Test

De beste designmobilene

To forhold betyr mer enn noe annet når vi velger mobiltelefon, nemlig pris og design.
Men å kåre den lekreste designmobilen er ikke en enkel sak. Smak og behag varierer fra person til person. Det fikk vi også erfare når vårt testpanel skulle forsøke å komme til enighet om hvilken mobiltelefon som har den beste designen.
For å hindre totalt anarki satte vi opp noen kriterier som er udiskutable. Pris, materialvalg og dimensjoner er det vanskelig å krangle om, likeså batterikapasitet, skjermstørrelse og andre fysiske forhold.
Men når det kommer til begreper som nyskapning og brukervennlighet, lar vi flertallsdiktaturet råde. Dermed endte vi opp med denne listen:
7.) LG KF600


Bunnplassering til LG, som tidligere har vunnet designpriser med sin Shine. KF600 har en spennende løsning med to skjermer. Den nederste skjermen kan vise designelementer i forlengelsen av den store skjermen, men fungerer ellers som et berøringsfelt som kan vise ulike menyfunksjoner.
Løsningen er spennende, men i praksis oppleves den som litt for vrien å bruke. KF600 er testens rimeligste, men samtidig mest funksjonsfattige. Liten hovedskjerm trekker også ned.
6.) Nokia 8800 Arte


Denne telefonen er utformet i spennende materialer. Byggekvaliteten er god, og finishen suveren. Men skjermen er liten, og utførelsen lite original. Liten størrelse til tross, Nokia 8800 Arte veier som et spett og er testens suverent dyreste modell. Nå vil noen si at det bare gjør den ekstra eksklusiv, men vi synes like vel ikke den er verdt de om lag 9000 kronene den koster i butikk.
5.) Samsung Armani 


Samsungs frieri til de designbevisste er utviklet i samarbeid med Armani, og bærer også motehusets navn. Telefonen er liten og lekker, men faller igjennom på brukervennlighet, funksjoner og pris. Dette er likevel en av testens sterkeste kandidater, om du ser bort fra alt annet enn utseende.
4.) HTC Touch Diamond


Dette er testens mest funksjonsrike modell, samtidig som den har fått en original bakside med fasetter. Fronten er skinnende blank, og et nytt tredimensjonalt berøringsgrensesnitt trekker opp. Men svake materialer og en litt for kantet front trekker ned. Telefonen har en høy stjerne i markedet som HTCs flaggskip, og den særegne baksiden gjør at du viser hvem du er - også når du kholder telefonen mot øret, eller plasserer den diskret på cafebordet med skjermen ned.
3.) Samsung SGH F480


Dette er liten, utført i minimalsitisk stil, og med et helt nytt menysystem basert på såkalte Widgets du kan plassere hvor du vil på den store skjermen. Et meget bra kamera og god brukervennlighet trekker også opp. Men prisen er i høyeste laget. Denne telefonen leveres med et ekstra batterideksel med en skjermbeskytter i skinn.
2.) Apple Iphone 3G


Apple Iphone 3G er årets mest omtalte mobiltelefon, og Apple er kjent for sitt nyskapende design. Med iPhone har de fått en hel bransje til å tenke nytt. Skjermen er testens største, og brukervennligheten er det ingen som kommer i nærheten av. Fronten er i glass og tilnærmet ripefri, mens baksiden er i plast. Men høy pris, ingen MMS og et elendig kamera trekker ned.
1.) Samsung Soul

Samsungs slider med dobbeltskjerm går helt til topps i designklassen. Denne lekre skyvemodellen har en egen trykkfølsom menyskjerm, blanke deksler i børstet stål, og meget god finish. Kameraet er testens beste, og kombinasjonen trykkfølsom menyskjerm og skjulte taster er meget vellykket.
Selv om skjermen er mindre enn på enkelte av konkurrentene, så er dette en telefon du kan smykke deg med uten at du må ruinere deg helt.

Les også
Samsung og Armani går for gull
Les også
Nå mener Samsung alvor!
Les også
Sett farge på stua
Les også
Touch Diamond – nå i hvitt
Les også
Økende marked for luksusmobiler
Les også
Ny motemobil fra Motorola
Les også
Eksklusivt fra Nokia og Heyerdahl
Les også
Luksusmobil med 3G
annonse