Tek.no

Test HP Envy Spectre XT

Denne vil ikke skremme konkurrentene

HPs lille bærbare gjør det godt, men ikke godt nok.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
11 Okt 2012 16:25

[Hardware.no]: 13,3-tommeren Envy Spectre XT fra Hewlett Packard er utstyrt med Intels nye Ivy Bridge prosessorplattform, og kan kategoriseres som en såkalt ultrabook.

HP har de siste årene hatt godt med fokus på design, og Envy-serien er ikke noe unntak. Spectre XT har fått en gjennomført stil i sort og sølv, men det minner jo en del om Apples velkjente design – en design som i seg selv ikke er så veldig spennende lenger. Godt kledd i metall gjør den gjør den uansett et anstendig kvalitetsinntrykk, uten for mye slark eller knirk.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Innvendig har HP utstyrt sin Spectre XT med en strømgjerrig Intel-prosessor, 4 GB minne og en SSD. Dette gjør at den oppleves som kjapp og responsiv. Maskinen har nok datamuskler til å fint tygge unna alle hverdagslige oppgaver, men har ingen dedikert grafikkdel. Det vil si at den ikke egner seg spesielt godt for ihuga spillere, men for litt hobbygaming går det helt greit.

Nettverksporten har en nedvippbar underdel, en såkalt "Drop Jaw".Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Ellers er datamaskinen greit utstyrt til å være en lettvekter. USB 3.0, HDMI, minnekortleser, og kablet nettverk er på plass – det sistnevnte uten å måtte gå om en eller annen dongel-type. Trådløse teknologier er også godt representert, med WiFi på 2,4 og 5 GHz, Bluetooth og WiDi.

Eksemplarisk tastatur og pekeplate

Som du kan lese har altså HP fått det grunnleggende på plass. Men der de denne gangen har gjort en ekstra god jobb, er med tastaturet og pekeplaten. Her er det gjort enkelt, men funksjonelt – og de er ikke minst behagelige å bruke.

Dessverre er ikke et godt tastatur og en god pekeplate nok til å kunne anbefale en bærbar, om den da skulle falle gjennom på andre viktige områder. Og det gjør Envy Spectre XT på to ganske klare punkter. Det ene punktet er viftestøyen, som med sin ulende karakter vil være nok til å skremme bort de fleste med følsomme ører.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Den mest opplagte fella HP har gått i her, er likevel å utstyre sin Spectre XT med en skjerm som i beste fall kan beskrives som gjennomsnittlig. Og det går ikke upåaktet hen på en PC som koster åtte og et halvt tusen kroner. Vi skal ikke mer enn en drøy tusenlapp opp i pris før vi finner skjermer som er langt bedre når det gjelder både lysstyrke, oppløsning og generell bildekvalitet.

+  Godt tastatur og pekeplate
+  Anstendig kvalitet
+  Grei prosessorytelse


-  Blank og relativt lyssvak skjerm
-  Litt plagsom viftestøy

Vil du vite mer?
Les hele testen av HP Envy Spectre XT på Hardware.no »

Alternativer

Tåler du en enda litt høyere prislapp, kan du sjekke ut Apple MacBook Air 13", Asus Zenbook Prime UX31A og Samsungs 9-serie.

Alle disse tre er 13,3-tommers ultrabooker som fortjent har fått vårt anbefalingsstempel.

Les også
Fujitsu Lifebook UH572: Bærbar, 3G-klar og antirefleksskjerm
Les også
Sony Vaio T13: Sonys solide ultrabook
Les også
De beste hjemme-PC-ene
annonse

Les også