Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLogitech FabricSkin Keyboard Folio

Med dette tastaturet kan du legge igjen PC-en på kontoret

Vi har testet Logitechs nye iPad-tastatur.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Det finnes massevis av Bluetooth-tastaturer og ulike former for deksler til iPad, men kvaliteten på dem varierer mye. Med apper som Apple iWorks og Evernote på iPad-en, som synkroniserer mot PC-en, kan du i mange tilfeller legge igjen PC-en hjemme eller på kontoret. Men da trenger du et skikkelig tastatur.

Les også testen av Logitechs solcelletastatur »

Logitech har nå lansert et nytt kombinert deksel og tastatur til Apples nye iPad Air. Tastaturet finnes fra før av i en versjon til den «gamle» iPad-en. Vi har testet tastaturet et par uker, og vi merker at vi i testperioden stadig sjeldnere har tatt med PC-en i møter. Dette tastaturet er nemlig ett av de beste vi har prøvd av denne typen.

Dekselet er forholdsvis tynt og lett, og den myke overflaten gjør at det ligger godt i hånden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Automagisk

Logitech FabricSkin Keyboard Folio er et deksel laget i et mykt materiale som ligner på en mellomting mellom gummi og skinn. iPad-en festes i et spor på den ene siden, og en magnet forhindrer dekselet i å åpne seg når du har det liggende i en veske eller ryggsekk.

Når du åpner dekselet vipper du frem iPad-en som så «suges» fast i et magnetisk område rett over tastene på tastaturet. Det som er virkelig genialt med dette tastaturdekselet, er at tastaturet automatisk skrus på når det oppdager at du har satt iPad-en i «skriveposisjon». Til og med paring skjer helt automatisk i løpet av et sekund eller to, etter at du har gjort det første gang.

Denne funksjonen er utrolig nyttig. Du trenger aldri mer fikle med av-/på-brytere, det er bare å åpne tastaturet, vippe frem iPad-en i skråposisjon, og begynne å skrive.

Gode taster

Tastaturdekselet veier 440 gram og er 18,5 millimeter tykt. Det er rundt 200 gram lettere enn det gamle tastaturet til den vanlige iPad-en. Når iPad Air i tillegg er såpass lett som det er i forhold til forgjengeren, så synes vi vekten på totalpakken er til å leve med. Vår vekt stoppet på rundt 900 gram for iPad-en med dekselet på.

Hele tastaturet er laget i gummi, noe vi var litt skeptiske til i starten. Men tastene er virkelig gode å skrive på – og tastaturet er i full størrelse. Det gjør at du kan skrive ganske fort på det. Undertegnede har tatt utallige møtenotater i Evernote med dette tastaturet, og det er sjelden jeg bommer på tastene. For å kunne få full bredde på tastene har Logitech gjort noen kompromisser. Caps Lock-tasten er for eksempel på A-tasten, og krever at du trykker inn Fn-tasten samtidig. Og tastene med de norske tegnene, Æ, Ø og Å, er smalere enn de andre tastene.

Det at tastaturet er i gummi betyr at det er vanntett. Det er bare å tørke av tastaturet og resten av dekselet med en våt klut hvis det skulle bli møkkete. Vårt testeksemplar hadde lys grå taster, og de ble ganske fort skitne.

Foto: Logitech

Tre måneders batteritid

Tastaturet lades med en Micro-USB-kabel. Batteritiden er oppgitt til opptil tre måneder med gjennomsnittlig to timers bruk om dagen. Vi har bare brukt tastaturet et par uker, og har ikke vært nødt til å lade ennå. Dermed kan vi ikke verifisere om batteritiden virkelig er så god. Men at den er så god at du neppe trenger å bekymre deg for å gå tom for strøm hvis du lader en gang iblant, det er i hvert fall sikkert.

For øvrig synes vi Logitech FabricSkin Keyboard Folio fungerer veldig godt også som deksel. Hvis du skal bruke iPad-en til å lese, surfe på nettet eller se film på, bretter du bare tastaturdelen helt rundt og legger den på baksiden av iPad-en. Da trykker du riktignok fort inn taster når du holder iPad-en i hånden – men siden tastaturet skrur seg av automatisk når iPad-en ikke står i skråposisjon, spiller det ingen rolle.

Vi har egentlig bare én ting å utsette på dette tastaturet, og det er at prisen er litt høy – rundt 1 200 kroner ifølge Prisguide. Men kvalitetsfølelsen er på topp, og skal du ha ett av de beste iPad-tastaturene på markedet så er det ikke usannsynlig at Logitech FabricSkin Keyboard Folio er nettopp dét.

Legge igjen PC-en på kontoret?
Da bør du lese vår guide til Apples nye iWork-pakke her »

annonse