Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Her er ukens utvalgte apper

Apper som lar deg lage kule videoer og morsomme tegneseriestriper er noe av det vi har funnet denne uken. Sjekk også ukens mobilspill.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Spark Camera

Format: iPhone
Pris: 14,-

Ferietid er sosiale medier-høytid. Hva med å lage et lite sammendrag av ferien i videoform? Spark Camera tar på seg jobben!

Spark Camera.

Smakfullt design

Spark Camera er noe av det lekreste vi har sett. Et deilig og enkelt design uten krimskrams som er lett å bruke. Her kan du sette sammen små øyeblikk i en kort video ved å ta opp sekvenser som legges etter hverandre. Ta opp litt og litt, sett sammen en stemningsrapport.

Du binder deg ikke opp til et spesifikt sosialt medie, du trenger ikke registrere deg noe sted - og det er superlett å sette sammen ulike klipp til én video.

Dette er en app som alle får til å bruke; du trenger ikke å kunne videoredigering for å lage små, snertne snutter.

Med «se-bra-ut-filter»

Musikk kan legges til for den rette stemningen, men viktigst av alt: Appen har elleve «instagram-aktige» fargefiltere som gjør den meget godt egnet for alle rosabloggere der ute.

Legg til musikk og del på Twitter, Facebook, Instagram, epost eller gjennom iMessage – eller lagre lokalt på telefonen. Ja, når vi nå er inne på iMessage, så er vel det eneste som er synd med denne appen at den ikke finnes for Android.

Det er ikke så veldig mye mer å si om Spark Camera, annet enn at den rett og slett er veldig bra. Last ned og kjør film!

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Bitstrips

Ukens kuriøse:

Bitstrips

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

For de av oss som ikke er rasende gode til å tegne, så er det jo fint å vite at man snart nesten ikke trenger å kunne det. Nå har vi jo apper til slikt. Bitstrips er en app hvor du kan skape ditt eget tegneserieunivers og dele små striper med venner og kjente.

Bitstrips.

Skap din figur

Gjennom bitstrips skaper du en tegneserie-avatar av deg selv. Her kan du velge både ansiktsform og antrekk slik at det tilslutt kan bli en avatar som ligner sånn noenlunde på deg selv. Akkurat denne delen av prosessen tar litt tid og er kanskje litt knotete.

Men kobler du sammen med kontoen din på Facebook, så får du også opp dine venners avatarer – og det er jo her moroa begynner. I appen finnes det en haug med ferdige striper for både LOL- og YOLO-øyeblikk hvor dine tegneserievenner kan spille alle rollene. Det hele kan deles på vår tids Kodak; Facebook.

Mer moro en nyttig kanskje, men av og til sies ting rett og slett bedre i en stripe.

Last ned til iPhone »

Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Oslo Taxi

Styr unna denne:

Oslo Taxi

Format: iPhone
Pris: Gratis

Det er kanskje litt Oslo-sentrisk av oss å ta for oss en app for bestilling av drosje innen Stor-Oslo, men etter selv å ha nesten mistet et møte på grunn av appen, så får det heller være. Oslo Taxi er ukens styr unna-app.

Oslo Taxi.

En god idé

Som så mange andre av appene som havner på jumboplassen i denne spalten, så er denne appen i utgangspunktet en svært god og nyttig idé.

GPS og kart i appen gjør at vi slipper å lete på Google Maps hva som er rikitig henteadresse - og vi slipper å bruke mange, lange minutter torturert av dårlig musikk i telefonkø.

Det er med andre ord innmari praktisk å kunne direktebestille eller forhåndsbestille taxi via en app. Rett og slett.

Lag noe bedre da!

Men når man først tar på seg bryet med å være såpass kundeorienterte at man lager en taxi-app, så hadde det jo vært fint å lage noe som fungerer og som er lett å bruke.

Vi forsøker først å forhåndsbestille taxi noen dager frem i tid. En haug med feilmeldinger. Det viser seg at man ikke kan forhåndsbestille dersom man er utenfor «operatørens region». Greit nok.

Tilbake igjen i Oslo, vi tester på nytt. Etter gjentatte forsøk med ulike datoer og tider så må vi anta at det ikke er mulig å bestille mer enn et par dager frem i tid, selv om vi ikke får noen som helst slags indikasjon på dette.

Så venter vi et par dager til. Det er kvelden før kvelden – og vi får endelig bestille taxi for neste morgen. Som takk for strevet, får vi opp en kryptisk melding om at taxi vil bli bekreftet. Veldig usikker på om taxibestillingen faktisk er gått igjennom. Kanskje kommer taxi?

Neste morgen. Ingen endring på kvitteringsmeldingen i appen. Til slutt må vi ringe til Oslo Taxi for å spørre om taxien er på vei. Virker ikke appen? Men hos Oslo Taxi er det jo selvsagt telefonkø. Kø som kunne vært unngått om flere hadde brukt appen.

Mens vi sitter i nevnte telefonkø, viser det seg å ha kommet et tapt anrop som viser seg å være fra taxisjåføren. Her er det bare å løpe! Bestillingen gikk jo faktisk igjennom, men når vi som brukere blir usikre på om bestillingen er registrerert, så er det ikke bra nok.

Ingen maxi-taxi

Det er ikke mulig å spesifisere antall personer (bestille maxi-taxi eller stor bil) og heller ikke mulig å gi instruksjoner til føreren ved spesielle behov.

Det er heller ikke mulig å legg inn flere bestillinger når man har en aktiv bestilling.Vi savner også en logg over historiske bestillinger og tidligere aktivitet.

Det er kanskje ikke så mye Oslo Taxi trenger å gjøre med sin app hvis de ønsker å bevege seg fra ukens styr unna til ukens anbefalte. Og taxien, jo den kom den jo den.

Last ned til iPhone »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill »

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Savant – Ascent

Format: Android, iOS
Pris: 14 kroner

Det er det norske spillstudioet D-Pad Studio som står bak Savant – Ascent. Savant er også kallenavnet på en norsk musiker og DJ, som står bak lydsporet i spillet.

Savant er et rask, Ziggurat-type skytespill der du kan skyte hvor du vil på bølge på bølge med fiender som prøver å ta deg av dage. Du kan bevege deg mellom to ulike steder på skjermen for å dukke unna angrep monstrene måtte komme med.

Høres kanskje enkelt ut, men det er det ikke. Alt foregår i et skyhøyt tempo, fiendene er mange og spillet er lite tilgivende. Samtidig er det desto deiligere når du endelig får ting til å flyte litt i et brett. Det er deilig å plaffe ned fiende på fiende, hoppe unna monstre og se poengsummen øke.

Selv om D-Pad har greid overgangen til berøringsskjerm godt, så er det hakket vanskeligere å kontrollere med presisjon på et nettbrett eller telefon. I tillegg til dette kommer fingrene i veien for monstre, noe som kan bidra til litt kjipe dødsfall innimellom.

Utover dette er Savant et uhyre bra, utfordrende, frustrerende og vanskelig spill som virkelig er godt skrudd sammen.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

annonse