Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy S4 Mini

Dette er ikke en Galaxy S4

Samsung kaller det en S4, men snyter deg for alt du forventer å finne i en toppmodell.

Design, skjerm og menyer

Det hagler minitelefoner om dagen. Ikke er de små heller – iallfall ikke sammenliknet med toppmodellene for et år eller to siden. Med en 4,3 tommer stor skjerm er ikke Samsung Galaxy S4 Mini en spesielt liten telefon – den er bare liten når vi sammenlikner med de store toppmodellene som regjerer salgsstatistikkene.

På størrelse med en iPhone

Galaxy S4 Mini er mer eller mindre akkurat på størrelse med en Apple iPhone. Samsungs variant er såvidt tykkere, litt bredere og akkurat like høy som Apples mobiltelefon.

Størrelsen er likevel en av få ting disse to telefonene har felles. På de fleste andre områder skiller Galaxy S4 Mini seg grundig fra både Apples toppmodell, og sin egen navnebror.

En stutt Galaxy S4?

Her er for eksempel byggematerialet i hovedsak plast. Bakdekselet er avtagbart, og under skjuler det seg batteri og plasser for minnekort og SIM-kort.

Designen er lik den vi kjenner fra den store utgaven av Galaxy S4, men med en millimeter ekstra tykkelse sammenliknet med Samsungs toppmodell ser Mini-versjonen kanskje en anelse stutt ut.

Stor skjerm – lav oppløsning

Galaxy S4 Mini ser liten ut. Spesielt ved siden av dagens store brettmobiler. Likevel har den noe større skjerm enn det som bor i Apples nyere iPhone-modeller. Størrelsen er 4,3 tommer, og oppløsningen er 960 x 540 piksler.

Det gir en ikke spesielt imponerende pikseltetthet på 256 piksler per tomme. Punktene i skjermen er forholdsvis godt synlige. Det gjør at skråstilte, men rette, linjer får den vante "etasje"-effekten som lav oppløsning kan gi. Dette er godt synlig når du veksler mellom hjemmeskjermer. Vekslingen har en 3D-effekt som gjør at innholdet på hjemmeskjermene skråstilles.

Akkurat som den store Galaxy S4-modellen har Mini et svakt mønstrete deksel.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Kraftige farger og god kontrast

Siden dette er en AMOLED-skjerm har den sin styrke i kraftige farger og god kontrast. De svarte pikslene har tross alt ikke noen bakgrunnsbelysning å holde tilbake i det hele tatt. Ulempen er at lysstyrken kunne vært bedre, og skjermen har et lite blåstikk.

I menyene kan du til en viss grad korrigere for AMOLED-skjermens egenskaper, og få et noenlunde nøytralt bilde. Blåstikket blir du imidlertid ikke helt kvitt.

Menyene i Galaxy S4 Mini likner på de vi støter på i Samsungs toppmodell - men her mangler det også mange funksjoner og valg som toppmodellen kan gi.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Slik markedsføres Galaxy S4 Mini av Samsung. Vi merker oss at vårt testprodukt ikke leveres med S-Health.Foto: Skjermdump, Samsung.com/no
Slik markedsføres Galaxy S4 Mini av Telenor.Foto: Skjermdump, Telenor.no
Slik markedsføres Galaxy S4 Mini av NetCom.Foto: Skjermdump, Netcom.no

Grei nok

Skjermen i Galaxy S4 Mini må ta til takke med merkelappen grei nok. Dagens toppmodeller har utelukkende HD-skjermer, og de heftigste telefonene har full-HD-oppløsning. Selv en av de nærmeste konkurrentene, HTC One Mini, har klart å presse inn HD-oppløsning på like stor skjerm.

På skjermen er det Samsungs egne menyer som ruller og går. Ved siden av selve designen på telefonen er det disse som har mest til felles med toppmodellen, Galaxy S4. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at også menysystemet fremstår som en lettversjon.

Nedstrippet Touch Wiz

Samsung er nemlig kjent for sine mange ekstrafunksjoner og valg i menyene. Noen av dem er svært nyttige, mens andre er gimmicker som bare er upraktiske og sære i bruk. Her er det mye fra den vanlige Galaxy S4-modellen som har blitt borte i miniatyriseringen.

Av de mest spennende funksjonene Samsung har rullet ut de siste par årene, er det bare skjermvakten som har blitt igjen i Galaxy S4 Mini. Telefonen kan altså holde skjermen påslått når du ser på den, forutsatt at frontkameraet på telefonen har nok lys til å se ansiktet ditt.

Egentlig en helt annen modell

I motsetning til den vanlige S4-modellen kan ikke Mini-versjonen følge med om du snur deg sammen med telefonen, slik at den ikke trenger å rotere skjermen. Støtte for bruk av hansker på skjermen har ikke blitt med. Den sterke følsomheten i skjermen som gjør at den vanlige S4-modellen kan forhåndsvise elementer du holder fingeren over er heller ikke med.

Listen over funksjoner og menyelementer som har blitt borte i krympingen er lang. Så lang at dette egentlig er en helt annen telefon enn Galaxy S4, og ikke egentlig noen Mini-utgave i det hele tatt.

Det grunnleggende menysystemet er slik vi kjenner det fra Samsung. Fargerikt og forholdsvis enkelt å bruke.

Tidvis treg

Galaxy S4 Mini har mye svakere maskinvare enn det som bor i toppmodellen. Likevel burde innmaten her være mer enn rask nok til å drive Android på en effektiv og rask måte. Som regel gjør den også det – men vi merker svært irriterende tregheter fra tid til annen.

Spesielt melder disse treghetene seg når vi forsøker å bruke nedtrekksmenyen, eller når telefonen skal skrive til den interne lagringsplassen. Hvis Google Play oppdaterer apper, står for eksempel telefonen så godt som i ro. Dette er fryktelig irriterende, og ikke "Galaxy S4"-navnet verdig.

Vi opplever de samme treghetene litt tilfeldig rundt i telefonens menyer, og spesielt i de menyene som henter informasjon fra internlagringen – så som Galleri-appen. Det kan ta vinter og vår å få opp en velfylt bildemappe.

Teknologi og funksjoner

Det er i ferd med å bli et litt slitt refreng – men heller ikke på det tekniske har Galaxy S4 Mini noe særlig til felles med sin navnebror.

Det svakeste vi slipper unna med?

Nå er maskinvaren på sett og vis greit nok dimensjonert til at brukeropplevelsen nesten alltid er god nok i Galaxy S4 Mini, men vi slipper likevel ikke unna følelsen av at dette var den rimeligste maskinvaren Samsung kunne slippe unna med å selge til godt over 3000 kroner.

Her får du for eksempel svært lite innebygget lagring. På eska står det 8 gigabyte, men når telefonen er ferdig startet står det rett over fem gigabyte igjen. Det blir litt i tynneste laget. Du skal ikke lagre så veldig mye på telefonen din før Galaxy S4 Mini er tom for plass. Minnekortplassen er heldigvis ikke sløyfet her.

Hvor er ...?

Andre ting som er sløyfet i Galaxy S4 Mini er helse- og trenings-appen S-Health. Telefonen har også færre sensorer. Der den opprinnelige Galaxy S4-modellen hadde barometer, hygrometer og termometer, har ikke miniutgaven noen av disse.

I seg selv er ikke dette noen stor krise. S-Health er middelmådig slik appen fungerer i dag, og det er ikke sikkert du har så mye å bruke sensorene til heller – selv om noen apper riktignok kan bruke dataene til mer eller mindre nyttige ting.

Grei nok til surfing

Som vanlig er det to nettlesere som gjelder – Google Chrome og den aldrende Android-nettleseren. Det er sistnevnte variant produsentene vanligvis gjør egne endringer i, mens Chrome er lik uansett hvilken telefon du bruker den på.

I Galaxy S4 Mini er ikke endringene vi så i originalen med, og dermed er Chrome den av de to nettleserne med flest funksjoner. Her kan du for eksempel synkronisere bokmerker og åpne nettleserfaner via Google-kontoen din.

Nettsurfing fungerer helt greit på Galaxy S4 Mini, men vi ergres litt over at tastaturet både har små taster, og ikke alltid er så presist som vi skulle ønske.

I nettleseren avhjelpes heldigvis dette av at autofullfør fungerer bra. De fleste andre steder er Samsungs ordbok til god hjelp.

Verdt å få med seg er det at også Galaxy S4 Mini har 4G/LTE. Raskeste standard 3G-nett er også med. Dermed surfer du alltid raskt, så lenge du har grei mobildekning. Telefonen støtter ikke aller siste standard trådløst nett, men forrige standard er uansett mer enn rask nok til at vi ikke ser på dette som noen betydeig ulempe.

Plass for minnekort og SIM-kort er under batteriet. Batteristørrelsen er på 1900 mAh.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Meget bra e-postleser

E-postleseren er rask og enkel å sette opp på Galaxy S4 Mini. I de fleste tilfeller kan du sette den opp bare ved å vite adressen din og passordet ditt. Resten finner telefonen ut av selv.

Vi setter veldig stor pris på at denne telefonen, som en av veldig få, faktisk har innstillinger for rushtid tilgjengelig for alle kontotyper. De fleste mobiltelefoner tilbyr rushtidssynkronisering bare for enkelte kontotyper, hvis de har muligheten i det hele tatt.

Dermed kan telefonen automatisk veksle mellom hvilke kontoer som synkroniseres oftest til enhver tid. Et vanlig scenario er å sjekke jobbkontoen hyppig gjennom arbeidsdagen, før den skrus av eller frekvensen reduseres til fordel for den private e-postkontoen ved arbeidsdagens slutt.

En ulempe som er med her, som på de fleste andre Android-telefoner, er at du ikke kan zoome helt ut i e-postmeldinger som er formaterte fra avsender. Ofte er de for brede for skjermen, og du må scrolle sidelengs, såvel som opp og ned.

Dette er et irritasjonsmoment som er spesielt irriterende på mobiler med HD-skjermer, der oppløsningen burde være mer enn tilstrekelig til å vise en hel e-post uansett hvilken vei du ser på skjermen.

Nå har ikke Galaxy S4 Mini HD-skjerm, men vi synes likevel det er plagsomt å måtte panorere sidelengs for å lese hele meldingen. God og rask tilpasning til mobilskjermen var i sin tid en av de viktige faktorene bak gode mobile nettlesere. Av en eller annen grunn er ikke dette like høyt prioritert når det kommer til e-post.

E-postleseren i Galaxy S4 Mini er svært god, og du kan sette opp rushtidssynkronisering for alle kontoene dine.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Office-pakke

Galaxy S4 Mini har en enkel Office-pakke forhåndsinstallert. Det er imidlertid kun snakk om en lettversjon som kan vise PDF-filer og vanlige Office-dokumenter. Hvis du skal redigere dokumentene, eller opprette nye, må du ha noe annet.

Samsung tilbyr fullversjonen av Polaris Office gratis i sin egen app-butikk. Vanligvis er den å finne i "Apps for Galaxy"-avdelingen, men for Galaxy S4 Mini måtte vi søke den opp manuelt.

Polaris Office er en av de beste mobile Office-løsningene på markedet, og kommer med en rekke ulike funksjoner. Her får du støtte for lagring og åpning av filer i skyen. Du kan dessuten opprette PowerPoint-presentasjoner – noe ikke alle mobile Office-løsninger støtter.

Det kan også være greit å vite at den nå Google-eide Office-løsningen QuickOffice har blitt gratis. Denne varianten er svært god, og led tidligere under både høy pris og dårlig styring av kjøpte lisenser. Når den nå fritt kan lastes ned er også dette et utmerket valg.

Underholdning

Musikkspilleren i Galaxy S4 Mini er svært god.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Samsungs vanlige Galaxy S4-modell er en av de beste underholderne vi vet om. Kan miniversjonen være like god? Det korte svaret er; nei.

En åpenbar ulempe

For det første har Galaxy S4 Mini en naturlig, og helt opplagt ulempe. Den lille, lavoppløste, skjermen er naturligvis ikke like godt egnet til videoinnhold som den store full-HD-skjermen i det som må kunne kalles den ekte Galaxy S4-modellen.

Ved siden av dette finner vi en ulempe som vi også støtte på med forrige generasjon Mini-versjon fra Samsung. Formatstøtten er rett og slett ikke like god som i toppmodellene, og det er spesielt lyd i videosnutter som ofte ikke virker.

Her virker det som om det er en dyr lisensiering av Dolby Digital-dekoderen Samsung har valgt å hoppe over.

Hvorfor begrense?

Det er ikke så uvanlig at rimelige Android-modeller ikke støtter alle typer lydspor, men når modellene fra et selskap heter det samme, og man ikke sparer så mye som man skulle tro på en krympet utgave, forventer vi strengt tatt at egenskaper som er innenfor det maskinvaren takler er like.

Selve videoavspillingen går imidlertid smertefritt nesten samme hva slags videokodek du forsøker å spille av. Akkurat som på de større Samsung-modellene kan du poppe ut videovisningen i et eget vindu som kjører over hjemmeskjermer og andre apper.

Vi mistenker uansett at mange brukere vil velge en annen videospiller fra appbutikken Google Play, ettersom de beste videospillerne du kan laste ned ikke har de samme begrensningene som den innebygde spilleren i Galaxy S4 Mini.

Funksjonsrik musikkspiller

Musikkspilleren er ellers lik den vi kjenner fra andre Samsung-telefoner. Det betyr at den er funksjonsrik og enkel å bruke.

En solid equalizer med lydeffekter hører til. Hvis du ikke hører så godt har Galaxy S4 Mini også funksjonen "Adapt Sound". Ved å spille gjennom en rekke toner finner telefonen ut hvor skoen trykker, og tilpasser lyden til hørselen din.

En rekke organiseringsmuligheter hører også til. Musikkspilleren i Galaxy S4 Mini lar deg velge musikk basert på artist, album, spillelister eller mapper – og noe som heter "Musikkfirkant".

Musikkfirkanten fordeler musikkarkivet ditt etter hva slags humør de enkelte låtene egner seg for. Dermed kan du få en spilleliste, som iallfall i teorien, er perfekt for en gitt sinnsstemning ved å trykke et sted i firkanten.

Gode propper, middels lyd

Øreproppene som følger med her er så langt vi kan se av den samme gode kvaliteten som de som fulgte med den vanlige Galaxy S4-modellen. Vi synes likevel ikke lyden er fra selve telefonen er helt i samme liga. Den er helt grei – men vi synes både stereoperspektiv og diskant er noe dårligere enn i originalen.

Som for flere av de andre egenskapene skal det sies at det er en særdeles god original vi sammenlikner med her.

Alt i alt er Galaxy S4 Mini helt grei til musikk. Den har en meget god musikkspiller, og noen av markedets beste medfølgende ørepropper, men lyden i selve hodetelefonkontakten kunne kanskje vært litt bedre.

Fra venstre: Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, LG Optimus F5 og HTC One Mini. Du får mer telefon for pengene uansett hvilket av alternativene du velger.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

IR-fjernkontroll

En av funksjonene som ikke har blitt borte i krympingen er IR-øyet på toppen av telefonen. Dette øyet er koblet til funksjonen WatchOn. Dette er like mye en programguide som en universalfjernkontroll, og vi synes den kan være litt styrete å bruke.

Hvis du følger normen, og skal sette opp fjernstyring av en stue med TV-boks, er appen intuitiv og fin. Men, du kommer ikke utenom oppsettet av TV-leverandør – det er utgangspunktet for hele appen.

Dermed er det ikke så enkelt som det burde være å sette opp fjernkontrollen til å styre enkeltting du måtte ha stående i huset. Heldigvis fins det en rekke IR-fjernkontroller i Google Play for tiden, slik at du står fritt til å bruke IR-øyet slik du vil.

Det følger med programvare for å bruke Galaxy S4 Mini som fjernkontroll. Den er litt klumsete å bruke. Helt til høyre ser du en skjermdump fra en av de beste fjernkontroll-appene i Google Play; Smart Remote.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Som spilltelefon

Med sporadiske tregheter og betydelig svakere maskinvare enn Galaxy S4, var vi veldig spente på hvordan denne mini-utgaven ville gjøre det som spillmaskin.

Galaxy S4 Mini er ikke kraftig nok til å kjøre de aller heftigste spillene. Et av spillene vi rutinemessig legger inn på nye telefoner heter Repulze, og er en variant over spillklassikeren WipEout for PlayStation-konsollene.

Med striglet, høyoppløst, grafikk skal det noe til å kjøre Repulze på en god måte. Vi merker at Galaxy S4 Mini kjører spillet ganske godt, mesteparten av tiden. Likevel har den en tendens til å bli treg med en gang det skjer mye på skjermen, og det er gjerne da spillet er på sitt mest krevende.

Dermed måtte vi altså ikke lete så lenge før vi fant et spill som ikke kjørte fullgodt på Galaxy S4 Mini. Galaxy S4 og Galaxy S4 Active kjører naturligvis dette, og de fleste andre spill uten problemer, slik ekte toppmodeller skal.

Når det er sagt kjører Galaxy S4 Mini de fleste spill i Googles appbutikk uten problemer. Det er egentlig bare et fåtall spill som er fullt så krevende at Galaxy S4 Mini kommer til kort, men samtidig er det også noen av de mest interessante.

På plussida noterer vi oss at Galaxy S4 Mini ikke har snarveier på skjermen. Som alle Samsungs telefoner har denne fysisk hjem-tast, og berøringssnarveier utenfor skjermen. Dermed er sannsynligheten for at du forlater spillet i vanvare langt mindre med denne telefonen enn med flere av de andre vi har testet den siste tiden.

Ytelsestester

I den senere tid har det vært mye fokus på at spesielt Samsung, men også andre leverandører, tilpasser seg ytelsestester som kjøres på telefonene. Påstandene er langt på vei dokumentert av flere profilerte nettsteder, deriblant Anandtech.

Problemet med å jekke opp ytelsen når en ytelsestest kjører, er at den samme kraften ikke er tilgjengelig ellers, under vanlig bruk av telefonen. Dermed kan altså ytelsestestene gi et feilaktig bilde av kraften som bor i telefonen.

Dette er først og fremst dokumentert for de aller heftigste telefonene. Fra Samsung betyr det Galaxy S4 og Galaxy Note 3. Akkurat hva som skjer når Galaxy S4 Mini kjører ytelsestester er uklart – men vi registrerer at noen av resultatene er svært gode sammenliknet med opplevd ytelse. Samtidig mistenker vi at den svake opplevde ytelsen skyldes treg lagringsplass, og kanskje ikke innmaten forøvrig, som først og fremst er den som testes her.

Det kan altså være lurt å ta resultatene fra ytelsestestene under med en klype salt.

Kamera

Samsung Galaxy S4 Mini tar bilder i åtte megapikslers oppløsning. Bildekvaliteten blir grei nok, men vi synes bildene ofte preges av et gråskjær, og en del støy.

Egenskapene dette kameraet har minner mye om de vi fant i Galaxy S4 Active, som er den vanntette varianten i serien. En telefon som forøvrig har så godt som alt foruten kamerakvalitet og skjermteknologi til felles med "originalen".

Et annet av fellestrekkene med Galaxy S4 Active er at funksjonen for å ta bilder med både hovedkamera og frontkamera samtidig har blitt borte. I utgangspunktet høres ikke tapet så viktig ut, men funksjonen er faktisk en av de nye funksjonene i Galaxy S4 vi har satt stor pris på.

Under ser du noen testbilder vi tok med Galaxy S4 Mini.

Konklusjon

Samsungs Galaxy S4-serie spenner over fire ganske ulike telefoner. Viktigst er naturligvis originalen, som med god brukeropplevelse og kraftig innmat lett forsvarer sin status som toppmodell. Galaxy S4 Active ligger nærmest – og deler nesten alle sine egenskaper med originalen. I tillegg er den vanntett. Galaxy S4 Mini er derimot et helt annet dyr.

Faktisk har den så lite til felles med originalmodellen at vi mener både navn og prisklasse for denne telefonen er feil.

Overpriset

Galaxy S4 Mini er faktisk ganske kostbar, med en prislapp på mellom 3200 og 3400 kroner, litt avhengig av hvor du handler. For den prisen burde både bedre skjerm og heftigere innmat være oppnåelig.

Som på forrige Mini-utgave fra Samsung, Galaxy S3 Mini, er skjermen veldig lite imponerende, tatt i betraktning både navnevalg og pris.

Rette streker blir til trapper

Det er spesielt oppløsningen som er i laveste laget på Galaxy S4 Mini. Når rette streker skal vises diagonalt på skjermen til Galaxy S4 Mini blir de seende ut som små trapper. Slik er det ikke på originalen, og slik er det heller ikke på HTCs minimodell, som ligger i samme prisklasse som Galaxy S4 Mini.

Designen er nok det som minner mest om originalen ved Galaxy S4 Mini. Telefonen deler formspråk, men fordi den har mindre skjerm og er litt tykkere ser den litt stutt ut sammenliknet med den store modellen. Størrelsen er likevel svært hendig, og akkurat som Apples iPhone-modeller gjør den svært lite av seg i bukselommen.

Mange vil ha små toppmodeller

Vi tror at det er veldig mange mobilkjøpere som ønsker seg en kompakt telefon med ytelse som en toppmodell. Det er ikke alle som har bjørnelabber til hender, men likevel – hvis du skal velge blant toppmodellene i dag, står valget mellom Apples iPhone og Android-modeller fra 4,7-5 tommer og opp.

Det er spesielt merkbart at Galaxy S4 Mini ikke er en toppmodell når du begynner å bruke den. Den har irriterende tregheter, som virker å være forbundet med bruk av lagringsplassen på telefonen. En hel rekke funksjoner som ble fremhevet av Samsung selv som viktige i toppmodellen, har blitt borte i "mini-utgaven".

Mange mangler

Du kan for eksempel ikke holde fingrene over skjermen for å vise hva som skjuler seg under elementer. Du kan ikke betjene Galaxy S4 Mini med hansker. En rekke automatiske funksjoner av større og mindre verdi har blitt barbert bort. Du kan heller ikke knipse bilder med både hovedkameraet og frontkameraet samtidig, slik du kan på toppmodellen.

I stedet får du en nedstrippet utgave av Samsung Touch Wiz å leke deg med. Det hele fungerer greit nok, men treghetene og fraværet av de Samsung-spesifikke funksjonene gjør at Galaxy S4 Mini oppleves som en helt annen telefon enn den den deler navn med.

Ved siden av å prøve å påberope seg egenskaper den ikke har, i kraft av navnet, synes vi også prisen på Galaxy S4 Mini er for høy.

Alternativene

Skuler vi for eksempel til HTC er One Mini en langt bedre demonstrasjon på hvordan man krymper en toppmodell. Også her er innmaten mindre og svakere enn i originalen – naturligvis. Men, HTC har likevel fått plass til mange flere av nøkkelegenskapene fra toppmodellen i sin miniversjon.

For 3500 kroner får du altså en mobil med 4,3 tommer stor HD-skjerm, kledt i aluminium og som også har de kraftige stereohøyttalerne vi kjenner fra toppmodellen HTC One.

Du mister kameralys og bittelitt ytelse, men ellers er det verdt å vurdere LGs Optimus F5 om du bare vil ha en liten og rimelig telefon. Optimus F5 er kjapp og god å bruke, og har en prislapp på 2400 kroner, rundt 1000 kroner mindre enn Galaxy S4 Mini.

Et meget godt alternativ i prisklassen er Sonys Xperia V som gir deg langt bedre skjerm og en vanntett mobiltelefon til rundt 400 kroner mindre enn Galaxy S4 Mini.

Ellers er det verdt å få med seg at originalen, Samsung Galaxy S4, bare koster rundt 1000 kroner mer enn minimodellen. Hvis du kan leve med en litt større mobil får du mye mer mobil for pengene i toppmodellen enn i minimodellen. Dessverre.

Tilsvar

Samsung har i en e-post til Amobil skrevet følgende tilsvar til denne testen:

«Det stemmer at Galaxy S4 Mini og Galaxy S3 Mini er telefoner med lavere spesifikasjoner enn våre toppmodeller og at dette har medført noe annen funksjonalitet. Vi beklager om noen har oppfattet våre Mini modeller som mindre versjoner av våre toppmodeller. I alt markedsføringsmateriell for de respektive modellene fremgår det tydelig hvilken funksjonalitet telefonene har støtte for.»

Les også
Denne skaffer deg masse ekstraarbeid
Les også
Ny aktør lanserte nye mobiler på CES
Les også
Så mye lagringsplass får du egentlig på mobilen
Les også
LG G2 kan komme i «miniversjon»
Les også
Billige Samsung-telefoner kan få Android 4.4
Les også
Samsung og HTC disket fra ytelsestest
Les også
Samsung lanserer nettbrett for barn
Les også
Samsung med ny, stor mobil
Les også
NGM Forward prime: Denne er to mobiler i én
Les også
Dagens seks Samsung-nyheter
Les også
Vil Samsung kverke tredjeparts ladere?
annonse