Tek.no

Test Logitech FabricSkin Keyboard Folio

Med dette tastaturet kan du legge igjen PC-en på kontoret

Vi har testet Logitechs nye iPad-tastatur.

Kurt Lekanger, Amobil.no
16 Des 2013 06:00
annonse

Det finnes massevis av Bluetooth-tastaturer og ulike former for deksler til iPad, men kvaliteten på dem varierer mye. Med apper som Apple iWorks og Evernote på iPad-en, som synkroniserer mot PC-en, kan du i mange tilfeller legge igjen PC-en hjemme eller på kontoret. Men da trenger du et skikkelig tastatur.

Les også testen av Logitechs solcelletastatur »

Logitech har nå lansert et nytt kombinert deksel og tastatur til Apples nye iPad Air. Tastaturet finnes fra før av i en versjon til den «gamle» iPad-en. Vi har testet tastaturet et par uker, og vi merker at vi i testperioden stadig sjeldnere har tatt med PC-en i møter. Dette tastaturet er nemlig ett av de beste vi har prøvd av denne typen.

Dekselet er forholdsvis tynt og lett, og den myke overflaten gjør at det ligger godt i hånden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Mer

Automagisk

Logitech FabricSkin Keyboard Folio er et deksel laget i et mykt materiale som ligner på en mellomting mellom gummi og skinn. iPad-en festes i et spor på den ene siden, og en magnet forhindrer dekselet i å åpne seg når du har det liggende i en veske eller ryggsekk.

annonse

Når du åpner dekselet vipper du frem iPad-en som så «suges» fast i et magnetisk område rett over tastene på tastaturet. Det som er virkelig genialt med dette tastaturdekselet, er at tastaturet automatisk skrus på når det oppdager at du har satt iPad-en i «skriveposisjon». Til og med paring skjer helt automatisk i løpet av et sekund eller to, etter at du har gjort det første gang.

Denne funksjonen er utrolig nyttig. Du trenger aldri mer fikle med av-/på-brytere, det er bare å åpne tastaturet, vippe frem iPad-en i skråposisjon, og begynne å skrive.

Gode taster

Tastaturdekselet veier 440 gram og er 18,5 millimeter tykt. Det er rundt 200 gram lettere enn det gamle tastaturet til den vanlige iPad-en. Når iPad Air i tillegg er såpass lett som det er i forhold til forgjengeren, så synes vi vekten på totalpakken er til å leve med. Vår vekt stoppet på rundt 900 gram for iPad-en med dekselet på.

Hele tastaturet er laget i gummi, noe vi var litt skeptiske til i starten. Men tastene er virkelig gode å skrive på – og tastaturet er i full størrelse. Det gjør at du kan skrive ganske fort på det. Undertegnede har tatt utallige møtenotater i Evernote med dette tastaturet, og det er sjelden jeg bommer på tastene. For å kunne få full bredde på tastene har Logitech gjort noen kompromisser. Caps Lock-tasten er for eksempel på A-tasten, og krever at du trykker inn Fn-tasten samtidig. Og tastene med de norske tegnene, Æ, Ø og Å, er smalere enn de andre tastene.

annonse

Det at tastaturet er i gummi betyr at det er vanntett. Det er bare å tørke av tastaturet og resten av dekselet med en våt klut hvis det skulle bli møkkete. Vårt testeksemplar hadde lys grå taster, og de ble ganske fort skitne.

Foto: Logitech

Tre måneders batteritid

Tastaturet lades med en Micro-USB-kabel. Batteritiden er oppgitt til opptil tre måneder med gjennomsnittlig to timers bruk om dagen. Vi har bare brukt tastaturet et par uker, og har ikke vært nødt til å lade ennå. Dermed kan vi ikke verifisere om batteritiden virkelig er så god. Men at den er så god at du neppe trenger å bekymre deg for å gå tom for strøm hvis du lader en gang iblant, det er i hvert fall sikkert.

For øvrig synes vi Logitech FabricSkin Keyboard Folio fungerer veldig godt også som deksel. Hvis du skal bruke iPad-en til å lese, surfe på nettet eller se film på, bretter du bare tastaturdelen helt rundt og legger den på baksiden av iPad-en. Da trykker du riktignok fort inn taster når du holder iPad-en i hånden – men siden tastaturet skrur seg av automatisk når iPad-en ikke står i skråposisjon, spiller det ingen rolle.

Vi har egentlig bare én ting å utsette på dette tastaturet, og det er at prisen er litt høy – rundt 1 200 kroner ifølge Prisguide. Men kvalitetsfølelsen er på topp, og skal du ha ett av de beste iPad-tastaturene på markedet så er det ikke usannsynlig at Logitech FabricSkin Keyboard Folio er nettopp dét.

Legge igjen PC-en på kontoret?
Da bør du lese vår guide til Apples nye iWork-pakke her »

Les også
Fleksy tar opp kampen med iOS-tastaturet
annonse

Les også