TestDen beste strømmetjenesten

Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen

Hvis du vil ha størst utvalg er det bare ett riktig valg.

Disse har vi sjekket »

Det er rundt et år siden vi sjekket utvalget av filmer og serier fra en rekke ulike strømmetjenester. Den gang var Netflix best i klassen, selv om de kun hadde et fåtall av de seriene og filmene vi var på jakt etter.

Nå er det igjen høysesong for å benke seg foran TV-en mens været ute blir kaldere og mer ufyselig, og vi nordmenn tyr stadig oftere til strømmetjenester for å se på filmer og TV-serier.

Derfor har vi igjen sett nærmere på utvalget hos de ulike aktørene, og om disse har forbedret seg siden sist vi kikket på dem.

I år har vi valgt å lage to store lister i stedet for flere små: Én for serier og én for filmer. Utvalget er basert på topplister og rangeringer hos nettsidene IMDb, Rotten Tomatos og Metacritic – samt en diskusjon innad i redaksjonen.

Listene som følger på de to neste sidene er en blanding av både gammelt og nytt, hvor det skal være noe for enhver smak, og på den måten representere folk flest. Noen av seriene er midtveis i sesongene, men her har vi valgt å ta med disse for å illustrere hvem som eventuelt er tidlig på ballen.

Kandidatene som er med i testen tilbyr tjenester som kan kjøpes uten andre forpliktelser som for eksempel at du må være eksisterende TV-kunde.

Hvilke serier og filmer de ulike tjenestene hadde ble hentet inn 28.10.2015.

Netflix

Pris: Fra 99 kroner per måned (Strømming til to skjermer av gangen i standardoppløsning) til 129 kroner for inntil fire skjermer i UHD-oppløsning.
Bindingstid: Ingen.
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Netflix. Foto: Netflix

Innholdet fra Netflix kan spilles av på en rekke plattformer, blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller. Dog varierer det hvor mange enheter du kan bruke og hvilken oppløsning du får ut i fra hvilket abonnement du velger.

Den amerikanske giganten var først ute med å tilby 4K-strømming, og har et voksende arkiv med filmer og serier i den høye oppløsningen. Samtidig har selskapet avslørt planer om å tilby filmer med HDR, som er siste skrik innen TV-teknologi.

Det som ofte blir ansett som ankepunktet mot Netflix er at det meste av innholdet er av litt eldre dato, og at innholdet på den norsk versjonen ikke er like stort som hos den amerikanske utgaven. Likevel satser Netflix i disse dager stort på egenprodusert innhold, såkalte Netflix Originals, som House of Cards, Narcos og Orange is the New Black. Alle serier som har blitt godt mottatt.

HBO Nordic

Pris: 79 kroner per måned.
Bindingstid: Ingen.
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

HBO Nordic. Foto: HBO Nordic

HBO er en annen amerikansk kjempe som har festet sine klør om Norge. Her på berget presenteres innholdet via et underselskap; HBO Nordic. Tjenesten tilbyr i all hovedsak de eksklusive HBO-seriene du vil slite med å finne andre steder.

Nå trenger ikke det være noe feil, for selskapet står bak en rekke av de virkelig store serietitlene som Game of Thrones og True Blood. Som kunde hos dem får du tilgang til serier og filmer med en gang de er vist i USA.

Innholdet fra HBO Nordic kan også spilles av på en rekke plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller.

TV 2 Sumo

Pris: Første måned 99 kroner, deretter 129 kroner per måned. (99 kroner per måned for studenter)
Bindingstid: Ingen.
Gratis prøvetid: Nei.

TV 2 Sumo. Foto: TV 2 Sumo

TV 2 Sumo er nettsatsningen til en av landets største TV-kanaler, TV 2. Riktignok er dette en tjeneste som gir deg mer enn bare muligheten til å strømme innhold, men allikevel en klart kandidat til å være med i vår vurdering.

En av tingene som skiller Sumo fra flere av de andre aktørene, er at du i tillegg til å ha tilgang på et filmarkiv, også kan betale for å kunne se TV-kanaler via nettstedet. Med andre ord kan du legge til egne pakker som for eksempel gir deg tilgang til TV 2s fotballinnhold.

Også Sumo er å finne på en rekke ulike plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, og Smart-TV.

NRK

Pris: Gratis.

NRK. Foto: NRK

En annen kandidat vi tar med oss er NRK. I motsetning til de andre aktørene i denne testen betaler du ikke noe ekstra for strømmetjenesten til NRK - det er inkludert i TV-lisensen du betaler årlig uansett.

NRK har utviklet en egen applikasjon du kan bruke på en rekke plattformer, og generelt kan du se innholdet som ligger hos kringkasteren så lenge du har nett-tilgang. Samtidig er det ikke bare filmer og serier du kan boltre deg i.

Du kan nemlig se alt som ligger i arkivet til NRK, hvilket består av enorme mengder med innhold. Utover det er det også fullt mulig å se alt som sendes direkte på de tre statskanalene. Ergo er du godt dekket om du for eksempel liker å få med deg vinteridrett i de kommende månedene.

C More Film

Pris: 99 kroner per måned.
Bindingstid: Ingen.
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

C More. Foto: C More

En annen tilbyder som finner veien til vår test er C More. Her er det også mulighet for å utvide innholdet du har tilgang til, ved å betale ekstra for å kunne se TV-kanaler i tillegg. Med andre ord kan du for eksempel kjøpe totalpakken som gir deg tilgang til alt fra filmer til sport.

Som C More-kunde kan du spille av innholdet du har tilgang til i C More Play via PC, mobiltelefon eller nettbrett. Merk deg at Filmnet, som var med i forrige runde som en av kandidatene, nå har blitt en del av C More.

Det kan også være verdt å merke seg at dersom du allerede har en filmpakke fra C More inkludert i TV-abonnementet ditt, har du antageligvis også gratis tilgang til C Mores nettstrømming.

Viaplay

Pris: 99 kroner per måned.
Bindingstid: Ingen.
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Viaplay. Foto: Viaplay

Viaplay er en av de største strømmeaktørene på det norske markedet, og er inkludert i prisen om du tilfeldigvis er kunde hos Viasat fra før.

Dette er også en ren nettjeneste som lar seg stømme innhold via nettet på de aller fleste plattformer som PC, iOS, Android-nettbrett, spillkonsoller og Smart-TV.

På lik linje som både Sumo og C More Play kan du også her betale ekstra for for å få tilgang til sportsinnholdet til Viasat, som blant annet gjør at du kan se Champions League.

Du kan også betale ekstra for å leie filmer som ikke finnes i gratisutvalget.