TestNokia C2-01

En mobiltelefon med gode taster

Denne telefonen er god til å ringe og sende tekstmeldinger med.

Å påstå at Nokia C2-01 tilhører en døende rase, vil være å trekke det for langt. Allikevel er det ikke hver dag vi tester telefoner som har et ordinært tastatur som eneste betjeningsmåte.

C2 er en mobiltelefon i klassisk format, og den hadde ikke skilt seg ut i disken hos mobilbutikken for fem år siden, like lite som den vekker oppsikt i dag.

Snill med lommeboken

Hvis mobilen er borte og restskatten venter rett rundt hjørnet, så vil du sette pris på Nokia C2s kanskje aller sterkeste egenskap: prisen.

C2 er nemlig en svært billig mobiltelefon. Den er ikke fullt så billig at Nokia har vært nødt til å kutte ut kamera og fargeskjerm, men omtrent så billig du får det hvis du skal ha en enkel mobil uten at vennene dine synes du er helt forhistorisk.

Samlet tastatur

Selv om C2 er en ren tastatur-telefon, har den ikke taster i overflod. Tastene begrenser seg til et helt vanlig tastesett med meny- og piltaster, uten så mye som antydning til en snarveistast.

De tastene som finnes er heldigvis gode å bruke, selv om de ikke er verken spesielt store eller påkostede.

Påkostet er heller ikke resten av C2, men den enkle plasten gjør jobben med å holde telefonen sammen uten knirk eller biter som faller av.

Standard skjerm

Skjermen til C2 er som resten av telefonen svært moderat. Den fungerer fint til å bla i menyene med og til annen enkel bruk, men egner seg ikke for den kresne mobilbruker.

Om du er kresen eller ikke så kan det være greit å nevne at e-postfunksjonaliteten er av den enkle sorten. Og hvis du ikke har skjønt det enda, dette er ingen profftelefon for deg som trenger rikelig med nytte- og kontorfunksjoner.

Solid telefon

Selv om C2 ikke støtter de kjappeste datahastighetene, har den god dekning og er god å snakke i. Det følger også med et sett hodetelefoner, noe som kan være fornuftig å bruke med tanke på at strålingsverdiene til C2 er over snittet.

Batteriet varte på vårt testeksemplar i tre-fire døgn før laderen måtte frem, men selv om dette er uhørt lenge for en gjengs iPhone-eier, så er det ikke mer enn helt middels blant telefoner av denne typen.

Hvis du skal ta bilder eller høre musikk, så gjør C2 dette også. Du bør riktignok supplere med et minnekort slik at du har plass til filene dine, og du bør heller ikke være spesielt kresen. Det er nemlig begrenset hva du kan forvente av en mobiltelefon til 700 kroner.

Konklusjon

Nokia får oss til å tenke tilbake til Nokia lanserte modellen 6230. Den gang var det imponerende at en telefon ikke bare kunne spille mp3, men også klarte å spille av enkelte videoformater.Over syv år senere holder det ikke bare å ha masse funksjoner, men ytelsen skal også være på topp.

Hva gjelder basisfunksjonene så tilfredsstiller Nokia C2 dette ved å være en god telefon som er enkel å bruke. Over til mer perifer funksjonalitet som kamera og musikkspiller så kan du ikke unngå å legge merke til at dette er en rimelig mobil. Den er allikevel ikke så billig og enkel at den kun kan brukes som reservetelefon.

C2 passer derfor bra for deg som kun skal ha en grei telefon, ferdig med det, uten at du er opptatt av at den må være den aller billigste telefonen som finnes. Den er imidlertid langt fra det eneste gode alternativet i denne prisklassen, og i prisguiden vår finner du en drøss av telefoner fra en drøy hundrelapp og oppover.

Spørsmålet blir om C2 faller mellom to stoler. I et segment hvor hver krone teller, er C2 dyrere enn mange andre helt enkle telefoner. Samtidig koster de billigste trykkskjermtelefonene ikke mer enn C2, men har helt andre muligheter for både multimedia og proffunksjoner.

Vi tror at allikevel C2 vil finne sin nisje hos dem som ikke er klare for trykkskjerm, men som ikke vil ha en altfor kjip mobil av den grunn.

Vil du vite mer?
Les hele testen av C2-01 hos Amobil »

annonse