TestSamsung UE40ES6715

Samsungs hvite ridder

Vi tester Samsungs snasne 6-serie.

Design

Samsung er en av de store aktørene i TV-verden, og de har gjerne modeller som appellerer til de fleste. Inne blant de forskjellige modeller i 6-serien til Samsung, finner du en av de hvite TV-ene til produsenten.

Modellen har fått betegnelsen ES6715, og det er 40-tommeren UE40ES5715 vi har fått opp på testbenken vår. Hvis du syns at 40 tommer er i minste laget, finnes denne modellen også i størrelsen 46 tommer og 50 tommer. 46-tommeren heter da UE46ES5715 og 50-tommeren UE50ES6715.

For de som bor i et bøttekott eller en campingvogn, finnes den også i miniatyrstørrelsen 32 tommer. Denne modellen heter da UE32ES6715.

Design

Det første som slår deg når du tar tak i esken er den lette vekten. Hele esken med TV-en og tilbehør veier ikke mer enn rundt 15 kilo. Selve TV-en veier ikke mer enn knapt ti kilo.

Etter å ha pakket den ut, ser vi at Samsung har brukt mye plast i konstruksjonen. Den hvite rammen rundt TV-en er i hvit plast, og helt ytterst sitter en gjennomsiktig list i plast. Helt nederst på rammen sitter en gjennomsiktig tapp med logoen til Samsung i sort farge.

Baksiden til TV-en er også en hvit finish. Det eneste som skiller seg ut fra resten er den sølvfargede foten som står og spriker under den. Foten er den samme som kom levert med en del av fjorårets modeller, så her har ikke Samsung kommet med noe nytt. Det hadde vært lekrere med designstativet som vi fikk se med Samsung UE55ES8005 på denne også tror vi.

Vi tror nok at denne TV-en tar seg best ut på en hvit vegg, uten fot. Med den hvite rammen og den stilrene designen, tipper vi at denne blir mindre dominerende enn en TV med sort ramme.

Selve overflaten til skjermen har en halvblank overflate. Om den får direkte lys på seg fra lamper eller fra vinduer, kan dette skape noen uønskede refleksjoner.