Til hovedinnhold

Casio EX-ZR100

Solid produkt, på flere enn én måte.

Casio Exilim EX-ZR100 er en lommemodell med lang zoom og spennende muligheter for høyhastighetsfoto og –video. La oss ta en nærmere kikk.


Fysisk
kamerahuset har en tradisjonell design, og likner veldig på Sony HX7V. Dessverre har Casio også den samme litt uheldige plasseringen av blits og mikrofon. Likevel virker Casio kamera mer solid. Det har store og gode knapper og finishen i matt grå gir et kvalitetsinntrykk.

ZR100 veier 204g inkludert batteri og minnekort.

Til å være såpass lite er vi imponert over at Casio har fått plass til 12,5x optisk zoom, tilsvarende 24-300mm. Lysstyrken er også helt bra til å være på et så langt zoomobjektiv.

Batterikapasiteten er langt høyere enn på andre kameraer i klassen, og kombinert med en ordentlig batterilader, er dette en løsning vi liker godt.

Skjermen er på 7,6cm (3 tommer) og er helt vanlig på alle måter. Det eneste vi henger oss opp i er at noe av informasjonen på skjermen til tider virker tilfeldig og mangelfull.

Ikke nok med 12,5x zoom? Les testen av Canon SX30 IS med 35x zoom.

I bruk
Kameraet er meget velutstyrt med funksjoner for både lek og mer seriøs fotografering. Her er det høyhastighetsvideo, panorama, en super makrofunksjon, manuelle muligheter, gode funksjoner for fotografering i mørket og så videre. Ikke minst har kameraet en god HDR-funksjon.

Kjent og velfungerende design og layout.

Autofokusen er presis og rask og står ikke tilbake for noe annet vi har testet i det siste. Vi kunne ønske oss litt rasker oppstartstid, men seriebildehastigheten er ikke mindre enn formidabel. Med en hastighet på inntil 40 bilder pr. sekund etterlater den konkurrentene i startgropen.

Brukervennligheten og ergonomien fungerer i stor grad. Pass på så du ikke får en finger foran blitsen eller foran den venstre mikrofonen. Noen lite gjennomtenkte pussigheter er det også, men ikke veldig alvorlig.

Les også: Test: Avanserte kompaktkameraer

Bildekvalitet
Casio gjør det bra på bildekvalitet. Ikke helt i toppen, men stort sett så bra at du må jobbe for å se forskjell. Unntaket er hjørneskarphet, som er noen hakk under det den burde være.

Trenger du høyere bildekvalitet? Les test av hybridkameraer

Konklusjon
Casio har levert et kamera som fungerer, og det fungerer bra, og så vidt vi har kunnet avgjøre, fungerer det bra i så godt som alle sammenhenger. Det er helt suverent på høyhastighetsfoto og -video, men har så få store svakheter at det det blir lett å like.

Finn beste pris på Casio EX-ZR100 i Prissøk.

Vil du vite mer?
Les den fullstendige testen av Casio EX-ZR100 på Akam.no.

Les også testen av disse sammenliknbare kameraene:
Sony DSC-HX7V
Canon Ixus 310 HS

annonse