TestGarmin Vivosmart HR

Et armbånd som imponerer

Garmin har snekret sammen en velfungerende miks av treningsklokke, pulsmåler og aktivitetsarmbånd.

Introduksjon

For noen år siden var en Garmin-enhet noe du hadde i bilen eller dro med deg i skogen for ikke gå deg bort. Nå tar du den med deg i senga, på kontoret og ut på slitsomme aktiviteter – det er som kjent mye actionkameraer og treningsklokker kan brukes til.

Sent i høst dro Garmin sløret av en ny dings for armen din – om vi skal kalle det et smartarmbånd, treningsklokke eller aktivitetsarmbånd er vi jammen ikke helt sikre på – som har fått betegnelsen Garmin Vivosmart HR. Dette skal være en slags etterfølger til Garmin Vivosmart, som vårt søsternettsted TU testet for snart ett år siden.

Den mest åpenbare forskjellen på disse modellene ligger i navnet – i denne sammenhengen står HR for «Heart Rate», som betyr at den har integrert pulsmåler. Det gjør at denne modellen blir et naturlig alternativ til modeller som Fitbit Charge HR og Polar A360.

Som en høy og smal klokke

Rent fysisk skiller ikke Garmins nye armbånd seg stort fra lignende modeller fra andre produsenter. Hoveddelen er i hardplast, mens den myke og fleksible reima har en metallspenne. Hele greia virker godt skrudd sammen og tåler en støyt – vi har testet dette i praksis på en og annen dørkarm. Én stor og innfelt knapp er plassert på den ene kortsiden.

Vivosmart HR er oppgitt til å være vanntett ned til fem atomosfærer eller femti meter, noe som betyr at du fint kan ha den på selv om du skulle ta deg en svømmetur.

Vekta på vårt testeksemplar med medium reimstørrelse ligger på 30 gram. Har du litt kraftige håndledd bør du gå for den større XL-varianten, som da veier et par gram mer.

Du kan selv velge hvordan displayet skal vise informasjon.

Reima er behagelig og festes på samme måte som de fleste armbåndsur, men her snakker vi altså om en enhet som både har en smalere og høyere profil enn det de fleste klokker har. Sånn sett føltes den litt merkelig med en gang vi hadde festet den til armen, men med den lave vekta var det ikke snakk om den lange tilvenningsperioden – snart hadde vi nesten glemt at den var der.

Nå finnes det riktignok langt sprekere smartting å ha på armen, eksempelvis Alpina Horological Smart Watch, men til hverdags- og nattbruk er det også mange som heller foretrekker en lettere og rimeligere sak. Vi skriver nattbruk fordi disse ambåndene jo har sensorer og algoritmer som kan fortelle deg hvor mye og hvor godt du sover – i tillegg til å altså måle ditt daglige aktivitetsnivå.

Armbåndet kan for øvrig festes til venstre eller høyre arm, men det er ingen tvil om at det mest praktiske er å ha den på venstre, akkurat som et ur. Ellers kan du altså velge høyre arm i Garmins Connect-app, som finnes for Android, iOS og Windows 10.

En annen ting som er verdt å merke seg er at det meste av informasjonen kan vises både horisontalt og vertikalt på displayet – nok en ting du kan spesifisere i den nevnte appen.

Dersom du har en annen utgave av Windows eller av en eller annen grunn ikke sitter på en Android- eller iOS-enhet, er det også fullt mulig å sette opp det meste gjennom Garmins Connect-tjeneste og synkronisere via en datamaskin gjennom USB-kabelen som også brukes til å lade Vivosmart HR.

Ellers vil armbåndet synkronisere seg selv mot mobilen gjennom Bluetooth Smart.

Garmin Vivosmart HR
8
Meget bra
Anbefalt

Garmin Vivosmart HR

sitat"Aktivitetsarmbånd for deg som vil ha mye funksjonalitet i en liten og smart pakke."

Fordeler

 • Krysse av
  Vanntett
 • Krysse av
  Skjermen alltid lesbar i vanlig lys
 • Krysse av
  Pulsmåling døgnet rundt
 • Krysse av
  God batteridriftstid
 • Krysse av
  Mange konfigurasjonsmuligheter
 • Krysse av
  Berøringsskjerm
 • Krysse av
  Broadcast-modus

Ting å tenke på

 • Bytt
  Proprietær lade-/datakabel
 • Bytt
  Litt komplisert/uoversiktlig programvare