Tek.no

Test ASUS ZenPad S 8.0

Asus ZenPad S 8.0 er et supert nettbrett for deg som synes 10 tommer er for stort

Tynt, lett og lekkert nettbrett til under 4000,-.

Kurt Lekanger, Tek.no
2 Des 2015 18:00

Introduksjon

Asus lanserte flere nye nettbrett på Computex i Taipei i sommer, og vi har fått inn en av de mest interessante modellene i den nye porteføljen.

ZenPad S 8.0 er en mer påkostet versjon av ZenPad 8.0, med blant annet kraftigere prosessor, metallchassis og høyere oppløsning på skjermen.

Modellen vi fikk inn til test kom levert med pennen Z Stylus, som normalt er ekstrautstyr. Du får imidlertid kjøpt pakkeløsningen vi testet, med både nettbrett og penn, i enkelte nettbutikker.

Påkostet nettbrett

Vårt testeksemplar av ZenPad S 8.0 er laget i hvitt, men det fås også i svart. Fremsiden av nettbrettet ser ut som nettbrett flest, med glass som går nesten helt ut i kanten. Baksiden skiller seg imidlertid en del fra konkurrentene ved at det på høyre side er en kant i det som ligner skinn – men som i virkeligheten er plast. Resten av baksiden er i hvitlakkert (eventuelt svart) metall, og skillet mellom plasten og metallbaksiden er i blankt metall. Også kanten rundt skjermen er i blankt metall.

Vi liker veldig godt designen, og synes det ser lekkert ut.

Nettbrettet har en 8-tommers skjerm og er bare 6,6 millimeter tynt. Det er 1,4 millimeter tynnere enn for eksempel Nexus 9, men ikke like tynt som for eksempel Samsung Galaxy Tab S2, som bare er 5,6 millimeter tykt. Takket være at skjermen går ganske langt ut i kantene, blir nettbrettet relativt lite og hendig til å ha så stor skjerm.

Vi synes ZenPad S 8.0 er godt å holde i, og byggekvaliteten virker veldig god.

Android 5.0 med ZenUI

I likhet med andre nettbrett fra Asus, kommer ZenPad S.0 med Asus' eget ZenUI-brukergrensesnitt på toppen av Android. Grensesnittet er ikke så voldsomt annerledes enn standard Android, men Asus har likevel gjort noen ganske fornuftige forbedringer her og der. En del av endringene gjelder tilpasninger for skjermpennen Z Stylus, som vi skal komme nærmere inn på på neste side.

Du har gode muligheter til å tilpasse hvordan hjem-skjermene skal se ut, og du kan til og med velge skrifttyper, ikoner, bakgrunner og hva slags effekt som skal brukes når du blar mellom skjermbildene. Over varslingsfeltet du trekker ned fra toppen av skjermen har du også en rekke valg du ikke finner i standard Android – som for eksempel valg for å automatisk frigjøre minne, tilpasse lyd, eller raskt gå til kalkulatoren. Også i innstillingsmenyene har du fått mange smarte valg.

Bli med over til neste side, så skal vi se nærmere på skjerm, funksjoner og ytelse – og konkludere »

8
Meget bra

Asus ZenPad S 8.0 64 GB

sitat"Asus ZenPad S 8.0 er et lite, lekkert og velbygd nettbrett"

Fordeler

 • Krysse av
  Tynt og lett
 • Krysse av
  Veldig god skjerm
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Forholdsvis god ytelse
 • Krysse av
  Mye bra programvare

Ting å tenke på

 • Bytt
  En del «bloatware»
 • Bytt
  Ikke NFC