Tek.no

Test

Noe av det mest meningsløse vi har sett på lenge

Vi får tilsendt mye rart til testing, heldigvis er ikke alt så håpløst som dette.

Kristoffer Møllevik
Kristoffer Møllevik
14 Apr 2015 11:13

Husker du han læreren med mobilfutteral i lær på beltet? Nå har vi fått tilsendt produktet som lar deg overgå ham/henne på din egen, ungdommelige måte: «MyWristee» og «MyLanyard» (flotte navn) fra MyBunjee.

Har du noen gang tenkt at det hadde vært kjekt å lenke telefonen fast til deg selv? Slik at du for eksempel ikke mister den når du skal ta en «selfie» midt i slalombakken, eller kanskje som en ekstra sikkerhetslenke i nærheten av de tjuvaktige apekattene i Kristiansand dyrepark? Vi ser problemet, men MyBunjee har ikke løsningen.

Det er ikke alltid tanken som teller

Anders føler seg ganske sikker på at han ikke mister mobilen. Men det er egentlig på grunn av at han har den i lomma, og ikke henger den rundt halsen i en «My Bunjee». Foto: Kristoffer Møllevik

For tanken er god; en lenke som du enkelt kan feste til telefonen når du trenger den, og raskt ta av når du ikke gjør det. Konseptet til MyBunjee er ganske enkelt et bånd av silikongummi (litt som de der «Livestrong»-armbåndene folk gikk med en stund) som festes rundt mobiltelefonen.

Fra dette båndet er det festet en spiralsnor eller et flatt nylonbånd i klassisk, billig «merch» kvalitet. Du vet sånne greier som festivalpass og adgangskort henger i, eller som ligger rundt i diverse resepsjoner med firmanavnet på.

Og én ting er at kvaliteten føles veldig billig i forhold til de 129 kronene som forhandleren Butikksentrum.no vil ha for produktet, verre er det at det egner seg veldig dårlig i forhold til hensikten.

Hovedproblemet er ganske enkelt at for å feste båndet rundt mobilen vil det enten dekke til skjermen, styreknappene under skjermen, eller kameraet. Så uansett hvor vi fester det hemmer det bruken av mobilen på en eller annen måte.

«La meg ta et bilde av deg. Bare vent litt...» Hvis båndet ikke skal dekke skjermen dekker det enten kameraet over, eller knappene under. Foto: Kristoffer Møllevik

Og når vi ikke festet det midt over skjermen satt det ganske enkelt ikke godt nok fast til at vi stolte på det. De avrundede kantene som så mange mobiler designes med i dag gjorde at det ikke skulle mye hopping opp og ned før telefonen falt ut.

Vi sier ikke at det ikke finnes situasjoner der det kan være greit å sikre telefonen til seg med et bånd av et eller annet slag. Vi sier bare at dette ikke er løsningen.

Hva med å sjekke ut mobiltilbehør som faktisk funker? I denne store oversikten bør du finne noe du kan ha glede av »

Les også
Denne «selfie-armen» gjør at du ikke ser ensom ut når du reiser
Les også
Mobiltilbehør til nytte og fornøyelse
Les også
Hva med et varmesøkende kamera til mobilen din?
annonse

Les også