Til hovedinnhold
TestApper du må ha på mobilen og nettbrettet

Her er ukens anbefalte apper

Frisk opp kakene dine, gå i dybden eller bare slå hjel tid med iPad-en.

Hello Cupcake

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver lørdag fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

Hello Cupcake

Format: iPhone og iPad
Pris: Gratis

Cupcakes er knapt noen nyhet lengre, men fortsatt fortæres det cupcakes over det ganske land med og uten tilhørende blogg-publisering.

Hello Cupcake.

Akkurat når du deppet over at cupcake-hysteriet ser ut til å ha roet seg, så kan denne appen være det som frisker opp cupcakene dine.

Les også om Nigella Lawsons matapp

I absolutt alle varianter

Vi skal ikke påstå at vi er spesielt bevandret i cupcakes-verdenen, men vi er lettere overrasket over alle cupcake-variantene denne appen har å by på.

Her finner du cupcakes i så mange farger og fasonger at bestemors muffins blekner i forhold.

Vi trekker til tider frem sunne og mer seriøse matapper, men matlaging trenger ikke alltid være så seriøs, noe denne appen er et eksempel på.

Her kan du bare slå deg løs uten å tenke på kalorier og vitaminer og isteden glede deg over det du kreerer på kjøkkenet. Hello Cupcake er fargerik og morsom, og gir deg tips til nye cupcakes når du trodde du hadde gått tom for ideer. Høy oppløsning gjør at det hele også ser bra ut på iPad.

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om en norsk stressmestrings-app, en app som får deg til å tenke og en app som lar deg sløve på sofaen.

iMindfullness


Format: Android og iOS
Pris: 13 kroner

Det finnes mange veier til stressmestring, og såkalt "mindfullness" er en metode som har fått mye oppmerksomhet de siste 2-3 årene i Norge. Denne bygger på buddhistiske verdier og teknikker, bare strippet for all religiøst kontekst for å ikke skremme unna de som har et annet livssyn.

Mindfullness handler i hovedsak om å bli bevisst på nuet, på norsk omtalt som "oppmerksomt nærvær". Med appen iMindfullness guider psykolog Ole Christer F. Lund deg gjennom ulike meditasjonsøvelser, samt at han forklarer noen av begrepene bak metoden.

Guidet meditasjon

Folk er forskjellige; Noen vil nok fortsatt synes at meditasjon eller avslapningsøvelser er noe tull, noe veldig "alternativt" (i negativ forstand), eller kanskje noe som kan hjernevaske deg til å bli en slags hippie. Er du blant dem, er denne appen nødvendigvis noe for deg, selv om det psykologen forsøker å gjøre er å tilby en forsiktig tilnærming til meditering som kan passe for folk som ikke nødvendigvis er så mottakelig for å prøve stressmestringsteknikker.

I appen har du tilgang til flere lydklipp hvor psykolog Lund guider deg gjennom for eksempel pusteøvelser eller teknikker som skal trene oppmerksomheten din. Disse starter og slutter med lyden av Tippekamp-plinget (evt. en bjelle), som er ment å bringe deg i fokus. Flere lydklipp kan kjøpes. Grensesnittet i appen ser pent og ryddig ut, og hvis du synes mindfullness virker spennende kan denne absolutt anbefales. Kanskje spesielt fordi du her får instruksjoner på norsk. Vi savner kanskje en litt ryddigere fremstilling av hva mindfullness går ut på, ettersom vi ikke hadde noe særlig kjennskap til dette fra før. Beskrivelsen av de ulike meditasjonsøvelsene var mer til forvirring enn hjelp. Og vi synes også det hørtes rart ut å bli "invitert" til å rette oppmerksomheten på for eksempel føttene, men det gjelder sikkert ikke alle.

Både i App Store og Google Play finner du mange forskjellige avslapnings-apper, guidet meditasjons-apper, hypnoterapi-apper, NLP-apper og så videre – de aller fleste på engelsk. Selv podcaster og lydbøker som tilbyr noe lignende er i hovedsak ikke norske. Hva som fungerer best av mindfullness eller de mange andre stressmestringsmetodene (eller hvorvidt noe fungerer for deg i det hele tatt) er selvsagt veldig individuelt. Av den grunn bør du hvert fall gjøre deg litt kjent med konseptet mindfullness før du eventuelt kjøper appen.

Kjøp til iPhone (13 kroner)

Kjøp til Android (13 kroner)

På neste side kan du lese om en app som kan lære deg noe nytt:

Ted

Format: Android, iPhone og iPad
Pris: Gratis

Forrige uke testet vi en app som faktisk kan utgjøre en forskjell: Les mer om Mailbox her.

En av denne ukens apper, TED, kan også gjøre en forskjell, men på en helt annen måte.

TED.

Hvis du vil gå litt mer i dybden på hva som skjer i verden er TED tingen. TED-appen gir deg spennende, tankevekkende og interessante taler i forskjellige kategorier.

Lær om verden

TED er et nettverk hvor du kan lese og høre om viktige temaer, og hvor du gjerne kan gå mer i dybden enn det dagspressen gir deg anledning til.

Her kan du få vite mer om de virkelig store temaene, men også om de helt små og smale emnene du kanskje ikke engang visste fantes.

Hva du synes er interesant og hva du synes er mest troverdig, er opp til deg, men TED gir deg i hvert fall muligheten til både å løfte blikket og se de store linjene, og samtidig gå i dybden og se på de spesielle detaljene.

Du kan velge blant de fremhevede talene, eller kanskje du vil se en video basert på hvilken kategori du velger og hvor lang tid du har til rådighet.

Last ned til iPhone og iPad »

På neste side kan du lese om en app som lar deg sløve på sofaen.

Padgram

Format: iPad
Pris: Gratis

Padgram er en glimrende Instagram-app spesielt laget for iPad. La det være sagt med en gang – det er definitivt en rikere opplevelse å se på Instagram-bilder på en større skjerm slik iPad har.

Padgram.

Padgram er en app som i utgangspunktet er ren underholdning.

Når vi skriver "i utgangspunktet" er det fordi det faktisk finnes de som tjener penger på å legge ut bilder på Instragram. For de fleste av oss er dette imidlertid ren underholdning og sosialisering enn så lenge.

Slipp å stirre deg blind

Padgram fungerer som en vanlig Instagram-klient, og i tillegg kan du se bilder basert på kategorier eller på et kart om du vil.

Denne appen gir deg alle muligheter den egne Instagram-appen har, i tillegg til utvidet funksjonalitet.

For eksempel kan du enkelt bla blant bilder basert på kategorier eller følge bilder du har likt. Vi likte spesielt godt kart-funksjonen, som lar deg se hva slags bilder folk i nærheten av deg legger ut.

Kart-funksjonen kan selvsagt også like gjerne brukes til å drømme seg bort sjekke stemningen på sommerens feriested.

En viktig funksjon som mangler, er muligheten til faktisk å laste opp bilder. Dette er ikke mulig med Padgram, ganske enkelt fordi Instagram ikke har åpnet for dette.

Når du skal laste op bilder må du med andre ord fortsatt inn i den originale Instagram-klienten. Vi synes ikke dette er noe stort savn, siden Padgram kun virker på iPad, og de fleste Intragram-bildene tas og legges ut med mobilen uansett.

Last ned til iPhone »

Se også:

annonse