TestFitbit Charge 2

Fitbit lykkes nesten hundre prosent med Charge 2

Byr på god kvalitet til en spiselig pris.

Her på berget har såkalte aktivitetsarmbånd blitt et populært produkt å ha på armen. Ifølge Elektronikkbransjen vil det bli solgt flere slike bånd i år enn noen gang tidligere.

Disse produktene er en enkel og rimelig måte å måle din daglige aktivitet på. Selv de enkleste modellene holder blant annet styr på hvor mange skritt du går i løpet av dagen.

Nå har vi fått inn Charge 2 fra Fitbit, en arvtager til en av de aller mest populære modellene på markedet. Med en prislapp på rett under 1600 kroner legger den seg i en prisklasse som kan friste for de aller fleste – hvor du blant annet får pulsmåling.

Det er enkelt å skifte ut reimen på Charge 2.

Arver mye av designen fra Alta

Ut av esken ser vi raskt at Charge 2 har arvet mye av designen fra Fitbit Alta – hvor hovedenheten har den samme utformingen bortsett fra at Charge 2 er en del bredere, og med har den også en større skjerm.

På samme måte som med Alta kan du enkelt klippse av reimene på Charge 2, og det finnes en rekke farger og varianter du kan kjøpe utenom. Du kan med andre ord personifisere dette båndet en del med tanke på utseende, og ikke minst velge andre materiale enn gummi-reimen som følger med.

Samtidig er det neppe tilfeldig at selskapet har gjort endringer på reimene, som på forgjengeren ikke alltid var like pålitelige.

Appen gir deg enkel oversikt over dagens aktivitet.

Enkel i bruk

En av tingene vi liker godt med produktene til Fitbit er at de er enkle å bruke. Det samme gjelder for Charge 2.

Du har en knapp på siden av båndet som du kan trykke frem de ulike menyvalgene, og ved hjelp av berørings-skjermen kan du hente frem flere alternativer under de ulike valgene. Eksempelvis kan du trykke frem pulsen, og deretter tappe på skjermen for å se hva hvilepulsen din er.

Samtidig har Charge 2 arvet den automatiske funksjonen fra Blaze, altså merker enheten automatisk om du har tatt deg en gåtur, eller om du har startet på en joggetur. En hendig funksjon der du får registrert aktiviteten din uten å måtte starte programmer eller målinger selv.

Har den beste appen

Sammen med at selve armbåndet er enkelt i bruk, er også appen den beste på markedet.

Den er først og fremst meget enkel og oversiktlig i bruk, hvor du har god oversikt over aktiviteten din. Her finner du alt fra hvor mange skritt du har gått til hvor godt du har sovet.

Via appen kan du ta ulike utfordringer.

Samtidig er det enkelt å legge til venner som også har et Fitbit-produkt, hvor du får oversikt over aktiviteten til de ulike kompisene dine, samtidig som du også kan sende dem utfordringer.

I tillegg har Fitbit nå lagt til ulike scenarier, hvor du kan gå opp en tur og passere virtuelle steder på telefonen. Som for eksempel å gå deg en tur i New York.

En annen nyhet er at du kan få opp et slags barometer som forteller deg hvor god form du er i. Denne er basert på data og algoritmer som gir deg en sammenligning med andre personer i samme alder.

Hjelper deg å roe ned

En funksjon som er ny, er Relax. Som du sikkert skjønner er dette en funksjon som skal la deg slappe av. Denne fungerer ved at du trykker på funksjonen og båndet tar noen målinger før du blir bedt om å begynne.

På tide å puste ut. Denne funksjonen er faktisk ganske så hendig når man skal slappe av.

På skjermen dukker da instrukser opp, altså skal du puste inn og ut i takt med opplysningene på skjermen. Dette er en funksjon vi tidligere har støtt på i Apple Watch.

Vi har testet denne funksjonen en rekke ganger under testperioden, og i situasjoner hvor stressnivået er høyt har funksjonen hjulpet oss med å senke skuldrene noe. Samtidig er den kjekk om du er litt oppspilt før du skal legge deg.

Laderen er proprietær, men sitter godt.

Batteritid

Fitbit Charge 2 byr ikke på noen revolusjon når det gjelder batteritid, men den kan fortsatt skilte med en snau uke før du må lade. Og det er mer en godt nok i vår bok.

Vi har i testperioden brukt armbåndet nokså aktivt, og etter nesten seks dager kom ikonet for lading opp på skjermen.

De foregående modellene til Fitbit har hatt en proprietær ladeløsning, og Charge 2 er intet unntak her. Riktignok skal selskapet ha skryt for å ha laget en løsning som både sitter godt og er enkel å sette på, men samtidig hadde vi heller ønsket oss en helt vanlig USB-port. Det ville gjort det enklere om en hadde glemt laderen hjemme.

Pulsmåleren sitter på undersiden av enheten.

Pulsmåling

Charge 2 koster noen hundrelapper mer enn Alta, og for prisen får du en funksjon som nok er hendig for mange; pulsmåling. Med denne kontinuerlige målingen får du blant annet oversikt over hvilepulsen din.

Vi testet også produktet på litt intervall-trening, hvor målet var å fremprovosere høy puls – noe Fitbit tradisjonelt ikke har vært like presise på.

Etter å ha tatt noen seige drag så må vi si at Charge 2 er overraskende presis til å være et enkelt armbånd som måler pulsen rett på håndleddet ditt. Som sammenligning så testet vi armbåndet mot pulsbeltet Polar H7, og som du kan se av grafene så følger Fitbit Charge 2 nokså presist selv om antall puls-slag ligger noe lavere over hele fjøla.

Polar H7 vs Fitbit Charge 2. I den røde ringen kan du se hvor Charge 2 falt ut litt.

Samtidig fikk vi et rart utfall mot slutten av den ene intervallen, der armbåndet ramlet raskt ned i puls og for et øyeblikk ikke indikerte noe puls i det hele tatt. Men annet enn det, så må vi si oss overrasket over presisjonen.

Med andre ord kan Charge 2 fint brukes av mosjonister i startfasen, men så fort du blir mer dreven vil du fortsatt ha mer glede og nytte av en rein treningsklokke eller et pulsbelte.

Oppsummering

Fitbit Charge 2 er et meget gjennomført aktivitetsarmbånd. Den har arvet en rekke funksjoner fra sine forfedre i form av Charge og Charge HR, men har samtidig endret seg helt utseendemessig.

Charge 2 har nemlig den samme utformingen som selskapets Alta-modell, dog er førstnevnte en del bredere. Samtidig har Fitbit endret på reimene til Charge-serien. Der den før hadde sine problemer, er nå reimene til å skifte ut. Det betyr også at du har større frihet til å kjøpe andre reimer, og på den måten sette din egen personlige smak på produktet.

Brukervennligheten ligger sentralt i både appen og selve båndet. Om vi starter med båndet så navigerer du deg rundt i menyene ved hjelp av en knapp på siden av enheten, samtidig som feltet under skjermen er berørings-sensitivt. Resultatet er et produkt som er lettfattelig og smidig i bruk.

Ordet smidig må vi også ta med videre når vi tar skal si noe om appen. Den er nemlig både enkel og oversiktlig å bruke. Samtidig kan du simulere ulike turer og ikke minst inkludere vennene dine til ukentlige dueller.

Vi har ingen betenkeligheter med å gi Fitbit Charge 2 et Anbefalt-stempel.

Når det kommer til pulsmåling så overrasker Charge 2 oss i positiv forstand. Til å hente pulsen fra håndleddet så er armbåndet ganske presist – selv med høy puls. Riktignok så mangler det noe presisjon for at de som trener aktivt skal ha stor glede av den, men for deg som er i ferd med å ta steget ut av sofaen er dette en god start.

Charge 2 bruker en proprietær ladeløsning som i seg selv sitter godt og er enkel å sette på. Men samtidig så er vi ikke så glade for slike løsninger, og ville heller sett en normal USB-port i enheten for å gjøre det enklere.

Alt i alt er Fitbit Charge 2 et meget gjennomført produkt, hvor det er enkelt å bruke både enheten og appen. Det er riktignok et par ting å sette fingeren på, men total sett er dette et produkt vi ikke har noe problem med å anbefale deg.

FitBit Charge 2
9
Imponerende
Anbefalt

FitBit Charge 2

sitat"Charge 2 er en brennhet kandidat for deg som vil bruke 1600 kr på et aktivitetsbånd"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkel i bruk
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Nøyaktig pulsmåling til aktivitetsbånd å være
 • Krysse av
  Enkelt å skifte reim
 • Krysse av
  Appen er meget brukervennlig
 • Krysse av
  Mye for pengene

Ting å tenke på

 • Bytt
  Proprietær ladeløsning
 • Bytt
  Ikke nøyaktig nok pulsmåling for de som trener aktivt
annonse
Fitbit Charge 2I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Les også
Fitbit Alta HR: Et aktivitetsarmbånd som kan nesten alt, uten å dekke hele håndleddet
Les også
Nå skal Fitbit gi deg flere personlige trenere
Les også
Slik er Fitbit Charge 2 og Flex 2
Les også
Fitbit slapp akkurat to nye varianter av sine aller mest populære treningsarmbånd
Les også
Xiaomi Mi Band 2: Xiaomi Mi Band 2 er et superbillig alternativ til Fitbit
annonse