Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestWestone W80 + Westone Bluetooth Cable

Svindyre, men fantastiske, high-end-ørepropper

Her er det bare kabeltilkobling som duger.

Er du mye på farten kan et par ørepropper være kjekt for å stenge omverden ute – samtidig som du hører på favoritt-musikken din. Det finnes utallige modeller på markedet, vi har testet haugevis av dem, og prisene strekker seg helt fra et par hundrelapper til tusenvis av kroner.

Vi har nå testet et par ørepropper fra Westone, nærmere bestemt W80, som i skrivende stund koster deg nesten 15 000 kroner (!).

Vi fikk også med en Bluetooth-løsning som lot oss bruke proppene trådløst, som koster ytterligere 1300 kroner.

For å gjøre luksusen komplett støpte vi tillegg opp et par egne hatter for å se hvor mye forskjell dette utgjør versus hattene som følger med i esken.

Mange deler

Sammen med proppene følge det et stort reise-euti med to mindre, mer portable etuier inne der igjen.

Når du kjøper ørepropper til over 16 000 kroner er det naturlig å forvente litt mer enn bare et etui, og her får du stæsj i bøtter og spann. Øreproppene kommer levert i en ganske stor eske, hvor det følger rikelig med ekstra øre-hatter og utstyr. Blant annet to ulike typer kabler.

Den ene kablen er en tradisjonell, sort kabel med justeringsmuligheter og mikrofon på seg. I tillegg følger det med en mer proff referansekabel som i seg selv koster nesten 3000 kroner løst.

Til å passe på alt sammen får du også med et stort reise-etui hvor du kan ha alt utstyret lagret på ett og samme sted. Når du skal ut på farten har du tillegg et mindre etui som lar deg oppbevare proppene med kabelen når du skal legge dem fra deg.

Det følger også med en myk pose som er ment for å passe på kabelen du ikke bruker, men som naturligvis ikke har noe problem med å huse selve proppene også om du heller vil ha noe mer fleksibelt i lommen.

God passform

Med i esken får du to typer kabler. Den beste er referanse-kabelen som er tvinnet.

I esken finner du mange ulike størrelser og typer hatter, så det skal mye til at du ikke finner noe som passer ørene dine. Flere i redaksjonen fikk prøve dem, og samtlige fant hatter som passet de forskjellige ørene.

Selve proppene er lette og kompakte. Velger du for eksempel å bruke referanse-kabelen, hvilket du burde uansett, kan du enkelt koble proppene til via hurtigkoblinger. Bare vær litt obs, for disse sitter ganske godt, og det kreves litt makt for å få dem helt av.

Samtidig har selve kabelen en stivere, formbar del de siste centimeterne inn mot proppen. Denne kan altså formes slik at du for eksempel får kabelen bak rundt hodet om du skal ut og jogge.

Dårlig kvalitet via Bluetooth

Bluetooth-tilbehøret du kan kjøpe fra Westone hadde vi styrt unna. Du får ekstremt mye bedre lyd om du heller kjører kabelen.

Som vi nevnte i innledningen så fikk vi med en løsning som lar deg bruke disse proppene trådløst. Disse burde du styre unna med mindre du virkelig må ha musikken overført trådløst.

For selv om batterilevetiden er ganske så hyggelig hvor du kan bruke proppene omtrent åtte timer mellom hvert besøk hos laderen, er ikke lydkvaliteten du får all verden.

Selv om systemet blant annet støtter aptX-formatet, er ikke lyden du får servert veldig imponerende. Det hele blir spedt og puslete, hvor bassen ikke henger helt med, samtidig som diskanten gjemmes bort.

Avslører dårlige kilder

Med andre ord er det en tradisjonell kabel du skal bruke sammen med disse proppene. Vi testet begge kablene, men det er liten tvil om at det er referansekabelen som egner seg best i alle situasjoner.

Med formstøpte propper er du sikkert perfekt passform, men det koster deg minst 500 kroner utenom prisen av proppene.

Selve proppene er ikke krevende å drive, hvor vi fikk knallgode resultater selv om vi kun plugget de rett i mobilen.

Men proppene er veldig ærlige av seg og avslører raskt om kilden du bruker de mot er god nok eller ei. VI merket for eksempel stor forskjell på hvilke mobiltelefoner som hadde en egen, dedikert lydprosessering.

For eksempel fikk vi et fantastisk resultat når vi brukte HTC' lille USB-C DAC fra U11. En løsning som vil gi deg en ekstremt god lydopplevelse uansett hvor du befinner deg.

Kompakt ærlighet

Lydkvaliteten du kan få fra Westone W80 er nemlig helt brutalt ærlig. Med det mener vi at de tillegg til kilden også raskt avslører hvor god innspillingen du frister de med er.

Men setter du på gode innspillinger har du time på time med ren nytelse i vente.

Selve pluggene er kompakte og lette.

Med hele åtte drivere å ta av, får du nemlig en meget veloppløst lyd når du setter disse i ørene. Stereoperspektivet er stort som konsertsal, hvor for eksempel klassisk musikk vil fremkalle en solid porsjon frysninger.

Det samme gjelder om du spiller noe av Kari Bremnes. Den tunge og potente bassen samspiller med mellomtone og diskant på en helt mesterlig måte, hvor Bremnes' varme stemme er så presis og treffende som du ønsker deg.

Men setter du på noe helt annet, som klassiske house-relaterte låter, vil ikke bassen være så brutal som du kanskje kunne ønske deg. Den virker litt avkortet til å gi deg de aller dypeste tonene.

Setter vi på Pink Floyd får vi igjen gåsehud. Det er noe helt spesielt å høre et så bredt stereoperspektiv med en så god kontroll i dynamikken. Selv når David Gilmour lar gitaren bevege seg opp mot de aller skarpeste tonene har proppene full kontroll.

Oppsummering

God lyd kan du få uten å sprenge bankkontoen din, men skal du ha det lille ekstra koster det deg fort en solid slang penger. Det gjelder også for disse øreproppene, som til tross for å ha en sviende prislapp, leverer deg en musikkglede vi aldri har opplevd maken til fra noen andre ørepropper.

Lyden er dønn ærlig som avslører innspillingskvaliteten av det du hører på. Samtidig kan du fint høre om mobilen din har en potent lyd-del eller ei.

Med i esken får du rikelig med hatter å velge blant, også en del som har god formbarhet. Noe som gjør at det skal mye til at du ikke finner et par som passer dine hører godt.

Proppene er helt dyre, men du får knakende gode propper for pengene

Likevel henter du ut det lille ekstra om du koster på deg formstøpte hatter til disse proppene. Da får du en propp som passer kun deg, og det helt perfekt, hvor du blant annet får sperret veldig mye uønsket støy ute fra omverden.

Skal vi sette fingeren på noe når det gjelder lydkvaliteten du får med W80, må det være at den dypeste bassen ikke er så tung og kraftfull som vi kunne ønske oss.

For utenom dette et det for det meste ren nytelse du kan forvente deg for pengene du betaler for disse proppene. Vi stille oss litt undrende til at du får med to kabler, et tradisjonell med knapper, og en referanse-kabel, da sistnevnte gir deg langt bedre lyd.

Alternativ

Sennheiser HD800 S
Om du heller vil ha øreklokker

Sennheiser HD800 S

fra 18990:-

Om propper blir for lite er det klokker som er alternativet. Og disse fra Sennheiser var vår favoritt da vi testet øreklokker over 10 000 kroner. Her får du en meget komfortabel utforming som innbyr til timesvis med lytting uten plager. Dette er klokker som er åpne, hvilket betyr at de gir deg en herlig åpenhet i lyden, en samtidig spiller musikken for alle som er i nærheten av deg. Dette er klokker som krever en solid forsterker, så kobler du disse rett i mobilen din må den ha en meget god DAC-del for å gi deg en god opplevelse.

Sony WF-1000X
Om du vil ha noe kurant og trådløst

Sony WF-1000X

Disse proppene fra Sony har overrasket oss mang en gang. Spesielt til prisen får du et par meget habile, trådløse plugger som passer perfekt til deg som er mye på farten. Her får du blant annet aktiv støydemping, noe som kommer godt i hende når du skal sitte på bussen og vil ha mest mulig ro. Proppene er oppladbare, og du kan lade rett i etuiet som proppene kommer med – også på farten, siden etuiet i seg selv også har batteri.

Westone W80
9.5
Imponerende

Westone W80

Fordeler

 • Krysse av
  Lette
 • Krysse av
  Meget god dynamikk
 • Krysse av
  Åpen og ærlig lyd
 • Krysse av
  Referanse-kabelen er meget bra
 • Krysse av
  Gode tilpasningsmuligheter
 • Krysse av
  Kan brukes mot formstøpte propper
 • Krysse av
  Avslører dårlige kilder og innspillinger

Ting å tenke på

 • Bytt
  Svindyre
 • Bytt
  Avslører dårlige kilder og innspillinger
annonse
Westone W80I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
Les også
Sennheiser HD 820: Himmelsk lyd fra Sennheisers nye toppmodell
Les også
Variphone Go 2 Rock: Fantastisk lyd for deg som fortsatt bruker kabel
Les også
B&O Play BeoPlay E8: BeoPlay gir oss strålende lyd, nok en gang
Les også
Sony WF-1000X: Potensielt de beste trådløse øreproppene vi har prøvd
annonse