Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Her er ukens utvalgte apper

Det er ikke bare kaffe som setter hjernen i høygir. Og trenger du egentlig enda en kamera-app?

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

VSCO CAM

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Hvor mange kamerafilter-apper trenger vi egentlig? Det er vel et betimelig spørsmål.

Likevel velger vi å ta med VSCO Cam, rett og slett fordi denne kameraappen er utrolig bra og stiller de fleste andre i skyggen. VSCO Cam har vært populær blant iPhone-brukere lenge, men i desember kom den også for Android.

VSCO.

Alt i én-app

Dersom man er rimelig opptattt av å ta gode bilder med telefonen, så kreves det gjerne at man hopper mellom et par-tre apper for å fullføre prosessen. En app for å ta bildet og plukke ut de bildene du skal bruke, en app for å stille på skarphet og eksponering, så legge på fargefiltere i en tredje app – for til slutt å laste opp det ferdige bildet på Instagram eller Facebook.

Noe av det fine med VSCO Cam er at du kan gjøre absolutt hele prosessen i én og samme app.

Les også om en tysk fotofilter-app eller om hvordan du kan få fargefilter på videosnuttene dine.

Justerbare filtere

VSCO Cam gir deg ikke bare en rekke gratis fotofiltere. Filterne her er justerbare i likhet med det meste i denne appen. Du kan også selv velge din egen arbeidsflyt, for eksempel om du vil croppe bildet først eller sist i prosessen. Skulle du ha behov for flere typer filtere enn de som kommer med i gratisversjonen, så finnes det en mulighet til å kjøpe flere ulike filterpakker gjennom appen.

Minimalistisk design

Selve designet på appen er minimalistisk og stilrent, flatt design. VSCO Cam får likevel et lite minus fordi appen er ikke så veldig intutitv. Ingen av ikonene har tekstlige forklaringer, så man må gjette litt for å finne ut hvilken knapp som gjør hva. Designet er dermed kanskje litt for minimalistisk, men læringen kommer fort ved bruk.

Ellers er det verdt å nevne at leverandøren av appen også har et eget nettsted med inspirasjon, veiledning og bidrag fra fotografer verden rundt. Ta en kikk på VSCO Journal.

Dette er en av de mest effektive, og ikke minst, den absolutt vakreste måten å ta bilder med telefonen på.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Lumosity Mobile

Ukens kuriøse:

Lumosity Mobile

Format: iPhone
Pris: Gratis (kjøp i program mulig)

Det er ikke bare kroppen som krever trening, også de små grå har behov for å aktiveres. Og selvsagt finnes det flere apper som kan hjelpe deg med akkurat det. Lumosity er en produktivitetsapp som det er verdt å prøve ut.

Lumosity.

Hjernetrim for iPhone

Lumosity er en troverdig, forskningsbasert app som hjelper deg med kognitiv trening, tilpasset det du ønsker å bli bedre på. Det kan for eksempel være å bli flinkere til å huske navn, multitasking eller hoderegning.

Appen består av en rekke morsomme og avhengighetsskapende spill, som ikke tar lang tid å gjennomføre daglig. Litt hjernetrim mens du venter på bussen er antakelig nyttigere enn en tur innom Facebook og Instagram?

Begrenset gratisversjon

Appen er gratis, men higer du etter mer, så finnes det en abonnementsordning til rundt hundrelappen per måned. Da får du flere spill og full funksjonalitet. Når det er sagt, gir gratisvarianten deg nok å bryne seg på.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

7-eleven

Styr unna denne:

7-Eleven Norge

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Vi vet faktisk ikke hvor vi skal begynne når det gjelder appen fra 7-Eleven Norge. Ukens jumbo-plass er velfortjent.

7eleven.

Du har bursdag (om 350 dager)

For å ta i bruke appen må du legge inn fødselsdato og telefonnummer. Slik kan du “glede deg” over at du blir påminnet hvor mange dager det er til bursdagen din – hver gang du åpner appen.

Ellers består 7-Eleven Norge sin app stort sett av ulike kuponger og rabatter – med QR-koder.

Men vent litt: Er ikke poenget med å stikke innom 7-Eleven at det er beleielig, og på veien? Vi ser ikke helt for oss den kunden som planlegger en tur til 7-Eleven og derfor lurer på hvilke spennende tilbud de har i dag.

Ubrukelig kaffekontroll

Kaffekontrolløren antar vi er appens viktigste funksjon. Det er forøvrig det eneste som skiller appen fra Narvesen sin helt identiske app.

7-Eleven forteller at du kan få hver femte kaffekopp gratis dersom du legger inn en anmeldelse. Desverre var det var helt umulig å skjønne hvordan vi kunne vurdere kaffen vi hadde kjøpt i ens ærend på Byporten i Oslo. Vi lastet ned QR-lesere og trykket og herjet. Venter på neste kaffekjøp, kan appen fortelle oss. Ja ha.

Tilslutt konkluderte testperson og hjelper nummer fem nølende med at «kanskje det er noe ekspeditøren på 7-Eleven må gjøre? For eksempel i tilknytning til et lojalitetskor i appent». Det er mulig det. Men det kommer ingen kaffevurderinger fra undertegnede når mobilen må fiskes frem fra lommen og tafses på av pølsefingre bak disken.

Det er som om noen har tenkt: «La oss lage en sinnsykt fancy reklamekampanje hvor vi forteller kundene våre at de kan være kaffekontrollører for oss! Og så hyrer vi inn noen til å lage en grisebillig app som ingen skjønner hvordan de bruker. Appen kan vi jo fylle med denne moderne teknologien med disse rare firkantene man kan skanne med telefonen (med en helt annen app naturligvis). Og så kan vi jo fortelle kundene når de har bursdag da, bare sånn for å være litt hyggelig».

Dårlig Android-implementering

Appen finnes både for Android og iPhone. Android-versjonen bruker designelementer fra iOS og utnytter derfor ikke Android-plattformen og grensesnittet som brukerne er vant til.

Det er urovekkende at en stor og kjent merkevare, som 7-Eleven, har en så lite velutviklet digital strategi. Her er det bare å styre unna.

Eventuelt så kan du laste ned appen én gang i året rett før bursdagen din, så får du en gratis kaffe og bolle som du kan mumse i deg mens du rolig fjerner appen fra både telefon og sinn.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om ukens mobilspill!

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

The Inner World

Format: iOS
Pris: 35 kroner

Pek og klikk-spill har virkelig fått et opppsving igjen den siste tiden. En del av takken for det kan man gi til spillutviklingsmiljøet i Tyskland. Selskap som for eksempel Daedalic har virkelig vært med på å gi sjangeren en ny vår. Da er det også naturlig at andre tyske selskaper hiver seg på, og her har vi da The Inner World.

Det er Studio Fizbin som står bak dette sjarmerende eventyrspillet. Her plasseres vi midt i en verden full av mus, farlige gorfer og en slem konge som er vindmonk. Du styrer Robert, en av hoffets musikere. Dette varer imidlertid ikke lenge, og snart er det opp til deg å redde Asposia fra den sikre undergang.

Du gjør dette ved å løse et hav av gåter på vei mot en løsning. Noen av gåtene er like usannsynlig og hårete som bare denne sjanger med spill kan presentere, og du kan regne med noen virkelige nøtter som skal knekkes. Gjennom dialog med andre figurer, og et hintsystem som heldigvis er tilgjengelig, har du uansett til enhver tid all den informasjonen du trenger for å finne løsningen.

Et pek og klikk-eventyr med sjarmerende grafikk, greit stemmeskuespill og en morsom historie fra det tyske spillmiljøet.

Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er valgt ut av vårt søsternettsted Gamer.no
Her finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »

Les også
Apper til Android og iOS: Her er ukens utvalgte apper
annonse