Tek.no

Test Corsair Obsidian 550D

Støydempet over hele linja

Corsairs nyeste kabinett demper lyden på skikkelig vis.

Alexander Tøgard
28 Apr 2012 12:00

Introduksjon

For ivrige dataentusiaster er det sjeldent nødvendig å utdype nærmere når merket Corsair blir nevnt. De aller fleste som har mekket litt PC vil ha vært borti enten minnemoduler, strømforsyninger, SSD-er, minnepenner eller annet utstyr preget med Corsair-logoen.

De siste par årene har denne teknologikjempen også begynt med produksjon av kabinetter, og vi har faktisk testet samtlige av deres kreasjoner. Vi nevner i fleng, Carbide 300R, 400R, 500R, Obsidian 650D, 700D, 800D og Graphite 600T. Fellesnevneren for alle disse kabinettene har vært solid konstruksjonskvalitet, men det har av og til manglet litt på hva du får for pengene sammenliknet med konkurrentene.

På testbenken i dag har vi i følge Corsair selv et kabinett med en revolusjonær kombinasjon av kjøling og stillhet, nemlig Obsidian 550D. Her er det plass til mange vifter på alle kanter og innsiden av kabinettet er foret med støydempende materialer. Harddisker og vifter blir i tillegg vibrasjonsdempet med gummifester, og ubrukte vifteåpninger isolert for å forhindre støylekkasje.

Rent spesifikasjonsmessig er det ikke så mye som skiller Corsair Obsidian 550D fra konkurrentene, og særlig Fractal Design Define R3, som vi tidligere har testet. Begge disse kabinettene ser ut til å sikte mot den samme delen av markedet, men 550D har en høyere pris. Om 550D er verdt de ekstra pengene avgjøres nok av praktiske løsninger og detaljer.

Takk til Corsair som sendte produktet til test.

Les også