Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Alpha

Galaxy Alpha er Samsungs motstykke til iPhone 6

Minner om en iPhone som kjører Android. Vi har testet den.

I korte trekk

Samsung Galaxy Alpha er en ny modell som skiller seg fra Samsungs Galaxy S-modeller ved at det er valgt en ny design.

I korte trekk

Samsung Galaxy Alpha er en kompakt smartmobil med 4,7 tommer stor skjerm. Skjermoppløsningen er litt lavere enn på enkelte andre toppmodeller, men forskjellen er ikke større enn at det skal godt gjøres å legge merke til det. Skjermen er av typen AMOLED, der kontrastene er ekstremt gode og fargene fyldige. Innsynsvinkelen er også god.

Det mest spesielle med Samsung Galaxy Alpha er muligens at den er den første med Samsungs nye metallramme. Denne gir telefonen et eksklusivt preg, og forhåpentlig bidrar den til at telefonen holder seg penere over tid.

Telefonen har ellers svært kraftig innmat, en rekke gode programmer, og et par spesialfunksjoner.

Den ene spesialfunksjonen er fingeravtrykk-leseren. Denne har tre oppgaver:

  • Du kan låse hele telefonen for andre
  • Du kan beskytte utvalgt innhold på telefonen bak en fingeravtrykks-lås
  • Du kan betale med Paypal og signere med fingeravtrykket ditt

Den andre spesialfunksjonen er en pulsmåler. Den praktiske nytten kan diskuteres, men den kan i alle fall måle pulsen for deg.

Du velger selv hvilke tilleggsapper du vil ha på Galaxy Alpha.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kameraet tar bilder med 12 megapiksler oppløsning, og er ellers overraskende godt, ikke minst i svakt lys.

Ellers finner du selvsagt en god musikkspiller i telefonen.

Om vi skal sette fingeren på noe, og det skal vi jo, så er det noe småplukk vi kunne tenke oss at Samsung fikset til neste versjon. Da tenker vi først og fremst på at telefonen ikke har plass til minnekort. Prisen er også høy. Noen mener skjermoppløsningen burde vært høyere. Vi mener den marginale forbedringen dette måtte kunne gi de mest skarpsynte ikke kan veie opp for at en høyere oppløsning vil kreve mer ressurser fra telefonen og bidra til kortere batteritid.

I tillegg står større batteri og vanntett chassis på ønskelisten vår.

Vi nøler likevel ikke med å anbefale Samsung Galaxy Alpha. Hvorfor kan du lese mer om på neste side.

Alternativene

iPhone 6 er blant alternativene med samme skjermstørrelse og toppspesifikasjoner. Men den er både større og dyrere.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det finnes noen alternative telefoner du bør vurdere.

En av disse er den nylig lanserte iPhone 6. Denne telefonen har iOS, som er et operativsystem mange finner det enklere å bruke. Skjermen er like stor, men har en anelse høyere oppløsning. iPhone 6 er en del dyrere enn Samsung Galaxy Alpha.

Et annet alternativ er Sony Xperia Z3 Compact. Denne er vanntett, men mangler fingeravtrykk-sensor. Den støtter også minnekort, og har i likhet med Iphone 6 og Galaxy Alpha en kraftig systembrikke og svært god skjerm. Samtidig er den atskillig rimeligere enn de nevnte konkurrentene.

På neste side kan du lese hele testen av Samsung Galaxy Alpha