe hele dette problemet kan du riktig nok kjøpe en trådløs mus, men det er mange grunner til å ikke gjøre det. Noen vil bare ha mus med kabel, det er enkelt fordi man slipper lading, og utvalget er mye bedre.

Et genialt produkt

Skorpion er et av disse fryktelig enkle og geniale produktene. Jobben blir gjort, og det på en svært god måte. Selve tanken om å feste kabelen i overkant av musematten er ikke en ny greie, men dette er faktisk noe som fungerer skikkelig bra.

Mesteparten av tiden vil Skorpion bare stå på skrivebordet, mens den har kontroll på musekabelen din. Du vil sikkert glemme den, men så snart du kommer til en maskin uten en musekabelholder vil du bli minnet på at det er noe som mangler.

Prisen for Skorpion er skremmende lav, du får denne modellen for 130 kroner. Strengt tatt burde den ikke være høyere heller, for dette er et veldig enkelt produkt. Uansett, dette er et produkt som virkelig fortjener et anbefaltstempel.

+  Holder orden på musekabelen
+  Spenstig design
+  Lav pris


-  Enda en greia man må ha på skrivebordet

Les også
Corsair Vengeance M65 Performance: Denne musen er spillerens beste venn
Les også
Mad Catz Cyborg R.A.T. 9: 19 deler – én datamus
annonse