Tek.no

Test Cooler Master Silencio 550

Vi tester Cooler Master Silencio 550

Et godt støydempet kabinett trenger ikke koste mer enn dette.

4 Okt 2011 21:20

Introduksjon

En egenskap som betyr mye for de fleste når det kommer til datamaskiner er støynivå. Både når det gjelder bærbare og stasjonære maskiner er det ønskelig å høre så lite som mulig av viftene til maskinvaren. Mens noen sverger til vannkjøling for å holde støyen til et minimum finnes det også andre tiltak som kan gi gode resultater.

Ett av disse tiltakene er å støydempe kabinettet ditt fra topp til tå. Her kan du gjerne bruke støydempende matter, vibrasjonsdempende festebeslag, viftestyring eller en god kombinasjon av alt dette. Noen få kabinetter kan bli kjøpt med slik støydemping ferdig installert, vi har for eksempel tidligere testet det store Fractal Design Define XL og det noe mindre Fractal Design Define R3 som begge demper støyen fra de interne komponentene og viftene veldig effektivt.

Cooler Master Silencio 550 i all sin prakt

Cooler Master er en stor og velkjent produsent av kabinetter og vil selvsagt ikke stå på sidelinjen når Fractal Design Define-serien stjeler de lydbevisste kundene deres, og har derfor lansert Silencio 550. Dette kabinettet skal ha plass til det meste av maskinvare, levere lave temperaturer og med støydempende matter være veldig stillegående.

Dersom du kun ser på bildene og spesifikasjonene vil det virke som om Cooler Master Silencio 550 gir veldig mye for pengene. Detaljer som solid støydemping, USB 3.0-kontakt i front og hot-swap for 3,5-tommer harddisker er på ingen måte standard på et kabinett til under 600 kroner. Men så gjelder det å se om kabinettet er godt utført, gode spesifikasjoner har lite å si dersom kvaliteten er dårlig.

Takk til Cooler Master som sendte produktet til test.

Les også