Tek.no

Test Corsair Vengeance M95 Performance

Corsairs heftige spillmus har et mylder av knapper

Vi tester selskapets oppdaterte MMO-mus.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
15 Juni 2013 11:00

Introduksjon

Corsair har i løpet av de siste årene gått fra å være en enkel minneprodusent til å få et godt fotfeste i flere forskjellige produktkategorier. I dag skal vi se på en spillmusen som går under navnet Corsair Vengeance M95 Performance.

Med 15 konfigurerbare knapper sikter M95 seg inn på den mer seriøse spilleren, og er spesielt godt egnet til MMO- og strategispill. Denne musen, i lag med Vengeance M65, tar over roret fra de eldre Vengeance M60 og M90.

Produsenten lover gode forbedringer fra den gamle serien, uten at spillmusen skal ha mistet sin identitet.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ingen revolusjon

Skuer vi hunden på hårene, er det lite nytt å oppdage på Corsair M95. Kropp og utforming forblir identisk til sin forgjenger, og vi tenker umiddelbart at dette er et godt tegn. Det er ingen grunn til å endre på noe som allerede fungerer, og det kan virke som om Corsair har tatt til seg kritikken av musens tidligere versjon.

For endringene vi finner ser ut til å være resultatet av nettopp det. De ni tommelknappene har blitt lettere å trykke inn, og lasersensoren har blitt jekket opp fra 5700 til 8200 DPI. Avago er fortsatt leverandør av denne, men både tommel- og museknapper har blitt skiftet ut til fordel for knapper fra Omron.

La oss først ta en titt på spesifikasjonene:

Heftig tommeltrening

Tommelen for nok å bryne seg på
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det første som fanger øyet når vi pakker ut musen er et respektabelt antall knapper. Av totalt 15 knapper har tommelen fått ansvaret for 9, og vi blir umiddelbart litt bekymret for om vi klarer å skille disse fra hverandre i kampens hete.

Til venstre for pekefingeren finner vi to knapper som kan justere musens sensitivitet, og bak skrollehjulet ligger en knapp som i utgangspunktet ikke har blitt tildelt noen funksjon.

Funksjonen kan du sette selv, fordi samtlige knapper kan konfigureres helt fritt. Tommelknappene brukes typisk til selvlagde makroer i spesifikke spill, og de har behagelig tekstur og trykkemotstand. Venstre og høyre museknapp har fått nye brytere fra Omron, med levetid på 20 millioner klikk.

Herlig overflate

Høyresiden har en litt ruere tekstur.
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Overflaten er svært behagelig, om enn ikke helt på samme nivå som overflaten til Roccat Kone Pure. Høyresiden er ru, og samtlige overflater samler fort opp støv og fingeravtrykk, uten at dette plager oss for mye. Det er verdt å merke seg at musen også leveres i «arktisk hvit», og at denne har en glattere overflate enn versjonen vi tester i dag, som angivelig har fargen «gunmetal black».

Uavhengig av fargen synes vi musen tar seg godt ut på skrivebordspulten, og skrur du av det lille som finnes av belysning vil den gli fint inn på kontoret, uten å røpe at den egentlig er beregnet for ugunstig lange sesjoner i World of Warcraft.

Helstøpt aluminiumskropp

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Musens kropp hviler på en helstøpt ramme i aluminium, og gir inntrykk av at dette er mer enn et leketøy. I lag med den solide hardplasten får vi et solid kvalitetsinntrykk, og ingen deler av musen virker verken spinkelt eller kjipt.

Alt dette bidrar til en solid vekt, og i motsetning til sin FPS-orienterte bror M65, som har avtagbare lodd for vektjustering, er det ikke mulig å slanke bort ett eneste gram her. Heldigvis sitter tyngdepunktet lavt, og massen virker jevnt fordelt over hele musen.

På undersiden finner vi en glatt aluminiumsflate dekket av fire teflonføtter. Gjennom et lite hull titter lasersensoren fram, og minner oss på at det er på tide å koble musen til datamaskinen »

Les også