Til hovedinnhold
TestAC Ryan Playon!HD2

Nesten, men ikke helt

Den nye mediespilleren fra AC Ryan er blitt bedre – men har fortsatt mangler.

AC Ryan Playon!HD2 har blitt en del bedre enn foregående toppmodell fra selskapet, Playon HD.

Playon!HD fikk blant annet trekk for et tregt og umoderne brukergrensesnitt. Her har årets HD2-modell fått et ansiktsløft, der grafikken er forbedret med en stiligere bakgrunn og tydeligere skrift. Playon!HD2 har også blitt raskere når du navigerer deg rundt i menyene, men sliter fortsatt med at den tidvis stopper opp når du blar deg rundt i innhold på harddisken.

HD2 er en del større enn HD2 Mini.

God bildekvalitet

Men denne tregheten er ikke å spore når du spiller av filmer. Vi spilte av flere filmer i Full HD på rundt 25 GB, og disse gikk sømløst uten tendens til lugging i bildet. Bildekvaliteten er generelt god, med naturlig mettede farger og bra skarphet. Lydbildet i spilleren er nøytralt, med en bass, mellomtone og diskant som jobber godt på samme lag.

Designen er mye den samme som selskapet HD2 Mini, med enklere rene linjer, der toppen av spilleren buer seg sømløst ned på sidene av spilleren. Overflaten er i sort, blank plastikk, og er ikke noe å anbefale om du ikke liker fingermerker og riper. For her syns alt.

Les også: Test av AC Ryan Playon!HD2 Mini

Alt av tilkoblinger

Av tilkoblinger har du alt som trengs. En HDMI for å koble spilleren til flatskjermen, tre USB-tilkoblinger for eksterne disker og minnepenner, SD-kortleser, komponent, analog RCA, samt en digital koaksial og optisk lydutgang. Spilleren har videre en LAN-port så du kan koble den mot internett eller ditt interne hjemmenettverk. Du kan også bruke HD2 trådløst, men da må du kjøpe med en Wi-Fi-dongel som tilleggsutstyr.

Harddisken settes inn på siden av spilleren, som takler inntil 2 TB store disker.

Harddisk lager støy

Playon!HD2 har både innebygget minne og støtte for bruk i nettverk. Ergo kan du hente ned musikk, bilder eller film du har liggende på PC-en et annet sted i huset, og spille dette av med mediespilleren. Kjøper du en HD2 følger det også med en harddisk med 1 TB lagringskapasitet. Med en harddisk innebygget vil det alltid bli noe mer støy, men HD2 støyer mer enn vi syns den burde. For sammen med en vifte på baksiden av spilleren utgjør den en konstant summing, som kan høres når for eksempel lyden på filmen er lavmeldt.

Alt i alt har A.C.Ryan Playon HD2 blitt bedre enn sin forgjenger, men sliter fortsatt med at den periodisk blir treg i bruk når du navigerer deg rundt i menyer og mapper. Den er også litt vel støyende.

Finn beste pris på A.C.Ryan Playon HD2 her

+ God formatstøtte
+ Mer moderne grafikk i menyene
+ God lyd- og bildekvalitet
+1 TB lagringsplass med i esken
+ Bra med tilkoblinger


- Støyer for mye
- Lugger periodisk i menyene
- Fingermerker og riper syns veldig godt
- Ikke innebygget Wi-Fi.

Vil du vite mer?
Les hele testen av AC Ryan Playon!HD2 på Audiovisuelt.no

Alternativer

Om du ikke trenger internlagring vil vi anbefale deg å se nærmere på AC Ryan Playon!HD2 Mini. Den gjør mye av den samme jobben som Playon!HD2, bare raskere og ikke minst lydløst.

Har du behov for internlagring, anbefaler vi deg å se nærmere på Asus !Oplay HD2. Denne spilleren er billigere enn AC Ryan Playon!HD2, men vær oppmerksom på at du må kjøpe harddisk utenom. Fordelen er at du selv kan velge hvor rask og stor disk du trenger.

annonse