Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus PB287Q

Endelig en billig 4K-skjerm uten barnesykdommer

Asus' nye skjerm koster ikke mye.

Introduksjon

Det er store omveltninger på skjermmarkedet om dagen, og vi ser at de aller fleste produsenter har begynt å rulle ut første og andre generasjon med 4K-skjermer. Den høye oppløsningen gir mye skrivebordsplass og skarpe bilder, men prisene har så langt vært vanskelige å svelge, selv for entusiastene.

Da de første skjermene begynte å dukke opp var heller ikke driverstøtten på plass, og for å omgå dette problemet ble det valgt en løsning som gjorde at operativsystemet oppfattet skjermen som to individuelle skjermer. Dette resulterte i en rekke irriterende tilkoblingsfeil, som har vært grunnen til at vi har holdt tilbake 4K-anbefalingene.

Dagens testkandidat, Asus PB287Q, søker å løse de ovennevnte problemene. Med en prislapp på 6000 kroner og Single Streaming Transport-modus implementert i DisplayPort, har den det som trengs for å friste de som ventet på billigere 4K-skjermer fri for barnesykdommer. La oss først ta en titt skjermens ytre, før vi tester den i bruk.

Asus PB287Q. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det du trenger, men lite ekstra

PB287Q benytter seg av et TN-panel på 28 tommer med et format på 16:9. Med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler gir dette hele 157 PPI, noe som faktisk er ganske mye på stasjonære PC-skjermer.

Les også:
Guide: Ekstrem pikseltetthet er ikke bare positivt (Ekstra)

Skjermen kommer delvis montert, og det eneste du må gjøre er å skru på fotstøtten med en enkel skrue. Foten kan rotere på skrivebordet og har 13 centimeters høydejustering, og skjermen kan tiltes eller settes i portrettmodus.

Det ytre designet er farget i matt sort og har et enkelt preg, uten fargesterke klistremerker og logoer – noe som gjør at den glir pent inn i stilrene kontorer. Rammen er 19 millimeter i bredden, noe som er relativt tynt for en slik skjerm, og du kan derfor ha flere i bredden om lommeboken er villig.

På baksiden finner vi to HDMI-innganger med MHL-støtte og én inngang for DisplayPort, men førstnevnte innganger støtter kun 30 hertz når bildekilden har oppløsning på 4K. Her er det også to 3,5-millimeters lydjacker slik at du kan hente ut lyden fra videoinngangene eller sende lyd til de integrerte høyttalerene på 2 watt. Skjermen har integrert strømforsyning og du slipper dermed en ekstra kloss under skrivebordspulten, til fordel for en vanlig, tykk strømkabel.

De fysiske navigeringsknappene til skjermmenyen er plassert på baksiden av skjermen, med syv LEDs på forsiden.

Asus sendte skjermen til test.

Asus PB287Q
8
Meget bra
Anbefalt

Asus PB287Q

sitat"Denne 4K-skjermen gir deg masse plass, er lavt priset og presterer veldig godt"

Fordeler

 • Krysse av
  God fargegjengivelse til å bruke TN-panel
 • Krysse av
  Fysiske justeringsmuligheter
 • Krysse av
  Lider ikke av samme tilkoblingsproblemer som tidligere 4K-skjermer

Ting å tenke på

 • Bytt
  Knotete plassering av knapper
annonse
Asus PB287Q 28" 4K UHDI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no